Bachelor of Science in food service management

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

BSc. in Food Service Management

FILOSOFIE VERKLARING

De Bachelor of Science opleiding in Food Service Management streeft naar afgestudeerden die effectief kan zijn managers in de voorbereiding en de levering van levensmiddelen op nationaal, regionaal en internationaal niveau te ontwikkelen. Dit zal uitmonden in de afgestudeerde het ontwikkelen van competenties en vaardigheden die hen in staat stellen om faciliteiten en diensten die de klanttevredenheid zal bereiken bieden.

Het curriculum benadrukt bestuurlijke leiding van de diensten voor voedselvoorziening en is ontworpen om praktische, technische en leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor mensen die verlangen om managers en supervisors van foodservice bedrijven geworden.

Studierichting GOALS

De doelen van de Food Service Management Degree zijn:

 • Om afgestudeerden te produceren met de vereiste vaardigheden en competenties die de vraag van de industrie voor de professionele chef-koks zullen voldoen, en Voedselkwaliteit Dienst Operation Managers.
 • Bij te dragen aan de nationale en regionale groei en ontwikkeling van de food service-industrie door het verstrekken van afgestudeerden die zijn innovatief, creatief en ondernemend, die hun eigen bedrijf zal ontwikkelen, waardoor het scheppen van werkgelegenheid voor de Caribische Gemeenschap.
 • Afgestudeerden die in staat zijn om belangrijke bijdrage aan de technologische en innovatieve veranderingen die momenteel plaatsvinden in de industrie internationaal door middel van onderzoek en informatie-technologie zal zijn te produceren.
 • Om professionele verbanden voor de afgestudeerden in de industrie door middel van coöperatieve onderwijs, het leerlingstelsel en professionele conferenties te creëren.

CURSUS DESIGN

De vierjarige Bachelor of Science opleiding in Food Service Management is ontworpen om de behoeften van de food service-industrie arbeidsmarkt te voldoen. Het curriculum benadrukt bestuurlijke leiding van de diensten voor voedselvoorziening en is ontworpen om praktische, technische en leidinggevende vaardigheden in afgestudeerden, die kan concurreren met andere foodservice afgestudeerden lokaal, regionaal en internationaal te ontwikkelen. Het is in eerste instantie bedoeld voor mensen die verlangen om managers en supervisors van food service bedrijven geworden.

De BSc. FSM Degree biedt twee (2) gebieden van specialisatie en drie (3) kleine aanbod. Het totale aantal studiepunten voor de cursus is 140. Alle modules in Years 1 & 2 zullen gemeenschappelijk zijn. Jaar 3 & 4 studenten zullen in hun gespecialiseerde opties of minderjarige.

De gebieden van specialisatie zijn:

 • Food and Beverage management
 • Culinary Arts and Management

De minor aanbod zal zijn op het gebied van:

 • afzet
 • Information Technology
 • Vergaderingen en speciale evenementen management

Studenten worden verplicht om twee zomers werkervaring (minimaal tien weken voor elke zomer), die lokaal of in het buitenland kan worden gedaan voltooien. Praktische hands-n training gebeurt op Lillian's Restaurant, een Food en Beverage training faciliteit op de Utech campus.

Studenten kunnen mogelijkheden voor internationale ervaringen door middel van professionele stages en de internationale keuken natuurlijk.

PROGRAMMA MODE

De Food Service Management opleiding wordt aangeboden full-time meer dan vier jaar.

Manieren van binnenkomst

Er zullen drie (3) methoden van binnenkomst aan de cursus:

Normal Entry - Een aanvrager die normale matrikulatie eisen de Universiteit's voldoet aan en is succesvolle bij het interview. Dit aanvrager zal de loop van studie in te voeren bij Jaar 1.

Mature Entry - Een aanvrager over de leeftijd van 25 jaar, die niet heeft voldaan aan de universiteit toelatingsexamen eis, kunnen worden geaccepteerd in jaar 1 van de cursus via het bekwaamheidsonderzoek (PLA) route. De student zal samenwerken met de PLA coördinator en een toegewezen toezichthouder om een ​​portfolio aan kennis gelijk aan te tonen aan de universiteit toelatingsexamen normen te ontwikkelen en / of te krijgen PLA krediet voor werk op het gebied van specialisatie.

Advanced Placements - Aanvragers in aanmerking komen voor geavanceerde plaatsing zijn deze kandidaten aan de Universiteit van andere erkende onderwijsinstellingen die module vrijstelling kan worden verleend voor undergraduate en postgraduate opleidingen. Studenten, die worden geaccepteerd door de geavanceerde plaatsing methode, zal vooraf in jaar 3 van de cursus. In sommige gevallen zal echter de kandidaten verwacht dat zij noodzakelijke overbrugging cursussen te volgen aan de eisen voor de mate voldoen.

Bij het interview, zal de kandidaten verwacht dat hun gebieden van specialisatie en / of minderjarigen aan te geven. Studenten die geavanceerde plaatsing van andere instellingen werden toegekend zal de koers in te voeren op Jaar 3 en zou al hebben verklaard hun belangrijkste bij hun vorige instellingen. Ze zouden worden verplicht om een ​​stage te doen alleen omdat ze twee stage perioden van 10 weken al zou hebben afgerond.

Merk op dat alle studenten die via geavanceerde plaatsing 85% van hun bovenste niveau modules op Utech moet invullen om een ​​Utech graad krijgen.

Ervaringsleren EISEN

Studenten in Jaar 2 en 3 van de opleiding FSM, vereist zal zijn om stage te voltooien over twee zomers, voor tien (10) weken elk, in een erkende horeca of toerisme organisatie, lokaal of in het buitenland.

De doelstellingen van de school stage module zijn:

 • Helpen bij de ontwikkeling van het potentieel van de studenten door hun de mogelijkheid bieden om te werken in Food Service Management gerelateerde gebieden.
 • Contacten met de industrie om een ​​levensvatbare, economische en productieve bijdrage aan organisaties door middel van de stagiairs te maken.
 • Stellen organisaties in staat om potentiële afgestudeerden evalueren.
 • Verbeter praktijkervaring studenten 'in food service management.

Succesvolle afronding van de stage is verplicht voor de toekenning van de graad.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating tot de Food Service Management Degree (BSc. FSM), moet de aanvrager voldoen aan de volgende minimale universitaire toelatingsexamen eisen: a) Beschikken over vijf (5) CXC Algemene Proficiency passeert of gelijkwaardig in de rangen I, II of III (graad III wordt geaccepteerd van juni, 1998) of GCE 'O' Levels , niveau A, B & C in het Engels Taal, Wiskunde en drie (3) andere onderwerpen. (De voorkeur wordt gegeven aan kandidaten met een vreemde taal).

b) Leid een toelatingsgesprek.

Groot onderzoeksproject

Studenten zijn verplicht om integratieve studie te voltooien in de vorm van een groot onderzoeksproject. Het doel van het invullen van dit laatste project is om:

 • Betrek studenten in meer industrie-gerelateerde problemen op te lossen
 • Integreer de theoretische en de praktische aspecten van het onderzoek
 • Stimuleer zelfstandig leren
 • Bevorderen team-based learning
 • Ervoor te zorgen dat de studenten een goed begrip van onderzoeksmethodologie kan aantonen

Studenten worden verplicht om de resultaten van hun onderzoek te presenteren aan personen uit de hospitality en toerisme-industrie en deelnemen aan de School jaarlijkse horeca en het toerisme EXPO door het monteren van een scherm dat zich richt op hun groot onderzoeksproject.

Laatst bijgewerkt op feb 2015

Over de school

In 1959, the name was changed to the College of Arts, Science and Technology, and became incorporated under the College of Arts, Science and Technology (CAST) Scheme of 1959.

In 1959, the name was changed to the College of Arts, Science and Technology, and became incorporated under the College of Arts, Science and Technology (CAST) Scheme of 1959. Lees Minder
Kingston , Montego Bay + 1 Meer Minder