Bachelor in International Business

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Programma in het kort

In tijden van toenemende wereldwijde concurrentie zijn veel bedrijven wereldwijd actief of overwegen ze internationaal zaken te doen. Maar hoe bepaalt u welke markten u moet bedienen? Hoe financier je dergelijke ondernemingen? Hoe huur je de juiste internationaal gekwalificeerde werknemers in? Hoe onderscheid je je product of dienst van de rest? Dit zijn enkele van de problemen waarmee managers bij internationale bedrijven worden geconfronteerd en waarvoor u tijdens International Business (of IB) wordt voorbereid. De studies International Business worden aangeboden op de Venlo Campus of de Campus Eindhoven.

Inhoud van het programma

IB is een breed bedrijfsstudieprogramma voor alle afdelingen van een bedrijf: van algemeen management tot human resources, marketing en financiën. Het programma is erop gericht je voor te bereiden op een managementpositie binnen een internationale zakelijke omgeving. Voorbeelden van projecten waaraan u wilt werken zijn; het schrijven van een bedrijfsplan voor een bedrijf, het beheren van de overname van een buitenlands bedrijf of het adviseren van organisaties over het al dan niet verblijven of verlaten van een markt. Na je studie ben je in staat om een ​​bedrijf te leiden, een van zijn vele afdelingen te beheren of een eigen bedrijf op te starten.

Wat te verwachten van ons

Wij zullen u voorzien van alle nodige kennis, vaardigheden en attitudes zodat u in een internationaal bedrijf kunt opereren. Naast (management) vaardigheden, ontwikkel je andere professionele vaardigheden zoals omgaan met culturele verschillen, leren hoe je een leider moet zijn, hoe je kunt samenwerken en communiceren met internationale mensen, maar ook hoe je moet plannen en organiseren binnen een bedrijf. Twee stages en een semester in het buitenland zijn de mogelijkheden van het IB-programma en bieden je de mogelijkheid om de genoemde vaardigheden toe te passen in een internationale en interculturele omgeving.

Wat verwachten we van jou

Als toekomstige IB-student moet je openstaan ​​voor uitdagingen en een kritische geest hebben. Zowel het zelfstandig kunnen werken als de bereidheid om in multiculturele teams te werken zijn voorwaarden voor een succesvolle studieloopbaan. Hier is een affiniteit met vreemde talen met speciale aandacht voor Engels wenselijk. Bovendien moet je als toekomstige IB-student vooral geïnteresseerd zijn in verschillende culturen en een speciale wens hebben om alle facetten van een organisatie te verkennen. De meesten zullen daarom streven naar een carrière in internationaal georiënteerde bedrijven.

Waarom studeren bij Fontys

Wij bieden onderwijs dat u voorbereidt op de professionele markt. We doen dit door voortdurend in contact te blijven met de feitelijke bedrijfsomgeving. Tijdens het lesgeven geven we je de vereiste theorie, daarom vragen we je om deze theorie in de praktijk te brengen door middel van verschillende projecten, zoals het schrijven van een businessplan. We doen dit, want je moet je kennis ook in de praktijk brengen als je klaar bent met je studie. Speciaal over studeren aan Fontys en gewaardeerd door studenten is ons open deurbeleid. Dit betekent dat het voor u gemakkelijk is om vragen aan docenten te stellen en om hun feedback te vragen.

Fontys manier van studeren

"De manier van leren van de Fontys" is iets anders dan studeren in uw eigen land. We verwachten dat studenten niet alleen uit boeken zullen studeren, maar we verwachten ook dat ze zelf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen (wat we Problem Based Learning noemen). Dit betekent ook dat de lezingen verwachten dat je actief deelneemt tijdens discussies. Bovendien moet je rapporten schrijven, problemen in groepen oplossen, onderzoek doen en leren oplossingen voor te stellen. Dit kan betekenen dat je je moet aanpassen aan de lokale cultuur, omdat dit waarschijnlijk anders is dan je gewend bent. Onze aanpak vereist enige verantwoordelijkheid en initiatief van uw kant. Toch zul je uiteindelijk zien dat deze aanpak je heel goed voorbereidt op het werkveld na je studie.

Hoe te solliciteren

Voor instructies met betrekking tot de sollicitatieprocedure, zie de studie van uw keuze op fontys.edu.

Laatst bijgewerkt op jan 2019

Over de school

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Lees Minder
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Meer Minder