Bachelor in International Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

International Business is een Engelstalig zakelijk studieprogramma met de nadruk op 4 specialisaties; strategisch management, internationale marketing; internationale handel en handel & supply chain management.

In het eerste jaar voltooien alle studenten hetzelfde programma en bestuderen ze alle kernvakken van het internationale zakelijke programma. De enige grote selectie die u in jaar 1 moet maken, is uw taalkeuze. We hebben er verschillende in de aanbieding; Frans, Duits, Indonesië, Manderin, Japans, Spaans, Russisch of Nederlands. Na jaar 1 kies je een van de 4 profielen om je studie voort te zetten met:

 • Operaties en verandering
 • afzet
 • Handel
 • Bevoorradingsketen

Welk profiel u ook kiest, u kunt verwachten deel te nemen aan een internationaal klaslokaal met studenten van over de hele wereld. Vanaf de eerste dag word je getraind om zakelijk, intercultureel bewust en ondernemend te zijn. Na afronding van je studie ontvang je een International Business diploma, uitgegeven door Rotterdam University of Applied Sciences .

Dit programma maakt deel uit van de Rotterdam Business School van de Hogeschool van Rotterdam University of Applied Sciences .

Jaar 2

Vanaf het tweede jaar van je studie is het tijd om te bepalen wat voor soort internationale zakelijke professional je wilt zijn.

Zie je jezelf na je afstuderen in de marketing werken? Wil je leren werken in een interculturele setting zoals handel in Azië? In dat geval kun je overwegen om je studie te richten op internationale handel. U leert hoe u goederen en diensten op verschillende markten kunt verkopen en leert hoe u de juiste doelgroep voor promotie kiest.

Je leert over de enorme diversiteit van andere culturen en leert omgaan met sociale en culturele verschillen om handelsrelaties aan te gaan met zakenpartners wereldwijd. Ook leer je gemakkelijk nieuwe contacten te leggen, ontwikkel je een ondernemende houding en leer je je snel aan te passen aan veranderende omstandigheden. Taalonderwijs zal een belangrijk onderdeel zijn van uw programma.

Als je je altijd al hebt afgevraagd hoe Amazon zijn producten in zo'n korte tijd kan leveren, kun je overwegen om je te concentreren op internationaal supply chain management. Je leert alles over de manieren om de stroom van goederen en diensten te beheren, van de grondstof tot de consumptiegoederen die je in winkels kunt vinden.

U krijgt inzicht in de werking van effectief en efficiënt supply chain management door te kijken naar best practices in transport, stedelijke distributie, warehousing en havenbeheer.

Door aspecten van de internationale werking van een bedrijf te bestuderen via onderwerpen als marketing, operations, financiën, economie en (verander) management, leer je hoe je de belangen van een bedrijf of organisatie in kaart kunt brengen en deze kunt vertalen in strategische doelen en plannen.

Tijd om het te laten gebeuren

Duik dieper in specifieke interesses en zet je lessen aan het werk. In het derde en vierde jaar doe je zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden op met minimaal één semester in het buitenland. Dit kan een stage zijn of een uitwisselingsprogramma bij een van onze partneruniversiteiten over de hele wereld. Je studeert af na succesvolle eindbeoordelingen en een afstudeeropdracht waarbij je je onderzoeksvaardigheden laat zien.

Stage

Breng je opleiding in de praktijk met een stage van zes maanden bij een internationaal bedrijf. Blijf in Nederland of ga naar het buitenland. Ga voor een grote multinational of een middelgrote onderneming. De keuze is aan jou.

Tijdens een stage in het buitenland leer je veel van internationale zakelijke professionals. Maar het is niet alleen werk. Ontdek hoe uw perspectieven verschillen en daag de manier waarop u (en zij) naar de wereld kijken uit.

Minor of uitwisseling

De minor is een programma waarin je focust op een thema dat relevant is voor je toekomstige carrière. Dit kan bijvoorbeeld digitale marketing, ondernemerschap, circulaire economie zijn of een van de vele andere mogelijkheden.

Door je te verdiepen in één specifiek aspect van je beroep of door je horizon te verbreden door terreinen te onderzoeken die grenzen aan je eigen beroep, kun je na je afstuderen je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

In het International Business programma kun je ervoor kiezen om je minor te doen aan de Hogeschool Rotterdam of je vleugels uit te slaan en deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma bij een van onze partneruniversiteiten over de hele wereld.

Afstudeeropdracht

De International Business-graad wordt afgesloten met een afstudeeropdracht die al je training en praktische ervaring combineert.

Je praktische onderzoeksvaardigheden worden op de proef gesteld in je afstudeeropdracht. Je zult innovatieve oplossingen moeten bedenken om een bedrijf naar keuze te helpen bij het oplossen van een echte managementuitdaging.

Dit kan een marketingtoegangsstrategie zijn voor Brazilië met een focus op digitaal, een plan voor de logistiek van een Chinese start-up of het verbeteren van duurzaamheidsbeheer voor een bedrijf in Duitsland.

Toelatingseisen

Om aan de bacheloropleiding International Business van Rotterdam Business School te kunnen deelnemen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • International Business (4-jarig programma)

Nederlands diploma secundair onderwijs

Kandidaten met een Nederlands diploma secundair onderwijs: havo, mbo 4 of vwo-diploma

EU- en niet-EU-aanvragers zonder een Nederlands diploma

Studenten met een diploma secundair onderwijs dat overeenkomt met een Nederlands HAVO-, MBO 4- of VWO-diploma komen in aanmerking voor onze bacheloropleidingen.

U moet aan de volgende vereisten voldoen:

 • Voor uw definitieve registratie moeten we ofwel een originele gecertificeerde fotokopie * van uw diploma en een definitief transcript per post ontvangen. Of u kunt uw originele diploma en transcript in persoon tonen vóór de deadline van 31 augustus **. Gecertificeerde vertalingen (door een beëdigd vertaler) zijn vereist als ze niet in het Nederlands, Engels, Frans of Duits zijn.
 • Engels testniveau (controleer de taalvereisten in het menu links).
 • Laat het intakegesprek met een van onze recruiters slagen.
 • Chinese aanvragers moeten ook een Nuffic-certificaat indienen.

* Een originele gecertificeerde fotokopie is een fotokopie van uw originele diploma. Dit exemplaar is afgestempeld en ondertekend door de school of het instituut dat uw diploma heeft behaald.

** Als je je diploma niet voor 31 augustus haalt, moeten we een verklaring van je school ontvangen met de volgende informatie:

 • Jouw persoonlijke gegevens; voorletter (s), achternaam, geboortedatum en geboorteplaats.
 • De naam en locatie van de school.
 • De naam van de cursus / het behaalde diploma.
 • De naam van de onderwerpen waarin de finales zijn gemaakt.
 • De datum van afstuderen.
 • De datum waarop het diploma is behaald of zal worden afgegeven.

Engelse taalvereisten

Engelse vereisten (we accepteren):

 • IELTS Academic 6.0;
 • TOEFL iBT 80;
 • Cambridge FCE: Grade B schaal 173-175 | Klasse C schaal 169-172

Vrijstellingen voor de eis op Engels niveau zijn aanvragers wier instructiemedium van de vooropleiding in het Engels was en sommige EU-diploma's voor voortgezet onderwijs.

Stuur de vereiste sollicitatiedocumenten naar het opnameteam. Je opleiding en je niveau Engels worden beoordeeld en als je aan de vereisten voor de bacheloropleiding hebt voldaan, wordt er contact met je opgenomen voor een intakegesprek.

EU- en niet-EU-aanvragers die in Nederland wonen, moeten ook het volgende indienen:

 • GBA-formulier (adresregistratie in Nederland)
 • Geldige verblijfsvergunning
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Rotterdam University of Applied Sciences has more than 36,000 students and more than 3,500 employees. There are a wide variety of programs to choose from across all educational sectors, with the excep ... Lees meer

Rotterdam University of Applied Sciences has more than 36,000 students and more than 3,500 employees. There are a wide variety of programs to choose from across all educational sectors, with the exception of the agrarian sector. Our education is closely connected to developments in the metropolitan region of Rotterdam. Lees Minder
Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam + 13 Meer Minder