Bachelor in Interieurarchitectuur en -ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Tegenwoordig onderwijzen we interieurontwerp, ontwerp, visuele communicatie of zelfs grafisch ontwerp niet zoals we tien jaar geleden deden.

Charpentier Academy is al meer dan 70 jaar de privéschool voor toegepaste kunst die interieurontwerpers en artistiek directeuren opleidt. Trouw aan de waarden van zijn oorsprong, creativiteit, menselijkheid, eigentijdsheid en genietend van een sterke artistieke afdruk, heeft het een menselijke maat behouden. Als erfgename sinds 1958 van de Académie de la Grande Chaumière, vervolgens een centrum van creatieve vrijheid en plastic experimenteren, zet ze haar verkennend werk voort in de wereld van toegepaste kunst, aangemoedigd door een nieuwe richting die nu werkt aan het versterken de fundamenten van de school terwijl ze deel uitmaken van de moderniteit.

De keuze voor de Charpentier Academy is:

studeren in een van de beste privéscholen voor toegepaste kunst dankzij de erkenning door de nationale certificeringscommissie voor professionele erkenning van zijn graden van interieurarchitect en artistiek directeur op niveau I,
werk in workshops van menselijke grootte en wordt individueel begeleid door docenten die allemaal professionals zijn in hun vakgebied,
zich openstellen voor de wereld van het werk door middel van workshops, wedstrijden, partnerschappen, conferenties en verplichte stages, het perfectioneren van de tekening en het verdiepen van de techniek door deel te nemen aan de workshops van La Grande Chaumière (live modellen),
profiteren van de filosofie van de school op basis van de openbaring van de eigen artistieke en grafische identiteit,
via het Erasmus-programma naar een semester in het buitenland gaan (Italië, Spanje, Bulgarije, Duitsland, enz.)
en geniet van een netwerk van meer dan 12.000 alumni.

Project van vestiging en pedagogiek, om toekomstige professionals te begeleiden

Relatie tussen verwerving van vaardigheden, creativiteit en realiteit van transacties

De aandacht die aan elke student wordt besteed

De uitdaging van professionele integratie in een context waarin modellen, technieken en transacties voortdurend evolueren, is om in elke student een visie op de wereld te ontwikkelen, een aanpassingsvermogen, een kritisch apparaat, zijn analysekwaliteiten. Elke student wordt daarom door zijn leraren herkend en individueel begeleid, zonder het belang van groepsdynamiek te verminderen.

Constante relatie met de transacties

Constante contacten met de beroepen vormen de basis van het onderwijs. Het pedagogische team van de school bestaat uit professionals die betrokken zijn bij het nieuws van de disciplines waaraan zij de studenten opleiden. Ze vertegenwoordigen ook hun toekomstige link met de wereld van het werk en oriënteren studenten concreet in hun beroepsleven. Om hen voor te bereiden, zorgt de Charpentier Academy ervoor dat hun studenten stages volgen in bedrijven of instanties, deelnemen aan examens op wedstrijden. Interieurarchitectuur, ontwerp of visuele communicatie en tentoonstellingen. De partnerschappen die zijn opgezet, versterken deze vereiste en maken het mogelijk de projecten in een reële context te plaatsen.

De transversaliteit

Rijk aan zijn twee afdelingen, Interior Architecture / Design en Visual Communication / Graphic Design, de Charpentier Academy bevordert een bundeling van vaardigheden en de cross-over van visies ter gelegenheid van projecten of gedeelde cursussen. Deze transversaliteit is tegenwoordig noodzakelijk. Inderdaad, een architect moet leren om zijn project te communiceren, en een grafisch ontwerper heeft de behoefte om te leren werken in de ruimte.

De opening aan de buitenkant

Een oefening met twee doelen

De bestudeerde onderwerpen, het onderzoek uitgevoerd door de studenten worden voorgesteld of voorgesteld op basis van echte gegevens. Het zijn dual-purpose oefeningen, beide "repetities" of simulaties van een concrete situatie en didactische materialen.

Conferenties gegeven door prominente persoonlijkheden in hun vakgebied zijn een kans om verschillende visies van de huidige wereld te vatten, om het standpunt over een baan te horen, om in groepen te denken en om vervolgens individueel te schrijven.

Evenementen en wedstrijden

Een pedagogie gericht op de toekomst

Onze studenten nemen op ad hoc of regelmatige basis deel aan tentoonstellingen en wedstrijden, waardoor ze beoordeeld kunnen worden in een context van professionele competitie:

VIA (Promotion of Innovation in Furniture), Chaumont International Poster Festival, Minimaousse, Ugitech, Camif, Procos Trophy, Premier Regard Festival, Medion / Microsoft competition, Decitre, Steel

Eerste jaar

ontdekking

Gemiddeld 35 uur per week aan workshopcursussen wordt het hele jaar door aangeboden door onze kunstdocenten die gespecialiseerd zijn in de verschillende vakken die worden aangeboden door ons curriculum.

Interieurarchitectuur

ontwerp

De interieurontwerper werkt vaak aan een reeds bestaande architecturale situatie. Dit kunnen particuliere huizen of appartementen zijn, maar ook collectieve ruimtes, zoals een luchthaven of school, bedrijfskantoren of een modeboetiek.

Tarieven 2019

reserveringskosten

Betalingsvoorwaarden

  • 1e betaling: 1.800 € op het moment van de storting van het inschrijvingsformulier (wettelijke vertraging van intrekking van 8 achtergebleven dagen).
  • 2e tranche: 50% van het saldo, uiterlijk op 1 juli.

Saldo: uiterlijk op 1 november.

Voor buitenlandse studenten betaal je het volledige collegegeld (aanbetaling) per 1 juli.

Voorwaarden voor registratie

1e jaar

Studenten zijn bezorgd

  • Houders van een bachelordiploma of het niveau van de laatste klassen of nog steeds van instellingen voor beroepsopleiding.
  • Buitenlanders met een diploma gelijkwaardig aan een bachelordiploma of aan gespecialiseerde kunstacademies of toegepaste kunst.
  • Buitenlandse studenten moeten de resultaten die zijn behaald bij het TCF (of equivalent) verstrekken.

Toelatingsprocedure

Afspraken kunnen telefonisch worden gemaakt op 01 43 54 31 12 voor een motiverend interview waarin u een artistiek boek met persoonlijk werk, een curriculum vitae (reeds voltooid curriculum) en een sollicitatiebrief presenteert.

Omdat dit eerste jaar vereist dat elke student speciale aandacht krijgt, kan het aantal studenten een vastgestelde numerus clausus niet overschrijden. Het is de volgorde van ontvangst van de registraties die, op dit niveau, zullen prevaleren tot het einde van de samenstelling van de promotie.

2e / 3e jaar

Studenten zijn bezorgd

  • Van nationale, regionale of gemeentelijke kunstacademies, scholen voor toegepaste kunst, gespecialiseerde afdelingen van de universiteit, openbare of particuliere opleidingscentra, enz.
  • Komende van Europese of buitenlandse instellingen en heb zestig ECTS-credits.
  • Buitenlandse studenten moeten de resultaten die zijn behaald bij het TCF (of equivalent) verstrekken.

Toelatingsprocedure

De afspraak om een onderhoudsdatum vast te leggen, gebeurt telefonisch op 01 43 54 31 12. De samenstelling van het bestand wordt meegedeeld bij het maken van afspraken. Aan het einde van dit interview, als het gunstig is, wordt een datum van de equivalentiecommissie voorgesteld.

Commissie voor gelijkwaardigheid

Deze instantie, bestaande uit vertegenwoordigers van het onderwijzend personeel en de administratie, bespreekt het volledige dossier van de kandidaat, beslist en stelt aan de onderwijsbestuur de overeenkomst of de verdaging van de aanvraag voor.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Choisir l’ Académie Charpentier c’est choisir d’étudier dans l’une des meilleures écoles d’arts appliqués grâce à la reconnaissance par l’Etat au niveau I de ses titres RNCP d’Architecte d’intérieur e ... Lees meer

Choisir l’ Académie Charpentier c’est choisir d’étudier dans l’une des meilleures écoles d’arts appliqués grâce à la reconnaissance par l’Etat au niveau I de ses titres RNCP d’Architecte d’intérieur et de Directeur (trace) artistique. Lees Minder