Een wereldwijde taal - Bijna een miljard mensen op aarde gebruiken Engels in hun dagelijkse communicatie. Ongeveer 400 miljoen zijn moedertaalsprekers in het Engels, van het Verenigd Koninkrijk tot Australië en van Zuid-Afrika tot Alaska. Engels is een wereldwijde taal. En als u überhaupt hoopt deel te nemen aan de samenleving, is het een taal die u wilt kunnen spreken en lezen.BeschrijvingMaar ik ken al Engels?
Veel studenten denken dat ze al Engels spreken. Jij niet. Je weet dat er nog veel te leren valt. En Engels studeren betekent ook onderzoeken hoe de taal werkelijk werkt, hoe mensen het leren en de verschillende varianten gebruiken. Bovendien is de Engelse opleiding meer dan taal. Je verkent literatuur en cultuur in de Engelssprekende wereld diepgaand. Niet alleen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, maar ook in Ierland, Australië en Zuid-Afrika.
Tijdens je opleiding gaat er geen dag voorbij zonder een nieuw Engels woord te leren. In Utrecht is een van de manieren om de taal te leren door geweldige auteurs te lezen, niet alleen door grammatica te studeren. Je bestudeert de invloeden van sociale en politieke ontwikkelingen. Deze fusie van taal, literatuur en cultuur maakt het leren van Engels niet eenvoudiger, maar maakt het aanzienlijk interessanter.Carriere vooruitzichtenNa een bachelor volgen de meeste studenten een vervolg masteropleiding . Met een master kun je op verschillende werkterreinen werken. Het hangt allemaal af van de richting die je hebt gevolgd in je specialisatie.De taal van het bedrijfsleven en de wetenschapExpertise in de Engelse taal en cultuur betekent dat je een werkgever veel te bieden hebt. Engels is de belangrijkste zakelijke taal, maar het is ook de taal van academisch onderzoek. Wanneer ideeën in de wereld samenkomen, doen ze dat in het Engels. Afgestudeerden vinden ook werk in de uitgeverij-, communicatie- en onderwijssector.TaalinstructeurAls taalinstructeur geef je lessen in het Engels. Je leert jongeren alle aspecten van de betreffende taal: grammatica, woordenschat, idiomen en uitspraak. Als docent ben je verantwoordelijk voor de voortgang van je studenten.VertalerOver het algemeen vertaalt u geschreven teksten vanuit een vreemde taal (de brontaal) naar uw moedertaal (de doeltaal); het kan natuurlijk ook andersom zijn. Als vertaler heb je de mogelijkheid om je te specialiseren in een bepaald type vertaling. Voorbeelden hiervan zijn medische vertalingen (zoals bijsluiters voor patiënten); juridische vertaling (wetboeken, notariële akten); commerciële vertaling (zoals reclametekst); evenals literaire vertaling (romans en poëzie). Je kunt ook kiezen of je ergens een vaste baan wilt nemen, zoals bij een vertaalbureau, of dat je liever werkt als zelfstandig vertaler.PhD Vergelijkende literatuurwetenschappenAls promovendus in vergelijkende literatuurwetenschap doe je na je studie onderzoek op het gebied van literaire studies onder toezicht van een professor.
Je onderzoek zal zich richten op de rol van literatuur in de Europese gemeenschap, maar kan ook gericht zijn op Noord- of Zuid-Amerika. Als promovendus ben je op de hoogte van ontwikkelingen in literaire studies en gebruik je deze als basis voor het maken van een sociaal en wetenschappelijk relevant onderzoeksplan. Je onderzoek zal je primaire activiteit zijn, maar je zult ook studenten begeleiden en geavanceerde lessen volgen.
Je sluit je promotieonderzoek af met het schrijven en verdedigen van een proefschrift. Hiermee ontvang je een doctoraat, afgekort als Dr.Literatuur kritiekMet uw expertise in literatuur, schrijft u beoordelingen, artikelen en columns en voert u interviews over oude of nieuwe literatuur. Je bent op de hoogte van nieuwe werken en gebruikt je kennis om ze te bekritiseren.
OverzichtToepassingsdatum: 1 oktober 2020
Deadlines: 1 april 2021 (niet-EU) / 1 juni 2021 (EU / EER)
Startdatum: 1 september 2021
Collegegeld (2021-2022)Voltijds EU / EER, Surinaamse of Zwitserse studenten: € 2168, -
Internationale studenten: € 10.410Opmerkingen voor Britse aanvragers:
Utrecht University weet nog niet welke gevolgen de Brexit heeft voor het collegegeld en de visumplicht voor Britse staatsburgers. Eventuele updates en informatie kunt u op deze website vinden