Bachelor in Environmental Science

Wageningen University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in Environmental Science

Wageningen University

Bachelor's Environmental Sciences

Hoe zorgen we voor een gezonde leefomgeving met zeven miljard mensen op onze planeet? Dit is waar de interdisciplinaire bachelor Milieuwetenschappen over gaat. U kunt leren hoe u milieukwesties als vervuiling, klimaatverandering en uitputting van natuurlijke hulpbronnen vanuit een natuurlijk en sociaalwetenschappelijk perspectief kunt onderzoeken en innovatieve duurzame oplossingen kunt onderzoeken.

Programma bachelor Milieuwetenschappen

De bacheloropleiding in Environmental Sciences is een driejarig programma en omvat 180 ECTS-credits (60 credits per jaar). Het European Credit Transfer System (ECTS) is een internationaal systeem waarin elk krediet ongeveer 28 uren studie vertegenwoordigt. De Wageningen University

Eerste jaar

In het eerste jaar breid je je kennis uit in wiskunde, statistiek, scheikunde en natuurkunde. Naast deze basiscursussen zijn inleidende cursussen over milieukwesties zoals bodem-, water- en milieubeleid deel van de cursussen van het eerste jaar. Aan het begin van het jaar maak je kennis met het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor milieuproblemen. Aan het einde van het jaar kunt u uw kennis en inzichten toepassen in een realistische context.

Tweede jaar

Cursussen over luchtkwaliteit, milieutechnologie, analyses van omgevingssystemen en duurzaamheidstransities maken deel uit van het tweede jaar. Je krijgt een dieper inzicht in het gebied dat je het meest aanspreekt door een van de drie majors te kiezen: milieukwaliteit en systeemanalyse, milieutechnologie of milieubeleid en economie. In een cursus voor kennisintegratie voer je onderzoek uit voor een bedrijf of organisatie. In kleine groepen probeer je een zaak op een duurzame manier op te lossen. Afsluitend dit jaar ga je samen met medestudenten op studiereis naar het buitenland.

Derde jaar

In het derde jaar krijg je meer uitgebreide kennis van je major, die je in je individuele scriptie kunt toepassen. Het andere semester is beschikbaar voor keuzevakken aan Wageningen University

Toekomstige carriëre

Afgestudeerden van milieuwetenschappen gaan over het algemeen daarna door met het afronden van een tweejarig masterprogramma. De bacheloropleiding Environmental Sciences geeft toelating tot een reeks MSc-opleidingen in Wageningen.

Afgestudeerden van de masteropleidingen Environmental Sciences en Urban Environmental Management (die volgen op de Bachelor in Environmental Sciences) zijn bekend met vrijwel alle aspecten van milieukwesties en kunnen daarom op verschillende gebieden werken. In de industrie werken ze aan verbeterde productiemethoden of milieubeheer, terwijl die in de publieke sector milieubeleid creëren of implementeren. Degenen die voor ingenieursbureaus of adviesbureaus werken, zijn betrokken bij projecten die verband houden met bodemsanering of geïntegreerd waterbeheer. Bij universiteiten of onderzoeksinstituten genereren ze nieuwe kennis en milieutechnologieën.

Toelating en toepassing

Wilt u weten of uw diploma voldoende is om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Omgevingswetenschappen? Je moet het juiste pre-universitaire diploma hebben om toegelaten te worden tot het programma en specifieke vakken gevolgd hebben. Om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Environmental Sciences, had je wiskunde, natuurkunde en scheikunde moeten studeren.

Meer informatie op: https://www.wur.nl/Education-Programmes/Bachelor/BSc-programmes/BSc-Environmental-Sciences.htm

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op March 12, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Locations
Nederlanden - Wageningen, Gelderland
Startdatum : Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Wageningen, Gelderland
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan