Bachelor in Fashion Design

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

IFA Paris Bachelor Certified door FEDE (Fédération Européenne Des Écoles)

 • Duur: 3-jarig programma in het Engels
 • Campussen: Parijs, Shanghai, Istanbul
 • Formaat: flexibel
 • Volgende inname: januari 2020 (Parijs), maart 2020 (Shanghai), september 2020 (alle campussen)
 • ECTS Credits: 180
 • Aanvraagkosten: € 150
 • Collegegeld / jaar: € 8.400 in Parijs, ¥ 85.000 in Shanghai, € 7.400 in Istanbul
 • Beperkt tot: 25 studenten per klas

"Dit programma is compleet, intensief en opwindend"


Invoering

De Bachelor in Fashion Design

De innovatieve leermethoden die traditionele lezingen, praktische workshops, persoonlijk onderzoek, experimenten, peer-to-peer presentaties en verschillende bezoeken combineren, leiden studenten tot creatieve en praktische, nieuwsgierige en analytische, fantasierijke en uitstekende technici en bereiden hen voor op de mogelijkheid van een internationale carrière . De één-op-één benadering stelt hen in staat om hun eigen creatieve universum te ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd kunnen worden aangepast aan verschillende stijlen, soorten merken en marktsegmenten.

Dit zeer complete, intensieve, gevarieerde en opwindende programma leidt modeliefhebbers op tot de banen van Fashion Designer. Door de perfecte kennis van modeproducten en het creatieve proces dat het biedt, kunnen deelnemers echter ook posities bereiken zoals Stylist, Pattern Maker, Production Manager, Independent Designer of zelfs Collection Director, Art Director of Merchandiser wanneer deze worden voltooid door de meester van IFA Paris. of Arts in hedendaags modeontwerp.


Toelating

Toelatingseisen:

 • Minimaal 18 jaar oud
 • Middelbare school of gelijkwaardigheid
 • IELTS 5.5 of TOEFL IBT 65 (of gelijkwaardigheid) of bewijs van studie in het Engels, voor niet-moedertaalsprekers Engels
 • Een sterke motivatie in Fashion
 • Interview (op de campus of Skype)

Te verstrekken documenten:

 • Vul het online aanvraagformulier in
 • Laatste transcript van de middelbare school
 • Kopie van het diploma van de middelbare school of de gelijkwaardigheid ervan
 • Motivatiebrief
 • CV / CV
 • Paspoort foto
 • Kopie van paspoort
 • Portefeuille


Cursusstructuur

De cursus is georganiseerd rond 3 Ateliers, die elk 30 academische weken duren. Elk atelier omvat specifieke modulegroepen, gestructureerd rond verschillende thema's.

De 3 Ateliers komen overeen met de 3 niveaus die zijn geïdentificeerd in het kader voor hoger onderwijs. De cursus is opgesteld in overeenstemming met de principes van het Bologna-verdrag en de deelnemers aan de beurs, na voltooiing, in totaal 180 ECTS (60 ECTS per Atelier of jaar).

De onderliggende reden achter deze cursusconstructie is om studenten te laten onderdompelen in een omgeving die lijkt op hun werkomstandigheden in een modestudio. De beoordelingsstrategie maakt gebruik van een perfecte balans tussen summatieve en vormende beoordelingen om vaardigheden te verbeteren, niet alleen op kerndisciplines, maar ook in projectplanning en tijdbeheer. Projecten worden gelijktijdig uitgevoerd tussen alle modules om de overdraagbare vaardigheden van studenten te verbeteren, waardoor ze vaardigheden en competenties uit verschillende domeinen kunnen koppelen.


First Atelier: Discovery

Het eerste atelier wordt uitgevoerd als het eerste jaar van de bacheloropleiding. In het kader van Higher Education-programma's is het eerste Atelier gelijkwaardig aan een HE-niveau 4. Studenten volgen kernmodules om het universum van de mode te ontdekken. Ze verwerven basisvaardigheden in ontwerp, constructie, digitale mode en modegeschiedenis om de pedagogische basis van hun leercurve te leggen.

Modeontwerp 1

In het eerste deel van deze modulegroep ontdekken de studenten de basisvaardigheden van het modevormgeving:

 • Hoe vrouwen en mannen beeldjes en technische tekeningen van elk type kleding te schetsen Hoe kleuren te gebruiken en kleurbereiken aan te passen aan de mode;
 • Printen ontwerpen en integreren in een kledingcollectie Hoe ontwikkel je een creatieve onderzoeksmethodologie en verergert ze hun nieuwsgierigheid en creativiteit;
 • Hoe ze hun inspiraties en ideeën tot uitdrukking kunnen brengen via moodboards, illustraties, stilering en complete professionele portfolio's. Een verzamelplan opstellen en structureren.

Mode Workshop 1

Modeontwerp is niet alleen abstracte opvattingen, en creativiteit moet worden ondersteund door praktische experimenten en technisch onderzoek. In dit eerste deel van Fashion Workshop zullen studenten verschillende stervende methoden en druktechnieken experimenteren, werken aan silhouetconstructie door middel van styling, verschillende kunstenaars en ontwerpers ontdekken en analyseren door internationale tentoonstellingen bij te wonen of werken aan de implementatie van het concept en ontwikkeld in de Fashion Design module.

Digitaal modeontwerp 1

Het beheersen van de juiste software is absoluut essentieel in de hedendaagse mode-industrie: het is noodzakelijk om precieze technische schetsen te ontwerpen en om ideeën en ontwerpen op een professionele manier te presenteren. In het eerste deel van deze module leren studenten de basisprincipes van Photoshop, Illustrator en In-Design.

Patroon maken en draperen 1

De kennis van mode is onvolledig zonder een goed begrip van de constructie. In de eerste aflevering van deze module zullen de studenten de twee belangrijkste methoden ontdekken om kleding te ontwikkelen: patroon maken en draperen. Ze zullen leren patronen te maken rechtstreeks van lichaamsmaten of door te draperen op een dummy volgens IFA Paris's eigen constructietechnieken, ontwikkeld door onze eigen docenten gedurende 2 decennia. Aan het einde van het eerste niveau kunnen de studenten de patronen van gebruikelijke rokken, overhemden en jurken ontwerpen.

Productie 1

Modeontwerpers moeten zich alle details en afwerking voorstellen van de kleding die ze maken, daarom is het beheersen van het kledingproductieproces zo belangrijk. Op het eerste niveau leren de studenten geleidelijk verschillende naai- en afwerkingsmethoden om complete kledingstukken zoals rokken en overhemden te produceren.

Mode geschiedenis en cultuur

Ken het verleden en begrijp het heden om de toekomst te creëren. Zoals elk creatief vakgebied, is mode een cultuur en is het van essentieel belang om de geschiedenis en ontwikkeling ervan te kennen voordat je in staat bent om de richtingen te visualiseren die het zal nemen. Door middel van lezingen, onderzoek en presentatie van archieven ontdekken studenten de evolutie van mode in de loop van de tijd en analyseren ze de werken, stijl en inspiratie van de belangrijkste modeontwerpers met een speciale focus op de meesters van de internationale mode van de laatste veertig jaar.


Tweede atelier: experimenten

Het tweede atelier wordt uitgevoerd als het tweede jaar van de bacheloropleiding. In het kader van het hoger onderwijsprogramma is het tweede atelier gelijkwaardig aan een HE-niveau 5. In deze fase van hun leerervaring worden studenten uitgenodigd om hun creativiteit te ontwikkelen door middel van experimenten. Specifieke thema's zoals herenkleding, kinderkleding of een breienworkshop worden behandeld via onderling verbonden modules. Het pedagogische doel is het kritisch denken van deelnemers te verbeteren.

Fashion Design 2

In het tweede deel van deze module passen studenten de vaardigheden die ze in het eerste jaar hebben opgedaan, toe en experimenteren ze nieuwe inspiraties en concepten in verschillende mode-projecten, waaronder mannencollectie, accessoirescollectie, kinderkledingcollectie en weefseltransformatie. Ze zullen hun persoonlijke ideeën moeten aanpassen aan verschillende soorten producten en marktsegmenten en moeten begrijpen hoe ze hun eigen creativiteit kunnen aanpassen aan de belangrijkste modetrends.

Mode Workshop 2

In verband met Fashion Design 2 blijven de studenten verschillende technieken en praktische methoden verkennen die hun creatieve expressie kunnen verbeteren. Ze zullen borduurmotieven, plooi- of breimethodes uitproberen waarmee ze zich meer uitgebreide modeproducten kunnen voorstellen. Ze krijgen ook de kans om samen te werken met professionele leveranciers en externe workshops om te experimenteren met het management van de supply chain, een belangrijk onderdeel van de taak van een modeontwerper.

Digital Fashion Design 2

Het tweede deel van deze module is bedoeld als een workshop ter ondersteuning van de ontwikkeling van creaties van studenten in Fashion Design en in Fashion Workshop. In deze fase worden de studenten begeleid door hun instructeurs om te beoordelen welke software beter geschikt is voor hun creatieve en persoonlijke behoeften. Het doel is om te experimenteren en de beste tool te vinden om portefeuilles voor modeontwerp en presentatie te genereren die de eigen identiteit van de studenten weerspiegelen.

Patroon maken en draperen 2

Voortbouwend op Pattern Making en Draping 1, zal de module studenten in staat stellen om tweedimensionale en driedimensionale benaderingen te combineren om de beste methodologie te vinden om de patronen voor elke soort kleding te creëren. Ze zullen experimenteren met het aanpassen van de klassieke constructie van broeken, op maat gemaakte jassen, kimono en raglanmouwen om het patroon van hun meest creatieve ontwerpen te creëren.

Productie 2

Net als in de PMD-module is het belangrijkste doel van de productiemodule op het tweede niveau om studenten te leiden in het kiezen en oefenen van de beste productiestrategie en afwerkingsmethode om de kwaliteit van de voltooide kleding die ze moeten produceren te maximaliseren.

Digitaal mode-product

Het is erg belangrijk om studenten up-to-date te houden met de nieuwste veranderingen in de mode-industrie. Hoewel de door Lectra ontwikkelde software meestal ondersteuning biedt bij de productie van mode, is 3D-printen een gloednieuwe technologie die in de toekomst onvermijdelijk zal worden. In deze module leren de studenten het basisgebruik van Lectra en een 3D grafische software die ze later zullen experimenteren met de voltooiing van modeprojecten.

Textieltechnologie

Weefsel is nog steeds de belangrijkste grondstof voor mode, daarom is het van essentieel belang dat modestudenten een grondige kennis hebben van textielproducten. Door middel van lezingen, onderzoek en workshops leren studenten hoe stoffen worden gemaakt van vezels tot weven en breien, inzicht krijgen in de verschillende kenmerken, texturen en kwaliteiten en experimenteren met de beste toepassingen voor kledingproductie volgens hun specificiteit.

Modemarketing 1

Hoewel creatief, mode is een industrie en modeontwerp wordt ook beïnvloed door een merkstrategie, marktsegmentatie of prijspositionering. In deze module leren studenten de basismarketingtools en verkennen ze de belangrijkste succesfactoren die het modemerk naar succes leiden.


Derde atelier: opdruk

Het derde atelier wordt uitgevoerd als het derde jaar van de bacheloropleiding. In het kader van het hoger onderwijsprogramma is het derde atelier gelijkwaardig aan een HE-niveau 6. In het eindproces van hun leerervaring concentreren studenten zich op het uiten van hun eigen stem als ontwerper. Door de ontwikkeling van een minicollectie zullen ze worden gevraagd te denken in termen van persoonlijke creativiteit, geschikte bouwtechnieken, eigentijdsheid en unieke verkooppropositie en positionering. Het uiteindelijke doel hier is om een unieke portfolio van kleding te maken die kan worden gebruikt als springplank voor het zoeken naar werk binnen de industrie of toegang tot de Post-Graduate Course op IFA, genaamd 'Contemporary Fashion Design'.

Fashion Design 3

De belangrijkste focus van de derde aflevering van de modedesignmodule is het creëren van een complete en professionele collectie dameskleding of herenkleding volgens een bepaald thema. Elke student moet zijn eigen concepten en interpretaties ontwikkelen, silhouetten ontwerpen inclusief accessoires, een verzamelplan opstellen en complete technische bestanden maken van 4 tot 6 kledingstukken die door de studenten worden geproduceerd. Aan het einde van het proces zullen studenten hun collectieportfolio aan een professionele jury moeten presenteren.

Digitaal modeontwerp 3

In het laatste deel van deze module zal het hoofddoel zijn om het modeontwerpproces te ondersteunen en om een ​​persoonlijke en creatieve lay-out voor het uiteindelijke collectieportfolio te creëren.

Patroon maken en draperen 3

In deze laatste module moeten studenten 3 tot 6 prototypen uit de verzameling die ze hebben gemaakt ontwikkelen. Ze zullen onderzoek doen naar volumes, de juiste methodologie vinden om een ​​patroon op de meest efficiënte manier te ontwikkelen en het patroon van de kledingstukken voltooien die ze moeten produceren na een passende sessie over modellen.

Productie 3

In de productiemodule moeten de studenten de meest aangepaste stoffen vinden en kiezen, de beste naaimethoden en afwerkingsoplossingen identificeren om hun prototypen op de meest professionele manier te produceren. Aan het einde van dit proces zullen de beste collecties en prototypen door de jury worden geselecteerd om te worden tentoongesteld in de IFA Paris jaarlijkse Bachelor Fashion Design-modeshow.

Modemarketing 2

Terwijl we de belangrijkste marketingtheorieën en -praktijken blijven verkennen, zullen studenten een marketingstrategie moeten definiëren voor hun uiteindelijke verzameling met de doelmarkt, prijspositionering, distributie en communicatiestrategie.


Werkdruk van studenten gedurende de 3 jaar

2112 uur colleges van aangezicht tot aangezicht
2444 uren zelfstudie
180 uur van de industrie netwerken


Ga voor meer informatie en om de programmabrochure te downloaden naar: https://www.ifaparis.com/courses/undergraduate/bachelor-fashion-design-technology

Laatst bijgewerkt op aug 2019

Over de school

The Paris Fashion School for Design and Business. In the words of Suzy Menkes, IFA Paris is where to “Learn the French way of seeing fashion as art.” (HERALD TRIBUNE, JUNE 2004)

The Paris Fashion School for Design and Business. In the words of Suzy Menkes, IFA Paris is where to “Learn the French way of seeing fashion as art.” (HERALD TRIBUNE, JUNE 2004) Lees Minder
Parijs , Sjanghai , Istanbul + 2 Meer Minder