Introductie
Met de Bachelor in International Hotel Management ben je gekwalificeerd om operationele managementfuncties te bekleden in de internationale hotel- en toerismebranche. Tijdens deze 3 jaar van scholing, hebben Vatel-studenten:professionele, juridische, economische en fundamentele taalkennis verwerven voor hun vakgebied;
leer managementtechnieken en teamleidende vaardigheden.Deze toekomstige managers in de internationale horecabranche pakken concrete en operationele professionele realiteiten in het hele curriculum aan:Ze hebben echte klanten in de restaurants en applicatiehotels van Vatel .
Tijdens hun praktische sollicitatieweken beheren oudere studenten jongere: ze werken allemaal samen in echte managementomstandigheden.
Ze perfectioneren hun vaardigheden tijdens hun stages.
Hun cursussen worden gegeven door professoren en professionals in de horecasector.Ons onderwijsconcept heeft zijn wortels in de realiteit van het beroep
Het opleiden van operationele managers en senior executives in de internationale horeca, die in een competitieve en kosmopolitische omgeving kunnen werken, is uiteraard gebaseerd op bedrijfsstudies: marketing, human resources, administratie en financiën. Maar dat is niet alles!
Bij Vatel geloven we dat een volledige opleiding een controle van de realiteit op het professionele veld vereist. Dit onderwijsprincipe van een van de redenen waarom een Vatel-diploma zo hoog wordt gewaardeerd op de arbeidsmarkt. In de praktijk betekent dit dat er:Hands-on training in de applicatie-infrastructuur, volledig geïntegreerd in de Vatel-scholen. Deze toepassingshotels of restaurants, gericht op echte klanten, zijn concrete en operationele trainingslocaties.
Uit de eerste hand bestuurlijke ervaring dwz senior studenten beheren de junior studenten.
Professionals die erkend zijn in hun vakgebied nemen deel aan het lesgeven.
Progressieve opbouw van een carrièrepad voor elke student.Initiatie tot management omvat altijd theorie en professionele ervaringMarco Polo-programmaDegenen die een carrière in de horecasector willen hebben, moeten een internationaal en intercultureel bereik hebben. Dit in gedachten houdend, biedt Vatel studenten de mogelijkheid om het tweede jaar door te brengen in een andere Vatel-school, gevestigd in een deel van de wereld.
3 jaar programmaAcademische Bachelor Jaar 1: Met weken van theoretische cursussen gevolgd door weken professionele ervaring in applicatiestructuren op de campus, kunnen studenten onmiddellijk toepassen wat ze hebben geleerd in management, marketing, human resources en professionele cultuur. Alle studenten studeren ook twee vreemde talen, waaronder Engels, wat onmisbaar is voor een loopbaan in de horeca.
Stage Bachelor jaar 1: De eerste stage, geselecteerd door de school, vindt plaats in het land gedurende 4 tot 5 maanden, hetzij in de zomer of in de winter. Studenten werken tijdens het hele hoogseizoen in een hotel en leren hoe ze elementaire maar essentiële taken beheersen bij de receptie en in restaurantservices. Door het dagelijkse werk van hun teams uit te voeren, verwerven deze toekomstige hotelmanagers geloofwaardigheid met degenen die zij tijdens hun carrière zullen beheren.
Academische Bachelor jaar 2: In de klas vervolledigen nieuwe cursussen zoals rechten en de toeristische economie het curriculum voor studenten. Tijdens praktische sollicitatieweken beginnen studenten met hun managementwerk: ze begeleiden eerstejaars studenten terwijl ze worden geleid door derdejaars studenten. Studenten kunnen ook een aanvraag indienen om hun 2de jaar in het buitenland te doen, in een andere Vatel School, in het kader van het Marco Polo-programma , wanneer dit wordt aanvaard door de schooldirecteur.
Stage Bachelor jaar 2: Net als in het eerste jaar kiezen scholen voor de tweede stage. Deze stage duurt 5 tot 6 maanden en heeft ook een operationele dimensie, maar deze vindt plaats in een vreemd land, bij voorkeur een Engelstalig land om studenten te helpen hun taalvaardigheden en hun interculturele kwaliteiten te ontwikkelen.
Academische Bachelor jaar 3: studenten blijven financiële, juridische, economische en taalvaardigheden verwerven die ze nodig hebben bij het managen van een hotel. Aan de hand van concrete casestudies ontwikkelen ze hun analytische vaardigheden en beslissingsvaardigheden. In hun professionele ervaring beheren ze tweedejaars studenten en zorgen ze ervoor dat ze de juiste berichten overbrengen naar eerstejaars studenten.
Stage Bachelor jaar 3: De derde jaar stage, die operationeel is en 5 tot 6 maanden duurt, vindt plaats in Europa of in het buitenland.ToelatingseisenIn Frankrijk: Baccalaureate
In België: certificaat voor einde van de secundaire studies
In Zwitserland: Maturité
In andere landen: het High School Diploma of equivalenten op A-niveauVoor studenten die hun cursussen in het Engels willen doen: Vereist niveau in het Engels: TOEFL 550 (80 IBT) of IELTS 5.5 (academische) begeleidende brief in het Engels.