Bachelor in Global Sustainability Science

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

In het Global Sustainability Science-programma leer je hoe je oplossingen kunt ontwikkelen voor duurzaamheidsvraagstukken. Hierbij wordt de interactie tussen mens en natuur op lokaal, regionaal en mondiaal niveau bestudeerd. Het programma zal je toerusten om een zinvolle bijdrage te leveren aan onze planeet.

Een multidisciplinaire aanpak

Een duurzame planeet is er een die leefbaar is voor huidige en toekomstige generaties. U bent zich er natuurlijk van bewust dat we voor enorme uitdagingen staan: de distributie van water, voedsel en energie, klimaatverandering en de uitputting van onze hulpbronnen zijn slechts enkele van deze hot topics. Duurzaamheid is een complex begrip en vraagt in toenemende mate om brede expertise en een multidisciplinaire aanpak. Dit programma geeft je de tools die je nodig hebt om duurzaamheid vanuit een aantal verschillende perspectieven te onderzoeken en om met oplossingen te komen die de wereld kunnen veranderen.

Selecteer een nummer of stel je eigen nummer samen

Het bijzondere van deze bachelor is dat je na het eerste jaar de mogelijkheid hebt om een ​​van de vier tracks te selecteren, afhankelijk van het specifieke evenwicht dat je wilt hebben tussen de natuurwetenschappen en de sociale wetenschappen. Omdat we je ambitie zeker niet willen beperken, kun je ook je eigen traject samenstellen of andere vakken kiezen, zowel binnen als buiten deze bachelor.

Een evenwicht tussen natuurlijke en sociale wetenschappen

Het programma biedt je de juiste balans tussen natuurwetenschappelijke en sociale wetenschappen en bereidt je voor op een toekomst als professionele gesprekspartner, bruggenbouwer en probleemoplosser. Je krijgt inzicht in de natuurlijke, biochemische en hydrologische processen (waterkringloop) die de aarde in balans houden. Dit betekent het volgen van bètavakken zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Ook leer je hoe sociaaleconomische processen bijdragen aan het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken. Hiervoor volg je sociaalwetenschappelijke vakken als bestuurskunde, economie en innovatie. Het programma legt ook de nadruk op teamwerk en communicatie. Je leert hoe je je eigen onderzoek opzet, individueel en in teamverband werkt en organisaties adviseert als consultant. Voldoe je aan het profiel, dan ben je voldoende gekwalificeerd om alle vakken van deze driejarige bacheloropleiding te volgen.

Sporen

Na je eerste jaar kies je een van de vier tracks om extra diepgaande kennis op te doen. Je kunt ook je eigen track samenstellen of andere vakken kiezen, zowel binnen als buiten deze bachelor.

Dit zijn de vier tracks:

  • Water, klimaat en ecosystemen
  • Energiebronnen
  • Governance en maatschappelijke transformatie
  • Business & Innovatie

Feiten en cijfers

Onderzoek naar klanttevredenheid

In 2017 vulden 74 studenten van de bacheloropleiding Global Sustainability Science de Nationale Studenten Enquête in. Gemiddeld wordt de opleiding beoordeeld met een 4,1 op een schaal van 1 tot 5. In onderstaande grafiek is een gedetailleerde uitsplitsing van afzonderlijke opleidingsonderdelen weergegeven. Omdat Global Sustainability Science uniek is in Nederland, zijn deze resultaten niet te vergelijken met andere programma's. Daarom bevat de grafiek geen vergelijkende landelijke gegevens.

Carriere vooruitzichten

Een beroep van de toekomst

Overheden en bedrijven zetten duurzaamheid steeds vaker op de agenda. Ze hebben mensen met jouw kwalificaties hard nodig. Dit nieuwe programma biedt je een fantastische basis voor een internationale carrière, waar velen jaloers op zullen zijn. Als breed opgeleide gesprekspartner, bruggenbouwer en probleemoplosser ben je door en door competent en deskundig. U kunt problemen analyseren, ze vanuit verschillende perspectieven pakken en gefundeerde conclusies formuleren. Jouw redenering heeft impact op organisaties en op mensen met tegenstrijdige belangen. Je kunt ze bij elkaar brengen. Niet alleen dankzij je expertise maar ook omdat je helder communiceert en een uitstekende teamspeler bent. Je kunt echt iets geweldigs bereiken!

Managers en bestuurders van particuliere en overheidsorganisaties hebben consultants zoals u nodig om duurzaamheidsbeleid te helpen ontwikkelen of duurzame productieketens te organiseren. U kunt ook uw eigen duurzame productieketen, webshop of internationaal duurzaamheidsadviesbureau opzetten.
Misschien word je in de toekomst 'Specialist Gezond Water', 'Inspirator Duurzaam Ondernemen' of 'Natuur-Mensen Mediator'. Je kunt natuurlijk ook bijdragen aan het bevorderen van duurzaamheid door onderzoeker / wetenschapper te worden.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder