Bachelor in Business Analytics

Vrije Universiteit Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in Business Analytics

Vrije Universiteit Amsterdam

Echte gegevens, echte oplossingen

In de gegevensgedreven wereld van vandaag hebben organisaties deskundig inzicht en scherpe analyses nodig om ervoor te zorgen dat ze de juiste beslissingen nemen. Met Business Analytics kunt u de kracht van data science, big data, statistieken en machine learning benutten om de resultaten te optimaliseren en strategische doelen te bereiken.

Uw vermogen om inzichten uit de wiskunde, informatica en economie te combineren met hoogontwikkelde kwantitatieve en communicatieve vaardigheden, maakt u de sleutel tot het succes van elke organisatie. De verbindingen die u maakt en de oplossingen die u maakt, stellen u in staat om optimaal gebruik te maken van gegevensactiva in de bedrijfswereld en daarbuiten.

Met deze essentiële expertise binnen handbereik, wordt u een hot eigendom voor potentiële werkgevers. Maak de bachelor in Business Analytics uw toegangspoort tot een internationale afstudeercarrière.

Waarom Business Analytics studeren?

In een wereld waarin de voor bedrijven beschikbare gegevens exponentieel groeien en bedrijfsstrategieën steeds complexer worden, heeft Business Analytics de sleutel. Dit fascinerende onderwerp vervult de enorme vraag naar gegevensgestuurde en wiskundig verantwoorde oplossingen.

Wat je zult leren
Business Analytics draait helemaal om het veranderen van big data, data science en machine learning in slimme beslissingen. Je zult leren

  • hoe grote datasets worden verzameld, schoongemaakt en bewerkt
  • hoe deze gegevens te analyseren met behulp van statistieken en dataminingtechnieken
  • hoe u uw bevindingen kunt gebruiken om de toekomst te voorspellen en optimale beslissingen te nemen

Het programma biedt een unieke combinatie van wiskunde, informatica en bedrijfskunde. Naast je academische uitdaging en een stevige theoretische basis, is er een sterke nadruk op het ontwikkelen van je praktische, gezamenlijke en communicatieve vaardigheden.

Een breder, rijker programma
Business Analytics gaat verder dan de focus op modellering, optimalisatie en theoretische statistiek die typisch is voor econometrics-programma's. Het biedt je een bredere en rijkere leerervaring. Je past statistische analyse- en prognosemethoden toe, en geeft de problemen aan die zich in een organisatie voordoen en de actie die moet worden ondernomen. Dit maakt je een veelzijdige allrounder met een skillset die je onmisbaar maakt voor elke organisatie die zijn zinnen op de toekomst zet.

Wiskunde: onderdeel van het pakket
U hoeft geen wiskundig genie te zijn om te gedijen in de wereld van Business Analytics. Dat gezegd hebbende, wiskunde is een belangrijk onderdeel van het programma en je hebt een aanleg voor en interesse in wiskunde nodig om je de sterke kwantitatieve en analytische achtergrond te geven die je nodig hebt om als bedrijfsanalist te slagen. Kijk voor een gedetailleerd overzicht van wat je gaat studeren naar het jaarrooster.

Toelatingseisen

Of u daadwerkelijk een plaats in ons programma krijgt aangeboden, hangt ook af van uw:

  • Een diploma gelijkwaardig aan een Nederlands vwo-diploma;
  • Bewijs van voldoende vaardigheid in wiskunde;
  • Bewijs van voldoende vaardigheid in het Engels.
Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op November 7, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,083 EUR
voor EER-studenten. € 12.200 voor niet-EU / niet-EER studenten.
Locations
Nederlanden - Amsterdam, Noord-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates