Bachelor in Data Analytics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Word een data-analist

Bereid je voor op een data science-carrière. Leer de vaardigheden en hulpmiddelen om inzichten te ontdekken, kritieke bevindingen te communiceren en gegevensgestuurde oplossingen te creëren.

Waarom zou ik het Data Analyst-bachelordiploma aanvragen?

Je moet je inschrijven voor het programma omdat je de vaardigheden onder de knie krijgt die je nodig hebt om een ​​succesvolle Data Science-carrière te maken. U leert hoe u gegevens kunt analyseren en inzichten kunt overbrengen met behulp van krachtige tools zoals Python, R, SAS en SQL. Het hebben van deze vaardigheden zal je kwalificeren voor een rol als Data-analist. De vraag naar gekwalificeerde professionals met geavanceerde gegevensgerelateerde vaardigheden is nog nooit zo groot geweest, omdat data-analyse snel een topprioriteit voor organisaties wordt. Ons curriculum is samen met private en publieke partners ontwikkeld om ervoor te zorgen dat studenten de meest geavanceerde tools beheersen, en onze afgestudeerden zullen klaar zijn voor de tijd dat ze hun curriculum zullen voltooien. Dit is het perfecte studieprogramma voor iedereen die Data Analyst wil worden of de volgende carrièreswitch in gegevensgerichte velden wil plannen.

Een internationaal georiënteerde data-analist. De lessen worden in het Engels gegeven en geven je de vaardigheden om overal ter wereld competitief te zijn.

Eén programma, twee graden. Geselecteerde studenten zullen worden voorgesteld om een ​​semester door te brengen aan de Paris 13 University (Parijs, Frankrijk) om hun vaardigheden te verbeteren en om een ​​dubbele graad te behalen.

Welke onderwerpen zal het programma behandelen?

De onderwerpen die we zullen behandelen zijn onder andere: Programmeren, Computer Systemen Architectuur, Databaseontwerp en Toepassingen, Waarschijnlijkheid en Statistiek, Data Wrangling, Exploratory Data Analysis, Programming, Data Storytelling.

De mate van details

Het idee van een bachelordiploma in Data Analytics , in de L41-Statistiekenklasse, werd geboren uit de behoefte om de lacune in de nationale onderwijsprogramma's te vullen voor een groeiende sector die vraagt ​​om vaardigheden te bevredigen om mensen op te leiden tot een van de meest professionele cijfers bekend als Data Analyst.

In het tijdperk van Big Data is er namelijk een groeiende en groeiende vraag van organisaties (bijv. Bedrijven, banken, verzekeringsmaatschappijen, onderzoekscentra) voor gegevensanalisten die in staat zijn om de stortvloed aan informatie en het grote aantal gegevens dat nu alomtegenwoordig is te beheersen en te analyseren. in verschillende economische, sociale en wetenschappelijk gerelateerde toepassingsgebieden. Dit is nu mogelijk dankzij de beschikbaarheid van nieuwe opslag- en rekenbronnen die de immense gegevensstromen beheren die worden geproduceerd door het web, sociale netwerken en media, sensornetwerken, slimme meters en andere bronnen.

Weten hoe gegevens worden verzameld, gecodificeerd, verwerkt, opgeslagen en vrijgegeven, gekoppeld en hoe ze kunnen worden geselecteerd en geanalyseerd om kennis met hoge toegevoegde waarde te onttrekken, zijn de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn om de volgende uitdagingen in de informatiemaatschappij winstgevend aan te pakken.

De bacheloropleiding

Het bachelordiploma behoort tot de L-41 Statistics-klas.

Hoewel de L41-klasse een traditioneel studieprogramma in de statistiek is, kunnen er opleidingsprogramma's worden georganiseerd die zorgen voor een adequate opleiding in kwantitatieve en toegepaste informatica-gerelateerde disciplines.

In een contextuele strategie kan de door het Department of Mathematics and Physics voorgestelde graad voldoen aan de doelstellingen van de aangeboden cursussen met een programma dat voornamelijk is gericht op de ontwikkeling van een toegepaste analist als een afgestudeerde die zijn baan kan afleggen of die onze studeert af voor masteropleidingen in Computer Science, Economics, Statistics of, uiteraard, Data Science.

Educatieve en culturele doelstellingen

De bacheloropleiding Data Analytics is voornamelijk gericht op lesmethoden en -technieken op het gebied van wiskunde (analyse en calculus), inferentiële statistieken en verkennende gegevensanalyse, computerwetenschappelijke methoden en hulpmiddelen voor databaseontwerp en -beheer, fundamentals van programmeren, basisprincipes van epistemologie voor onderzoek, econometrie, experimentele en dynamische modellen. De afgestudeerde krijgt kennis en vaardigheden uit verschillende vakgebieden die hem / haar een brede en analytische visie geven op de tools voor het beheer, proces en presentatie van inzichten uit data, in een sterk interdisciplinaire en geïntegreerde context. Naast het leren van technische vaardigheden, zal de afgestudeerde in staat zijn om dergelijke tools te gebruiken in verschillende toepassingsgebieden, zoals de economisch-financiële, sociale, demografische, biomedische, milieu- en energiesectoren. Daarnaast wordt de student Data Analytics gedurende het programma getraind in het ontwerpen en analyseren van echte data-intensieve praktijkcasusstudies tijdens faseperioden in externe organisaties.

Naast enkele klassieke cursussen, is de innovatie in ons programma inclusief, samen met traditionele cursussen:

 • leren van de belangrijkste statistische en datamining-software (SAS Miner, of de open-source Weka, R, Python) door middel van praktische lessen in computerlokalen met deskundige trainers;
 • de oplossing van praktische problemen en case studies gebaseerd op gegevens afkomstig van databases van bedrijven (bijvoorbeeld van TLC of IT-bedrijven) of openbare instellingen (bijv. Istat, Inps).

De specifieke vaardigheden die de afgestudeerden in Data Analytics hebben verworven, zijn de volgende:

 • statistische en computationele vaardigheden voor de verwerking en de analyse van hoge dimensionale of complexe gegevens afkomstig van verschillende en ongestructureerde bronnen; gegevens met hoge doorvoer (bijvoorbeeld van sensoren van financiële markten);
 • kennis van statistische methodologieën, datamining en optimalisatietechnieken voor het oplossen van complexe problemen en handhavingscapaciteit in reële scenario's;
 • ervaring in de analyse van relationele big data van het web en kennis van sociale netwerkanalyse;
 • technische vaardigheden voor voorspelling en monitoring van evolutionaire verschijnselen;
 • gebruik van statistische software en specifieke programmeertalen zoals R en Python;
 • kennis van databasebeheersystemen en gedistribueerde computing-systemen, ook in een cloudomgeving;
 • communicatie van de analyseresultaten in vaardigheden door middel van presentaties en rapporten met hulpmiddelen voor visuele analyse.

Een internationaal programma

De keuze voor een Engelse benaming van de cursus is vooral te danken aan de relatie met een nieuwe discipline die op internationaal niveau aan populariteit wint en aan zijn belangrijkste professionele figuur, bekend als Data Analysts. Een tweede motivatie is te wijten aan de wil voor een internationale erkenning van de graad door:

 • lezingen geven in het Engels en
 • het geven van een dubbele graad, in samenwerking met een buitenlandse universiteit.

Alles wat te maken heeft met onderwijsactiviteiten is in het Engels: lesgeven, praktische lessen, boeken en lesmateriaal.

Over de double-degree, de Universiteit Paris 13 - Université Sorbonne Paris Cité (Frankrijk) ingestemd om deel te nemen als de partner van het programma.

Ten slotte toonde de Universiteit Caddi Ayyad di Marrakech (Marokko), een van de belangrijkste universiteiten van Marokko, een sterke interesse om een ​​partner van het programma te worden.

Kansen voor data-analisten

Deze graad in Data Analytics kan zijn doel bereiken door een programma-organisatie die zich voornamelijk richt op het opleiden van een toegepaste analist als een afgestudeerde afgestudeerde op de volgende gebieden:

 • Productie- en commerciële bedrijven en e-commerce;
 • Media- en communicatiebedrijven;
 • Farmaceutische en telecommunicatie-industrie;
 • Logistiek en transportindustrie;
 • Verzekeringen en financiële instellingen en banken;
 • Gezondheid en gezondheidspreventie bedrijven;
 • Consulting en marktonderzoek bedrijven;
 • Publieke en private onderzoeksinstellingen;
 • Onderzoeks- en monitoringcentra voor energie en milieu.

Deze graad in Data Analytics biedt een solide achtergrond voor toegang tot masterprogramma's, bijvoorbeeld in Data Science, Statistics, Computer Science, Economics.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Campania "Luigi Vanvitelli" was established in 1991 (Decree MURST, 25 March) with the aim of relieving the overcrowded conditions of the major Neapolitan university known as the “Fed ... Lees meer

The University of Campania "Luigi Vanvitelli" was established in 1991 (Decree MURST, 25 March) with the aim of relieving the overcrowded conditions of the major Neapolitan university known as the “Federico II”. Lees Minder
Caserta , Aversa , Napels , Murcia , Shkodër , Beijing , Pyatigorsk , Lille , Sjanghai , Istanbul + 9 Meer Minder