Bachelor in Global Sustainability Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

In het programma Global Sustainability Science leer je hoe je oplossingen kunt ontwikkelen voor duurzaamheidskwesties. Dit omvat het bestuderen van de interactie tussen mens en natuur op lokaal, regionaal en mondiaal niveau. Het programma zal je uitrusten om een ​​zinvolle bijdrage te leveren aan onze planeet.

Een multidisciplinaire aanpak

Een duurzame planeet is een planeet die leefbaar is voor huidige en toekomstige generaties. Je bent je natuurlijk ervan bewust dat we voor enorme uitdagingen staan: de distributie van water, voedsel en energie, klimaatverandering en de uitputting van onze hulpbronnen zijn slechts enkele van deze populaire onderwerpen. Duurzaamheid is een complex concept en het vraagt ​​in toenemende mate om brede expertise en een multidisciplinaire aanpak. Dit programma geeft je de tools die je nodig hebt om duurzaamheid vanuit verschillende perspectieven te onderzoeken en om oplossingen te bedenken die de wereld kunnen veranderen.

Selecteer een nummer of stel je eigen nummer samen

Het bijzondere van deze bachelor is dat je na het eerste jaar de mogelijkheid hebt om een ​​van de vier tracks te selecteren, afhankelijk van het specifieke evenwicht dat je wilt hebben tussen de natuurwetenschappen en de sociale wetenschappen. Omdat we je ambitie zeker niet willen beperken, kun je ook je eigen traject samenstellen of andere vakken kiezen, zowel binnen als buiten deze bachelor.

Een evenwicht tussen natuurlijke en sociale wetenschappen

Het programma biedt u de juiste balans tussen onderwerpen uit de natuur- en maatschappijwetenschappen, en bereidt u voor op een toekomst als professionele gesprekspartner, bruggenbouwer en probleemoplosser. Je krijgt inzicht in de natuurlijke, biochemische en hydrologische processen (waterkringloop) die de aarde in evenwicht houden. Dit betekent dat je vakken als wiskunde, natuurkunde en scheikunde moet volgen. Je leert ook hoe sociaaleconomische processen bijdragen aan het oplossen van duurzaamheidskwesties. Hiertoe volg je onderwerpen uit de sociale wetenschappen zoals bestuurskunde, economie en innovatie. Het programma benadrukt ook teamwerk en communicatie. Je leert hoe je je eigen onderzoek opzet, om individueel en in teams te werken en om organisaties als consultant te adviseren. Als je aan het profiel voldoet, ben je voldoende gekwalificeerd om alle vakken uit deze driejarige bacheloropleiding te volgen.

Sporen

Na je eerste jaar kies je een van de vier tracks om extra diepgaande kennis te verwerven. Je kunt ook je eigen nummer samenstellen of andere onderwerpen kiezen, zowel binnen als buiten deze bachelors.

Dit zijn de vier tracks:

  • Water, klimaat
  • Energie
  • Bestuur
  • Bedrijf

Feiten en cijfers

Onderzoek naar klanttevredenheid

In 2017 vulden 74 studenten van het bachelorprogramma Global Sustainability Science de Nationale Studenten Enquête in (een Nederlands landelijk studententevredenheidsonderzoek). Gemiddeld wordt de opleiding beoordeeld als 4.1 op een schaal van 1 tot 5. De onderstaande afbeelding toont een gedetailleerde specificatie van de afzonderlijke programmaonderdelen. Aangezien Global Sustainability Science uniek is in Nederland, kunnen deze resultaten niet worden vergeleken met andere programma's. Daarom bevat de grafiek geen vergelijkende landelijke gegevens.

Carriere vooruitzichten

Een beroep van de toekomst

Overheden en bedrijven stellen duurzaamheid steeds meer op de agenda. Ze hebben mensen met je kwalificaties hard nodig. Dit nieuwe programma biedt je een fantastische basis voor een internationale carrière, waar velen jaloers op zullen zijn. Als breed opgeleide gesprekspartner, bruggenbouwer en probleemoplosser ben je grondig competent en deskundig. Je kunt problemen analyseren, ze vanuit verschillende perspectieven begrijpen en gefundeerde conclusies formuleren. Uw redenering is van invloed op organisaties en op mensen met tegenstrijdige belangen. Je kunt ze samenbrengen. Niet alleen dankzij uw expertise, maar ook omdat u duidelijk communiceert en een uitstekende teamspeler bent. Je kunt echt iets geweldigs bereiken!

Managers en beheerders van particuliere en overheidsorganisaties hebben consultants zoals u nodig om duurzaamheidsbeleid te helpen ontwikkelen of duurzame productieketens te organiseren. U kunt ook uw eigen duurzame productieketen, webshop of internationaal duurzaamheidsadviesbureau opzetten.
Misschien word je in de toekomst een 'Healthy Water Specialist', 'Sustainable Business Inspirator' of 'Nature-People Mediator'. Je kunt natuurlijk ook bijdragen aan het bevorderen van duurzaamheid door onderzoeker / wetenschapper te worden.

Laatst bijgewerkt op jan 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder