Bachelor University College Utrecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

Aan het University College Utrecht studeer je Liberal Arts and Sciences, een educatieve filosofie die veel voorkomt in de Verenigde Staten. In plaats van slechts één vak te kiezen, creëer je je eigen studieprogramma uit meer dan 200 verschillende vakken in Science, Social Science en Humanities.

Denk er over na. De problemen waarmee we tegenwoordig worden geconfronteerd, zijn complex. Om de opwarming van de aarde te begrijpen, heb je bijvoorbeeld de wetenschappen nodig. Maar je kunt het niet volledig begrijpen zonder kennis van politiek, economie of zelfs ethiek. Door meer dan één discipline te bestuderen, leer je problemen vanuit verschillende perspectieven te benaderen en 'outside the box' te denken.

Je eigen studieprogramma maken kan moeilijk zijn. Daarom heb je aan het University College Utrecht een persoonlijke tutor, die je zal helpen de juiste cursussen te kiezen en verder na te denken over je toekomst.

Levendige leergemeenschap

Aan het University College Utrecht vormen studenten en medewerkers een levendige gemeenschap. De klassen zijn klein en interactief, gemiddeld 20 studenten per klas. De docenten moedigen studenten aan om deel te nemen aan debatten, presentaties te geven en kritisch en creatief te reflecteren op het cursusmateriaal. Ongeveer de helft van de studenten is internationaal. Met zoveel verschillende culturen en achtergronden zul je vaak verrassende perspectieven tegenkomen in klassikale discussies. De lessen zijn allemaal in het Engels.

Alle 750 studenten wonen en studeren op de campus. 5 tot 7 studenten delen een appartement waarin ze elk hun eigen kamer en een gedeelde woonkamer hebben. Er zijn meer dan 40 clubs en commissies die activiteiten organiseren die variëren van sport en dans tot journalistiek en reizen.

Goede vooruitzichten

Afgestudeerden worden toegelaten tot top-masterprogramma's in binnen- en buitenland. Een graad in Liberal Arts and Sciences is daarom een waardevol bezit voor een succesvolle carrière.

Ben jij...

  • Geïnteresseerd in meer dan één onderwerp?
  • Ambitieus?
  • Wil je graag bijdragen aan de samenleving?
  • Interesse om in een internationale omgeving te wonen?

Dan is University College Utrecht misschien iets voor jou!

Carriere vooruitzichten

De overgrote meerderheid van de afgestudeerden schrijft zich in voor masterprogramma's op vrijwel alle specialisatiegebieden. Na hun studie vinden ze banen op een groot aantal gebieden: ze werken als artsen, advocaten, psychologen, beleidsadviseurs, consultants, politici, Ph.D. onderzoekers, marketeers en in vele andere beroepen. Sommige afgestudeerden kunnen zich ook inschrijven voor een tweede bacheloropleiding, stage lopen of stage lopen of een baan zoeken.

Alle afgestudeerden hebben één ding gemeen: aan het University College Utrecht leer je vaardigheden die niet alleen waardevol zijn voor je opleiding, maar ook voor je professionele carrière en leven. Omdat je cursussen volgt in verschillende academische disciplines, ontwikkel je de creativiteit en flexibiliteit om verschillen te overbruggen en 'outside the box' te denken. Deze kenmerken worden zeer gewaardeerd op de arbeidsmarkt.

Laatst bijgewerkt op okt 2019

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder