Bachelor in International Hospitality Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Houd je van een spannende, dynamische en internationale omgeving? Kun jij je koel houden, zelfs onder grote druk? Zijn empathie en een servicegerichte instelling vanzelfsprekend voor u? Als dit jou beschrijft en je toevallig ook mensen van over de hele wereld ontmoet, zul je merken dat het International Hospitality Management-programma perfect is voor jou!


4 Redenen om IHM in Bali te studeren

 • Ervaring
  Ervaring als onderdeel van Europa's grootste hotelmanagementschool;


 • 5-sterren eigendom
  Praktische werkervaring op managementniveau in het leerhotel Stenden op Bali (een 5-sterrenhotel);


 • Verschillende specialisaties
  Verschillende specialisaties: Event Management, Cruise Management, Gastronomy, Food


 • Geaccrediteerd
  Geaccrediteerd door het Institute of Hospitality in het Verenigd Koninkrijk, een benchmarkorganisatie voor gastvrijheid.

57692_57625_experiencebeingpartofEuropeslargesthotelschool.JPG

Carrièremogelijkheden

Met een bachelordiploma van het International Hospitality Management-programma bent u op het goede spoor van een carrière in de wereldwijde horecabranche. U kunt kiezen uit een willekeurig aantal loopbaantrajecten, variërend van een managementfunctie in een hotel of restaurant, conferentiecentrum of evenementplanningsbedrijf tot een willekeurig aantal rollen in zakelijke services. Je diploma opent een reeks carrièremogelijkheden wereldwijd! Als professional in de horeca geniet u van een hoge mate van verantwoordelijkheid in een baan die nooit van dag tot dag hetzelfde is. Met uw professionele kennis en zakelijk inzicht, is het uw taak om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt, ongeacht of u een hotel beheert, conferenties organiseert of een bedrijf bezit.

Loopbanen staan voor u open na het afstuderen:

 • Front office manager
 • Conference Manager
 • Evenementenmanager
 • Food and Beverage Manager
 • Sales en Marketing Manager
 • Human Resources Manager
 • Bedrijfseigenaar
 • Consultant

Bedrijven voor stage- en carrièreperspectieven zijn onder andere:

Alila Hotels and Resorts, Hilton Hotels


In samenwerking met de University of Derby (UK) biedt Stenden Universtiy of Applied Sciences twee internationale masterprogramma's, de Master in International Leisure

Beide Masters worden aangeboden aan de Stenden Hogeschool Leeuwarden, Nederland. Dit is een unieke manier voor studenten om zich te onderscheiden in de horeca of toeristische sector!

57666_57621_workexperienceuptomanagementlevel.jpg

Over het programma

Op onze campus in Bali voeren we dezelfde curricula uit als gedoceerd bij de Stenden Hogeschool in Nederland, leidend tot de NVAO (Nederlands Vlaanderen Accreditatie Organisatie) geaccrediteerd Nederlands Bachelor's Degree (formeel geregistreerd bij het Centraal Register Hoger Onderwijs (CROHO)) . Je krijgt een Bachelor of Business Administration na het voltooien van het programma.

Als onderdeel van het double degree-programma ontvangt u ook de Sarjana Ekonomi, toegekend door onze partnerende universiteit, STIE (Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Triatma Mulya) en geaccrediteerd door de nationale accreditatiecommissie voor hoger onderwijs, de ban-pt. Door de jaren heen zul je een mix van theoretisch en praktisch leren ervaren.

Ons International Hospitality Management-programma richt zich op managementvaardigheden, dus in elke module studeer je vakken zoals Business English, Business Statistics, Career Development, Communication, Financial Accounting, Financial Analysis, Human Resource Management, Law, Marketing, Modern Foreign Language, Psychology van Management

Alle vakken worden in het Engels gegeven door docenten uit verschillende delen van de wereld. Op dezelfde manier vertegenwoordigen onze studenten een mix van nationaliteiten, waardoor een werkelijk multiculturele studieomgeving ontstaat.

57688_57622_paidinternshipina5-starhotel.jpg

Eerste jaar

Een solide basis In uw eerste jaar leert u meer over de fundamenten van de sector. Hoe zorgt u ervoor dat uw klanten of gasten volledig tevreden zijn met de service die zij hebben ontvangen als ze naar huis gaan? Je krijgt de fijne kneepjes van het personeelsbeleid, marketing en financieel management te bestuderen. Naast je verdiepen in de theorie, zul je ook tien weken lang praktische werkervaring opdoen in onze 5-sterren Alila Hotels

Tweede jaar

Word een supervisor

U komt er dagelijks achter wat een hotel draait, een proces dat operationeel management wordt genoemd. Je leert over bedrijfsprocessen, marketing, budgettering, personeelsbeheer, inkoop, logistiek, onderhandeling en kwaliteitsborging. Als onderdeel van een module, zullen jij en een klasgenoot zelfs je virtuele hotel runnen, en wat betreft werkervaring, zul je op een supervisor niveau zijn in ons 5-sterren Learning Hotel. Bovendien hebt u de mogelijkheid om het Mandarijn of Spaans als een tweede taal te gebruiken.

Derde jaar

Word een manager.

Je gaat lessen volgen in strategisch management, inclusief financiële analyse, omzetmaximalisatie, marktanalyse en schrijven van bedrijfsplannen. Daarnaast zul je ook een onderzoeksopdracht aannemen ter voorbereiding op je afstudeerproject. Als student werkervaring sta je bloot aan het oefenen op managementniveau bij Stenden Hotel. Je kunt je in deze fase van het programma specialiseren door twee keuzevakken * te nemen. Je zult dit hele jaar op onze hoofdcampus in Nederland doorbrengen.

Vierde jaar

Start je professionele carrière

In je vierde jaar; je gaat een afstudeerproject volgen. Tijdens een managementstage onderzoek je een bedrijf in Indonesië of een ander land naar keuze, zoals de VS, Europa, het Midden-Oosten, Afrika of Australië. De stage kan je overal brengen: een vier- of vijfsterrenhotel, een cruiseschip, een evenementenbedrijf, een bank of een verzekeringsmaatschappij in meer dan 30 landen. Tijdens je 10 maanden durende stage heb je de mogelijkheid om het bedrijf te leren kennen en veel studenten merken dat ze een baan hebben bij hun stagebedrijf zodra ze klaar zijn met hun studie!

57691_57624_studyinbali.JPG

Praktische informatie

Geaccrediteerde dubbele graad

 • Bachelor of Business Administration (BBA)
 • Sarjana Ekonomi (SE)
Laatst bijgewerkt op dec 2018

Over de school

Our aim is to develop young professionals to become authentic leaders and problem solvers, prepared to take part in multicultural environments and fast changing market places.

Our aim is to develop young professionals to become authentic leaders and problem solvers, prepared to take part in multicultural environments and fast changing market places. Lees Minder