Beschrijving van opleiding
Wij zijn de eerste generatie in honderden jaren die zonder oorlog in Europa zijn opgegroeid. Tegelijkertijd heeft het begin van de 21e eeuw nieuwe divisies en constellaties gezien die de geaccepteerde Europese orde van de afgelopen zestig jaar uitdagen. Er is nooit een betere tijd geweest om Europese Studies te studeren en inzicht te krijgen in de geschiedenis, identiteit en politiek van het continent.
Het gebied van Europese studies combineert perspectieven, theorieën en vraagstukken uit de politieke wetenschappen, geschiedenis, aardrijkskunde, rechten, cultuur en literatuurstudies. Europa is complex - en het speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Om Europa en de Europese Unie volledig te begrijpen, is meer dan één nationaal of wetenschappelijk perspectief vereist. Deze 3-jarige bacheloropleiding biedt je een multidisciplinaire benadering van Europa in een internationale setting.Wat zal ik leren?Het programma onderzoekt de betekenis en het concept van Europa. In brede zin geeft het drie perspectieven - het historische perspectief, een focus op de Europese Unie en een regionaal perspectief waar de nabijheid van Kopenhagen en de locatie in het midden van de regio Öresund belangrijk zijn.
De interdisciplinaire aanpak helpt je om op grotere schaal kennis en bewustzijn te verwerven met betrekking tot politiek, samenleving en cultuur. Het eerste jaar richt zich op het introduceren van Europa als een vakgebied en het onderzoeken van de opkomst van de Europese Unie als een toonaangevende Europese en mondiale speler. In het tweede jaar richten studenten zich op culturele identiteit en politieke mobilisatie en worden ze getraind om een kleine scriptie te schrijven. In het laatste jaar studeren studenten Europese stedelijke en politieke geografie, en voeren ze een taak van projectmanagement uit, voordat ze hun studies consolideren door middel van geavanceerde onderzoekstraining en de afronding van een afstudeerscriptie.Wat maakt European Studies uniek?Het programma is gebouwd om studenten een echte ervaring van Europese mobiliteit te bieden, samen met historische perspectieven en kennis over hoe de EU functioneert. Het doel van de opleiding is om u een Europese competentie te geven, met focus op kritische reflectie. Cursussen combineren geesteswetenschappen met sociale wetenschappen in een poging om inzicht te geven in dit continent, met zijn veranderingen en diversiteit. Zo bereikt u een praktische en een meer omvattende competentie die u voorbereidt op toekomstige uitdagingen in Europa.Academische aanpak en onderwijsmethodenTijdens het programma werk je actief met grensoverschrijdende samenwerking tijdens de cursussen en in je onderzoek. De academische benadering hangt nauw samen met actuele en actuele gebeurtenissen in de Europese sfeer. Lesmethoden omvatten lezingen, groepswerk, simulaties, debatten, themastudies en zelfstudie van literatuur.
Naast academische training in de klas, hebben studenten de mogelijkheid om training te volgen in Geografisch Informatie Systeem (GIS) en projectmanagement.Ga naar het buitenland tijdens je studieTijdens het tweede jaar krijg je de mogelijkheid om in het buitenland te studeren en / of stage te lopen om je praktische ervaring te geven buiten de traditionele klasomgeving. Malmö University werkt samen met een groot aantal universiteiten om studenten uitwisselingsmogelijkheden te bieden.Op welke carrière zal ik voorbereid zijn?Dit programma is ideaal voor diegenen die een carrière willen starten of bevorderen bij regionale en nationale overheden, de verschillende EU-instellingen, of elders in de private, publieke en vrijwillige wereld die mensen zoeken met kennis van en inzicht in Europese instellingen, politiek en samenlevingen. Het biedt ook een solide basis voor verdere studies op masterniveau.OrganisatieDeze opleiding is georganiseerd als een systematische interdisciplinaire vooruitgang, met Europese studies als het belangrijkste studiegebied. Het programma combineert perspectieven, theorieën en vraagstukken uit de politieke wetenschappen, geschiedenis, aardrijkskunde, stadsstudies, politieke economie, rechten, cultuur en literatuurstudies. In de meeste gevallen combineren de hoofdveldcursussen deze perspectieven en disciplines met betrekking tot thema's die van belang zijn voor Europese studies. Vooruitgang binnen het hoofdvak van het programma vindt plaats tijdens termen 1, 2, 3 en 6. Het verband tussen de afzonderlijke cursussen en hun voortgang wordt hieronder beschreven.
Jaar een van het programma bevat de eerste twee stappen van het hoofdvak, European Studies I en European Studies II. European Studies I, bevat twee 15 studiepunten. De eerste cursus - European Studies: Europe as a Field of Knowledge en Europe as a Idea - combineert inleidingen tot academische studies en academisch gebaseerde teksten en mondelinge presentaties, met een basisinleiding tot de geschiedenis van het Europese politieke denken, de opkomst van Europa als concept en realiteit, en de interactie daartussen.
De tweede cursus van 15 studiepunten - European Studies: Organizing European Space - From Early Modern Europe to the European Union - is een historisch overzicht waarin sociale, politieke en culturele processen worden bestudeerd, met de nadruk op grenzen, regio's, naties, staatsopbouw, burgerschap en sociale groepen. De opkomst en structuur van de EU wordt ook geïntroduceerd en in haar historische en hedendaagse politieke context geplaatst.
European Studies II is de eerste van twee profieltermen en ook stap 2 in European Studies als het belangrijkste vakgebied. Tijdens deze periode zullen de studenten hun kennis over de Europese Unie verdiepen. Het bestaat uit de cursussen:Europese studies: historische en institutionele perspectieven op de Europese Unie, 15 studiepunten,
European Studies: European Union Law 7,5 studiepunten en
Europese studies: EU als wereldwijde actor, 7,5 studiepunten.In deze cursussen worden de organisatie, functie en geschiedenis van de EU besproken, evenals de theoretische perspectieven die zijn ontwikkeld om de opkomst, structuur en actie van de EU in Europa en op mondiaal niveau te begrijpen en te verklaren. De voortgang vindt plaats op twee niveaus - de kennis over de historische ontwikkeling van de EU is verdiept en er is ook een groeiende theoretische kennis gekoppeld aan de analyse van Europese integratieprocessen en Europese politiek.
Looptijd 3 van het programma is ook stap 3 van de kern van het hoofdvak - European Studies III - en bevat, evenals termijn 1, twee cursussen van 15 studiepunten.
De eerste cursus is European Studies: European Political Cultures. Hier ligt de nadruk op de ontwikkeling in verschillende delen van Europa in de 20e eeuw in verband met eerdere historische contexten. In het kader van deze cursus zullen een aantal perspectieven, geïntroduceerd tijdens termijn 1, worden uitgebreid en problematisch gemaakt. Thema's die in de cursus worden besproken, omvatten geheugen en de rol van het gebruik van geschiedenis, vragen over democratie, fascisme, communisme, populisme en hoe politieke programma's en bewegingen invloed hebben op esthetische waarderingen en programma's en deze beïnvloeden. Tijdens deze cursus ontwikkelen studenten ook themasuggesties voor de komende minor scriptie in de volgende cursus. Hier omvat de progressie een meer complexe kennis over Europees beleid, cultuur en geheugen, evenals de vaardigheid om wetenschappelijke probleemformuleringen te produceren.
De tweede cursus van 15 studiepunten in European Studies III is European Studies: Research Methods and Minor Thesis. Deze cursus combineert onderwijs en training in wetenschappelijke methoden met het schrijven van een klein individueel academisch werk, dat wordt verdedigd tijdens een klein scriptieseminarie.
Term 4 is een term met keuzemogelijkheden wanneer de studenten kunnen kiezen tussen uitwisselingsstudies, stage of studie relevante cursussen aan Malmö University van Malmö University of een andere Zweedse universiteit.
Term 5 is de tweede profielterm. Het begint met de cursus Politieke vertegenwoordiging, 7,5 studiepunten. Deze cursus behandelt thema's over participatie, burgerschap, legitimiteit en democratie, gekoppeld aan de Europese Unie en Europa in bredere zin.
De volgende cursus, Toegepaste analyse van regionalisering en verstedelijking, is vooral gericht op de ontwikkeling van concepten en methoden, gekoppeld aan case-studies in regionalisering en verstedelijking in Europa. Er wordt veel nadruk gelegd op analyse, met behulp van geografische concepten en de tool Geographic Information System (GIS).
Het tweede deel van term 5 bestaat uit twee parallelle half-time 7,5 studiepunten. Een van hen heeft de titel Projectontwikkeling en Projectbeheer (7,5 studiepunten). Deze cursus biedt studenten educatie en praktische training in het plannen, uitvoeren en reflecteren op een reëel situatieproject, gerelateerd aan thema's ontwikkeld door studenten, docenten, onderzoekers en de omringende samenleving.
Parallel aan de hierboven beschreven cursus loopt een 7,5 credit cursus genaamd Urbanity, Urbanization and Globalization - Cultural and Social Perspectives. Deze cursus neemt de regio Öresund en de regio Malmö / Kopenhagen als vertrekpunt en vergelijkt de regio met andere stedelijke clusters / grensregio's in een tijd van Europeanisering en Globalisering. Het behandelt ook culturele representaties van de stad om het begrip van cruciale theoretische concepten te verdiepen.
Term 6 is de laatste looptijd van het programma, evenals van het belangrijkste vakgebied, European Studies IV. Het bevat twee cursussen, waarvan de eerste European Studies is: Epistemological Approaches en Research Design 15 studiepunten. Deze cursus vergroot de kennis in het hoofdvak van de studie en is een voortzetting van de methode en de kleine scriptiecursussen vanaf semester 3. De cursus legt ook de basis voor de eindscriptie, waar de studenten een onafhankelijk academisch werk schrijven in de tweede cursus van de term European Studies: Bachelorproef (15 studiepunten). De bachelorscriptie wordt verdedigd tijdens een eindseminarie.