Bachelor In Communicatie, Internationale, Evenement Muziek En Entertainment Studies

Fontys University of Applied Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor In Communicatie, Internationale, Evenement Muziek En Entertainment Studies

Fontys University of Applied Sciences

De start van de Engelstalige bacheloropleiding Communicatie - Internationaal Evenement, Muziek

Het Nederlandse programma start volgend studiejaar met een vernieuwd curriculum dat volledig gericht is op de huidige beroepspraktijk. Studenten werken in vier sporen: Cases, Tools, Work en Personality. Elk nummer heeft zijn eigen prioriteiten, maar ze zijn altijd in de context van de creatieve industrie en in relatie tot elkaar.

Gevallen

In deze track wordt professionele kennis gecombineerd met specifieke professionele producten die je als student maakt. In dit proces word je begeleid door een team van docenten die op basis van verschillende expertises met elkaar samenwerken.

Gereedschap

Als student kun je kiezen uit een breed scala aan tools die bijdragen aan je professionele ontwikkeling. Een aantal hulpmiddelen is nodig voor uw professionele praktijk en daarom vereist. Bovendien mag u ook een aantal andere hulpmiddelen kiezen.

Werk

We vinden het belangrijk dat onze studenten meteen werkervaring opdoen binnen de branche. Om deze reden zul je een dag per week werken bij een bedrijf.

Persoonlijkheid

In je eerste jaar ga je meteen aan je persoonlijke ontwikkeling werken. Individueel maar ook in een groep, zowel met begeleiding als onafhankelijk. Het gaat erom het maximale uit jezelf te halen. Denk aan: werkveldvaardigheden, samenwerken, communiceren, feedback geven en ontvangen, zelfreflectie, keuzes maken, leren hoe je kritiek moet nemen, etc.

Met deze opzet start je carrière meteen aan het begin van het programma. Je ontvangt uitgebreide achtergrondinformatie als communicatieprofessional en je leert welke professionele producten hiervoor nodig zijn. Je bouwt je netwerk en je zult ervaren waar je goed in bent. Over vier jaar word je onderdeel van de creatieve industrie en kies je je eigen weg.

We hebben meer tijd nodig dan oorspronkelijk was gepland om deze nieuwe vorm van onderwijs ook in een internationale en interculturele context te bieden. Om kwaliteitsredenen hebben we besloten dat het beter is om het Engelstalige programma met een jaar uit te stellen, zodat we het academisch jaar 2019-2020 goed voorbereid kunnen beginnen.

Studieprogramma

Tijdens het eerste jaar volg je cursussen over communicatie en de evenementen-, muziek-, entertainment- en gokindustrie. Naarmate het programma vordert, zul je je steeds meer specialiseren.

Tijdens het tweede jaar kun je extra cursussen kiezen, zoals Live Entertainment, Televisie, Film en Bezoekersattracties. Ook is het mogelijk om een ​​tweede taal te studeren. Verder is het mogelijk om je minor door te brengen aan een andere (internationale) universiteit. Voor minderjarigen buiten Nederland hebben we partnerschappen met universiteiten van over de hele wereld in bijvoorbeeld het VK, Spanje, Noorwegen, Denemarken, Mexico, Maleisië, de VS, Australië en Nieuw-Zeeland.

Eerste jaar

 • Communicatietheorie
 • Branchespecifieke cursussen (evenement, muziek en entertainment)
 • Copywriting
 • concepting
 • Media Design
 • Academische vaardigheden
 • marketing-
 • Onderzoeksmethode-
 • Engels

Tweede jaar

In het tweede jaar kies je twee van de zeven branchespecifieke cursussen:

 • Evenement
 • Muziek
 • Live vermaak
 • Televisie
 • Film
 • gaming
 • Bezoekers Attracties

mineur

Derde jaar

 • (internationale) minor
 • Stage (praktisch)

Vierde jaar

 • Stage (onderzoek)

Gevorderde cursussen

In het vierde jaar keren studenten terug voor hun Advanced Courses, het laatste deel van de training. Ze kunnen kiezen uit twintig onderwerpen, zoals radiomanagement, filmstudies, cultureel ondernemerschap, merkbeheersing of evenement voor televisiekanalen.

Toelatingseisen

Als toekomstige bachelorstudent moet je beschikken over een diploma hoger secundair onderwijs dat gelijk is aan de Nederlandse normen. Om toegelaten te worden tot de Fontys University of Applied Sciences moeten studenten in aanmerking komen voor hoger onderwijs via een diploma secundair onderwijs / middelbare school met goede resultaten. Dit betekent:

* Voor Nederlandse studenten: vwo-, havo- of mbo-diploma
* Voor Duitse studenten: Fachabitur of Abitur (Fachhochschulreife of Allgemeine Hochschulreife)
* Voor studenten met andere nationaliteiten: senior high school diploma / GCE of gelijkwaardig, bijv. De Britse GCE A-levels of GCSE-graden A, B of C, International Baccalaureate, de Franse Baccalaureat of de Amerikaanse middelbare school (topstream of plus 1 jaar college) )

Behalve uw diploma moet u, indien beschikbaar, aanvullende academische kwalificaties verstrekken (vooral op het gebied van wiskunde en economie). Bijv. Aanvullende cursussen, workshops, projecten of deelname aan wedstrijden.

Taalvereisten

Voor Engelstalige programma's wordt de vereiste minimumkennis van de Engelse taal in de volgende tabel uitgelegd:

 • IELTS 6.0
 • TOEFL-papier 550
 • TOEFL-computer 213
 • TOEFL internet 79/80
 • TOEIC * 670
 • Cambridge ESOL CAE-C

* alleen als de eenheden 'Spreken en schrijven' en 'Luisteren en lezen' met succes zijn doorlopen.

Het niveau van de Engelse taalvaardigheid moet altijd voldoen aan de toelatingseisen voor het gekozen Fontys-programma. Fontys behoudt zich altijd het recht voor om een ​​taalvaardigheidstoets voor alle categorieën van aanvragers te vereisen.

Carriere vooruitzichten

Onze afgestudeerden volgen een loopbaan als communicatiemanager of conceptontwikkelaar binnen de evenementen-, muziek- en entertainmentindustrie. Ze komen terecht bij productiebedrijven, als televisieproducenten, bij culturele instellingen zoals theaters, bij evenementen, beurs- en congresbureaus en bij internetbedrijven. Ze werken ook voor bedrijven die evenementen en / of entertainment gebruiken als een van de ingrediënten in hun marketingcommunicatiemix.

Sommigen beginnen hun eigen bedrijf. Omdat BA IEMES een brede scope heeft en officieel is geregistreerd als Bachelor of Arts, kunnen afgestudeerden ook kiezen voor een 'normale' carrière in communicatie met de overheid of bij bijna elk bedrijf naar keuze.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op March 7, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
48 maanden
Voltijd
Price
Prijs
7,500 EUR
Locations
Nederlanden - Tilburg
Startdatum: Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Tilburg
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Price
EER-studenten: € 2.060 Niet-EER-studenten: € 7.500