Bachelor Of Science In De Ingenieurswetenschappen

École Polytechnique

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor Of Science In De Ingenieurswetenschappen

École Polytechnique

Leiden naar topniveau afstudeerprogramma's wereldwijd

Het hoofddoel van de bacheloropleiding is het openen van de deuren van diverse master- en afstudeeropleidingen, bij École Polytechnique of andere grote instellingen wereldwijd.

Studenten krijgen ondersteuning en coaching om verder te streven naar hun studies in de domeinen van hun droom, zoals cryptografie, internet van dingen, grote data, astrofysica, mechanica, robotica, financiele engineering, energiebeheer, nanotechnologieën, monetair beleid, ontwikkelingseconomie, zaken strategie, materialenchemie, biotechnologie ...

Selectiviteit

Net als alle academische programma's van École Polytechnique is de Bachelor ontworpen voor studenten op het hoogste niveau, met een zeer hoog potentieel, in staat om een ​​rijk en veeleisend curriculum te volgen.

Tijdens het selectieproces streven onze teams naar een demonstratie van de vaardigheden en bekwaamheid die nodig zijn voor de succesvolle studie van ons bachelorprogramma, zoals de mogelijkheid om zelfstandig te denken en te werken, samen met de motivatie om een ​​veeleisend curriculum te volgen. Ze zijn op zoek naar kwaliteiten zoals teamgeest, doorzettingsvermogen en dynamiek. Succesvolle kandidaten moeten ook hun interesse voor het programma tonen en uitleggen waarom ze van mening zijn dat ze geschikt zijn voor hen.

Onze teams zullen rekening houden met het aanvraagdossier en de interviews om hun uiteindelijke beoordeling te maken.

multidisciplinariteit

Bachelorstudenten volgen een veeleisend multidisciplinair wetenschappelijk curriculum gericht op wiskunde en informatica.

Hun eerste jaar is gewijd aan het verwerven van de intellectuele instrumenten en fundamentele kennis die essentieel zijn voor de rest van hun hoger onderwijs, terwijl ze tegelijkertijd verschillende disciplines ontdekken en ervaren om de juiste specialisatie voor hen te kiezen. In de tweede en derde jaar krijgen de leerlingen dus de keuze tussen drie dubbele hoofdvakken:

  • Wiskunde en Natuurkunde
  • Wiskunde en informatica
  • Wiskunde en Economie

Onderzoeksgericht leren

Het leren van elektrodynamica of discrete waarschijnlijkheid in een klaslokaal is één ding, met behulp van deze concepten om een ​​experiment uit te voeren of een onderzoeksprobleem in een lab op te lossen is een ander. Bachelorstudenten krijgen beide te doen, tijd doorbrengen in het ecole Polytechnique cutting-edge Research Center, waarbij projecten in de laboratoria worden uitgevoerd op echte problemen die momenteel door onze wetenschappers worden aangepakt.

Welke specialisatie studenten kiezen, zij moeten een bachelor scriptie uitvoeren, uitgevoerd in de vorm van een onderzoeksproject. Studenten krijgen dus tijd in het lab, waar ze met wetenschappers interageren en de dagelijkse routine van promovendi, postdocumenten, technici en prominente onderzoekers voelen.

Studenten krijgen ook regelmatige wetenschappelijke conferenties en seminars over actuele onderzoeksthema's en laboratoriumbezoeken.

Leerplan

Om de bacheloropleiding École Polytechnique te behalen, moet u 3 studiejaren volgen, die overeenkomen met 180 studiepunten. Het curriculum is verdeeld in een eerste jaar van kernwetenschappelijke studies, gebaseerd op wiskunde, informatica en natuurkunde, met verschillende wetenschappelijke opties aangeboden aan studenten om de juiste keuze te maken voor hun dubbele hoofdvak. In hun tweede en derde jaar volgen de studenten een tweedisciplinaire weg na het kiezen van hun dubbele hoofdvak.

De wiskundeopleidingen die worden gegeven in de bacheloropleiding van École Polytechnique zijn ontworpen om te voldoen aan eventuele latere specialisatiestromen (fysica en mechanica, economie, informatica). Een opvallend punt is de aandacht die wordt gegeven vanaf het begin van de cursus naar toepassingen in het spectrum van wiskunde (numerieke simulatie en berekeningen, willekeur en data, rekenkundige verwante cryptologie, enz.). In principe bieden alle dubbele majors een kern van algemene wiskunde, die perfect geschikt zijn om daarna masters in de wiskunde te studeren.

Naast hun opleiding in de fundamentele wetenschappen volgen bachelorstudenten cursussen in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen, vreemde talen (Duits, Arabisch, Chinees, Spaans, Japans, Portugees, Russisch, Italiaans) en culturen, sport, innovatiemanagement en ondernemerschap.

Core wetenschappelijke studies

Het eerste jaar van studies richt zich op het verwerven van de fundamentele vaardigheden en kennis die nodig zijn voor de rest van de academische carrière van de studenten. Dit eerste jaar stelt ons ook in staat om alle wetenschappelijke onderwerpen te ontdekken zoals ze in het hoger onderwijs worden onderwezen. Na het hebben van lessen in elk hoofdvak kunnen ze vervolgens kiezen voor de dubbele hoofdvak die zij willen studeren.

Dubbele majors

In hun tweede en derde jaar krijgen de leerlingen de keuze tussen drie dubbele hoofdvakken:

  • Wiskunde & Economie
  • Wiskunde & Natuurkunde
  • Wiskunde & Informatica

In hun derde jaar krijgen de studenten een bachelor scriptie.

In het buitenland studeren

École Polytechnique moedigt haar studenten aan om tijdens hun studie een internationale ervaring te verwerven. De mogelijkheid voor onze bachelorstudenten om het eerste semester in het buitenland door te brengen in een partneruniversiteit, wordt dus in het derde jaar aangeboden.

École Polytechnique heeft al jaren een internationaal element in zijn curriculum geïntegreerd. Deze strategie biedt studenten een stevig internationaal profiel waarmee ze de uitdagingen van de multiculturele wereld kunnen ontwikkelen waarin ze zich moeten ontwikkelen. Om in Frankrijk of in het buitenland te werken, zijn internationale expertise en interculturele vaardigheden essentieel voor toekomstige afgestudeerden.

École Polytechnique heeft partnerships met meer dan vijftig universiteiten ontwikkeld om toelatingsprocedures te vergemakkelijken en het vice-voorzitterschap voor internationale betrekkingen biedt een groot aantal middelen en diensten om studenten die in het buitenland willen studeren, te helpen.

Procedure & deadlines

De onderstaande deadlines voor de applicatie zijn voor de intake van 2018.

Lees alstublieft de informatie op deze pagina en volg de richtlijnen om uw aanvraag succesvol af te ronden.

Begin vroegtijdig, omdat het tijd kan duren om alle ondersteunende documenten te verzamelen die nodig zijn voor uw aanvraag.

Wie kan een aanvraag indienen voor de bacheloropleiding École Polytechnique?

Elke student die is:

- momenteel een diploma voor het verlaten van het secundair onderwijs voorbereiden, hetzij internationaal erkend, hetzij in het land van de kandidaat (Frans Baccalaureate, OIB, International Baccalaureate, Swiss high-school maturité certificate, European high-school certificate ...);

OF

-currently voorbereiden van een wetenschappelijke universiteit toegangscertificaat;

OF

- heeft al een toelatingscertificaat behaald om wetenschappen te studeren in een hoger onderwijsinstelling (wetenschappelijke universiteit, gespecialiseerd instituut, Franse voorbereidende klas ...).

Studenten worden toegelaten tot onze bacheloropleiding op basis van sterke academische prestaties op de middelbare school, vooral in wiskunde en wetenschap. Kandidaten moeten ook voldoende Engels hebben om dit programma te volgen (dat is volledig in het Engels).

Wat moet ik in mijn applicatie bestand bevatten?

De aanvragers moeten een dossier indienen met hun officiële academische transcripties, een persoonlijke verklaring, een CV, een ID, een foto en de contactgegevens van twee referenten.

Ik word beschouwd als shortlisted, wat gebeurt er nu?

Korte kandidaten krijgen dan een uitnodiging voor een interview, dat op afstand wordt verricht (videoconferentie).

Het interview duurt ongeveer 50 minuten en wordt volledig in het Engels afgenomen.

Na het interview wordt u als geaccrediteerd beschouwd als toelating tot het bachelorprogramma.

TIJDLIJN

Om tegemoet te komen aan middelbare schoolkalenders van over de hele wereld, worden applicaties overwogen op basis van twee golven en de eerste begint op 10 oktober 2017. Vroegtijdig toepassen verbetert je kansen!

rondes Deadlines Interviewdata
(alleen voor shortlisted kandidaten)
Definitieve toelatingsresultaten
Eerste ronde 10 oktober 2017 tot 21 november 2017 Vroeg tot half januari 2018 Begin februari 2018
Tweede ronde 9 januari 2018 tot 20 februari 2018 Eind maart / begin april 2018 Midden tot eind april 2018


Aanmeldingskosten

Voor elke kandidaat worden een aanvraagkosten van € 95 gevraagd. Het kan worden betaald met een creditcard of overschrijving.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op December 27, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
12,000 EUR
Locations
Frankrijk - Parijs, Île-de-France
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Frankrijk - Parijs, Île-de-France
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Price
Onderwijs per jaar voor EU-studenten; 15.000 euro studie per jaar voor niet-EU-studenten
Videos

Campus Channel - Interview