Bachelor verantwoordelijke globale ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Na een cursus van 2 tot 3 jaar in een bepaald gebied van design (grafisch ontwerp, ruimtelijk ontwerp, interieur design, product design, ruimte en volume communicatie ...), niets willen zijn praktijk uit te breiden naar een globaal ontwerp, eco -head en responsief ( "adaptive") om zijn designer profiel te optimaliseren.

Het totale ontwerp is de doeltreffendheid en de samenhang met de vaststelling van een kruis ontwerp aanpak die het merk, het product, het ontwerp, de verpakking, de grafische en digitale communicatie, de plaats van productie en verkoop acht. Voeg een verantwoorde dimensie kiest voor een economisch en ecologisch verantwoorde design, duurzame, rationeel, behulpzaam, efficiënt en sympathiek. Je komt als wereldwijde ontwerper en verantwoordelijk voor bedrijven vertegenwoordigen een echte meerwaarde. Bedrijven zijn immers steeds meer gedwongen om te voldoen aan een aantal van de milieunormen. Zij zien een marketing belang om zich te positioneren als milieubewust bedrijf, actief en innovatief in duurzame ontwikkeling, positionering die hun merkimago zal verbeteren in de ogen van het publiek.

Training doel:

Het aanpakken van het ontwerp uitvoerig, in het bevorderen van kruis en de dialoog tussen de verschillende gebieden van design en nieuwe technologieën. Bevordering van duurzaam design, eco-vriendelijk, die altijd in het achterhoofd de beperkingen van economische duurzaamheid, milieu aanpassingsvermogen en multi media. Schrijf een toegangspoort tot de master afgestudeerde van het type: Art director in de grafische vormgeving en de Architect Interior Designer in het bijzonder.

toelatingseis:

Hebben een cursus van 2 of 3 jaar, gevalideerd door een diploma op het gebied van grafisch ontwerp, de Digital Design, Product Design en ruimte ontwerp afgerond.

Programma:

Algemene vakken Engels, recht, economie, sociologie, marketing toegepast op duurzame ontwikkeling en eco-design, communicatie cultuur, vormgeving, webdesign

technologische onderwerpen : Applied Computing (beeldverwerking in 2D, 3D, stilstaande en bewegende, CMS), fotografie, ruw, storyboard

totale ontwerp workshops : Print en digitale grafische vormgeving, product design, verpakking, ruimte ontwerp, interieurarchitectuur, scenografie, plastic praktijk.

2 grote transversale projecten : Één per semester, voornamelijk georganiseerd in de vorm van workshops.

1 begeleid persoonlijk project.

Verdere studies:

Na validatie van de bachelor is het mogelijk om door te gaan in Master of Arts in Graphic Design Director, optie grafisch ontwerp, creatieve reclame en digitale creatie, het niveau RNCP titel I (PB van 2012/09/12). Het is ook mogelijk om door te gaan naar Master Architect Designer Interior niveau RNCP Titel II (BOE 2015/07/25).

Laatst bijgewerkt op jan 2017

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations val ... Lees meer

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations validées par des diplômes d’état ou reconnus par l’état. Ecole à taille humaine, chaque étudiant bénéficie d’un accompagnement individualisé par les professeurs et l’équipe pédagogique. Lees Minder