Bachelor in International Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

International Business is een Engelstalige bedrijfsopleiding met de nadruk op 4 specialisaties; strategisch management, internationale marketing; internationale handel en commercie & supply chain management.

In het eerste jaar voltooien alle studenten hetzelfde programma en bestuderen alle kernvakken van het internationale zakenprogramma. De enige belangrijke keuze die u in jaar 1 moet maken, is uw taalkeuze. We hebben er verschillende in de aanbieding; Frans, Duits, Indonesisch, Mandarijn, Japans, Spaans, Russisch of Nederlands. Na jaar 1 kies je een van de 4 profielen om je studie voort te zetten:

 • Organisatie en verandering
 • afzet
 • Handel (Aziatische track mogelijk)
 • Voorraadketenbeheer

Welk profiel u ook kiest, u kunt verwachten deel te nemen aan een internationaal klaslokaal met studenten van over de hele wereld. Vanaf de eerste dag word je getraind om zakelijk, intercultureel bewust en ondernemend te zijn. Na afronding van je studie ontvang je een International Business diploma, uitgegeven door Rotterdam University of Applied Sciences .

Dit programma maakt deel uit van de Rotterdam Business School van de Hogeschool van Rotterdam University of Applied Sciences .

Jaar 2

Vanaf het tweede jaar van je studie is het tijd om te bepalen wat voor soort internationale zakelijke professional je wilt zijn.

Zie jij jezelf na je afstuderen in marketing werken? Wil je leren werken in een interculturele setting zoals handel in Azië? In dat geval kun je overwegen om je studie te richten op internationale handel. U leert hoe u goederen en diensten op verschillende markten verkoopt en leert hoe u de juiste doelgroep voor promotie kiest.

Je leert over de enorme diversiteit van andere culturen en leert omgaan met sociale en culturele verschillen om handelsrelaties aan te gaan met zakenpartners wereldwijd. Daarnaast leer je gemakkelijk nieuwe contacten te leggen, een ondernemende houding aan te nemen en je snel aan te passen aan veranderende omstandigheden. Taalonderwijs wordt een belangrijk onderdeel van uw programma.

Als u zich altijd heeft afgevraagd hoe Amazon zijn producten in zo'n korte tijd kan leveren, kunt u overwegen om u te concentreren op internationaal supply chain management. Je leert alles over de manieren om de goederen- en dienstenstroom te beheren, van de grondstof tot de consumptiegoederen die je in winkels kunt vinden.

U krijgt inzicht in de werking van effectief en efficiënt supply chain management door te kijken naar best practices op het gebied van transport, stadsdistributie, warehousing en havenbeheer.

Door aspecten van de internationale werking van een bedrijf te bestuderen via onderwerpen als marketing, operations, financiën, economie en (verander) management, leer je hoe je de belangen van een bedrijf of organisatie in kaart brengt en vertaalt naar strategische doelen en plannen.

Tijd om het te laten gebeuren

Duik dieper in specifieke interesses en zet uw lessen aan het werk. In het derde en vierde jaar doe je zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden op met minimaal één semester in het buitenland. Dit kan een stage of een uitwisselingsprogramma zijn bij een van onze partneruniversiteiten over de hele wereld. Je studeert af na succesvolle eindbeoordelingen en een afstudeeropdracht waarin je je onderzoeksvaardigheden aantoont.

Stage

Breng je opleiding in de praktijk met een stage van zes maanden bij een internationaal bedrijf. Blijf in Nederland of ga naar het buitenland. Ga voor een grote multinational of een middelgrote onderneming. De keuze is aan jou.

Tijdens een buitenlandse stage leer je veel van internationale business professionals. Maar het werkt niet alleen. Ontdek hoe uw perspectieven verschillen en daag de manier waarop u (en zij) naar de wereld kijken uit.

Minor of uitwisseling

De minor is een programma waarin je focust op een thema dat relevant is voor je toekomstige carrière. Dit kan bijvoorbeeld digitale marketing, ondernemerschap, circulaire economie of een van de vele andere opties zijn.

Door je te verdiepen in één specifiek aspect van je beroep of door je horizon te verbreden door terreinen die grenzen aan je eigen beroep te onderzoeken, vergroot je na je afstuderen je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

In het International Business programma kun je ervoor kiezen om je minor aan Hogeschool Rotterdam te doen of je vleugels uit te slaan en deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma bij een van onze partneruniversiteiten over de hele wereld.

Afstudeeropdracht

De International Business-graad wordt afgesloten met een afstudeeropdracht die al je training en praktische ervaring combineert.

Je praktische onderzoeksvaardigheden worden op de proef gesteld in je afstudeeropdracht. U zult met innovatieve oplossingen moeten komen om een bedrijf van uw keuze te helpen een echte managementuitdaging op te lossen.

Dit kan een marketingtoegangsstrategie zijn voor Brazilië met een focus op digitaal, een plan voor de logistiek van een Chinese start-up of het verbeteren van duurzaamheidsmanagement voor een bedrijf in Duitsland.

Toelatingseisen

Om aan de bacheloropleiding International Business van Rotterdam Business School te kunnen deelnemen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • International Business (4-jarig programma)

Nederlands diploma secundair onderwijs

Kandidaten met een Nederlands diploma secundair onderwijs: havo, mbo 4 of vwo-diploma

EU- en niet-EU-aanvragers zonder een Nederlands diploma

Voor onze bacheloropleidingen komen studenten in aanmerking met een diploma secundair onderwijs dat gelijkwaardig is aan een Nederlands havo-, mbo4- of vwo-diploma.

U moet aan de volgende vereisten voldoen:

 • Voor je definitieve inschrijving hebben we ofwel een originele gewaarmerkte fotokopie * van je diploma en een definitieve cijferlijst per post nodig. Of je kunt je originele diploma en cijferlijst persoonlijk laten zien voor de deadline van 31 augustus **. Beëdigde vertalingen (door een beëdigd vertaler) zijn vereist, indien niet in het Nederlands, Engels, Frans of Duits.
 • Engels testniveau (controleer de taalvereisten in het menu links).
 • Laat het intakegesprek met een van onze recruiters slagen.
 • Chinese aanvragers moeten ook een Nuffic-certificaat indienen.

* Een originele gecertificeerde fotokopie is een fotokopie van uw originele diploma. Dit exemplaar is afgestempeld en ondertekend door de school of het instituut dat uw diploma heeft behaald.

** Als je je diploma niet voor 31 augustus haalt, moeten we een verklaring van je school ontvangen met de volgende informatie:

 • Jouw persoonlijke gegevens; voorletter (s), achternaam, geboortedatum en geboorteplaats.
 • De naam en locatie van de school.
 • De naam van de cursus / het behaalde diploma.
 • De naam van de onderwerpen waarin de finales zijn gemaakt.
 • De datum van afstuderen.
 • De datum waarop het diploma is behaald of zal worden afgegeven.

Engelse taalvereisten

Engelse vereisten (we accepteren):

 • IELTS Academic 6.0;
 • TOEFL iBT 80;
 • Cambridge FCE: Grade B schaal 173-175 | Klasse C schaal 169-172

Vrijstellingen voor de eis op Engels niveau zijn aanvragers wier instructiemedium van de vooropleiding in het Engels was en sommige EU-diploma's voor voortgezet onderwijs.

Stuur de vereiste sollicitatiedocumenten naar het opnameteam. Je opleiding en je niveau Engels worden beoordeeld en als je aan de vereisten voor de bacheloropleiding hebt voldaan, wordt er contact met je opgenomen voor een intakegesprek.

EU- en niet-EU-aanvragers die in Nederland wonen, moeten ook het volgende indienen:

 • GBA-formulier (adresregistratie in Nederland)
 • Geldige verblijfsvergunning

---

Ontmoet ons

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Rotterdam University of Applied Sciences has more than 36,000 students and more than 3,500 employees. There are a wide variety of programs to choose from across all educational sectors, with the excep ... Lees meer

Rotterdam University of Applied Sciences has more than 36,000 students and more than 3,500 employees. There are a wide variety of programs to choose from across all educational sectors, with the exception of the agrarian sector. Our education is closely connected to developments in the metropolitan region of Rotterdam. Lees Minder
Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam + 13 Meer Minder