Bachelor in International Tourism Management (BA)

Algemeen

5 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De volgende online open dag is op 6 mei.

U vindt meer informatie op href = "https://www.tio.nl/nl/open-days/

Dubai, Botswana, New York, Venetië; de hele wereld staat voor je klaar. De reisindustrie is op zoek naar jou! Na het behalen van de bachelorgraad International Tourism Management, verkoopt u de wereld online en offline. Je ontwerpt reizen, koopt scherpe tarieven en legt contacten over de hele wereld.

Je zou kunnen werken als, bijvoorbeeld, een productmanager, een evenementenmanager, een reisadviseur of een stadsverkopers. U kunt ook uw eigen bedrijf beginnen.

Is deze bacheloropleiding iets voor jou?

De bacheloropleiding International Tourism Management van Tio combineert kennis van de wereld van toerisme met aspecten van e-commerce. Zo voel je je ook in de online wereld thuis. Herken jij jezelf in de volgende beschrijving? Ben jij:

Wil je reizen?

Wil je meer van de wereld zien? Pak de nieuwste Lonely Planet-lijst in en ga op pad? Met dit bachelorprogramma kun je meer van de wereld zien! Als toekomstige reisprofessional organiseer je je eigen studiereizen. Daarnaast kun je kiezen voor internationale stages of een tijdje in het buitenland studeren aan een van de partneruniversiteiten van Tio.

Op zoek naar de beste deals?

Ben je altijd op zoek naar de beste deals online? Dan is Tio op zoek naar jou! Tio wil mensen met een scherp oog voor detail en vooral om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen. Na deze bacheloropleiding kun je de reizen die je ontwerpt scherp in de markt zetten.

Geïnteresseerd in andere culturen

De wereld is jouw speelveld als je in de toeristische sector werkt. Zelfs tijdens je studie kom je tijdens de verschillende studiereizen, je internationale stage of tijdens je studie in het buitenland in contact met verschillende culturen. Dit is de perfecte gelegenheid om in contact te komen met verschillende manieren van leven!

Geïnteresseerd in het samenstellen van vakantie?

Ben je dol op het samenstellen van vakanties? In plaats van voor de standaard vakantie te gaan, ga je de uitdaging aan om je eigen reis samen te stellen. Dit is het perfecte bachelorprogramma voor jou. Wanneer u voor een touroperator werkt, kiest u niet alleen de bestemming, maar koopt u ook vliegtuigstoelen, hotelbedden en excursies. U maakt de reis naar eigen inzicht!

Onder controle?

Ben jij graag de baas? Wil jij jouw leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen? Tijdens deze bacheloropleiding worden deze vaardigheden verder ontwikkeld tijdens de cursus Management Skills. Je kunt natuurlijk de leiding nemen over de verschillende projecten waaraan je werkt.

Een organisatietalent?

Organiseer je graag evenementen en kun je anderen motiveren? U kunt leren uitblinken in het organiseren van evenementen - van festivals en sportevenementen tot congressen en beurzen. Het organiseren van evenementen leer je in de praktijk tijdens het Incentive & event reisproject.

Een taalgoeroe?

Hallo, hola, hallo, bonjour? Spreek je graag andere talen? Kennis van vreemde talen is een belangrijk aspect van elk toeristisch programma. Naast Engels kun je je verdiepen in Duits, Frans en / of Spaans.

Nieuwsgierig?

Heb je oog voor detail, ben je altijd op de hoogte en wil je graag een kijkje achter de schermen van de wereld van toerisme? De onderzoeker in jou krijgt alles wat ze willen. Tijdens het studieprogramma bezoek je touroperators en beurzen en ga je ieder jaar op studiereis. Je bent in de perfecte positie om alles te leren over het organiseren van (studie) reizen.

Herken je jezelf aan deze beschrijvingen? Bekijk het curriculum voor meer informatie over deze bacheloropleiding of woon een open dag bij om de sfeer te ervaren en studenten en docenten te ontmoeten.

Waarom kiezen studenten voor International Tourism Management?

 1. Tio biedt de mogelijkheid tot versneld studeren: een bachelordiploma behalen in slechts drie jaar.
 2. De toerismesector heeft een sterke behoefte aan jonge professionals met diepgaande kennis van e-commerce. Dat is de reden waarom Tio-afgestudeerden veel vraag hebben.
 3. Nederlandse toeristen boekten vorig jaar 78% van hun reizen online. De reisbranche heeft specialisten op dit gebied nodig. Het programma International Tourism Management combineert daarom kennis van toerisme met e-commerce.
 4. Je studeert aan het beste toeristisch programma van Nederland. Acht jaar op rij, gekozen door de Higher Education Guide.
 5. Toerisme houdt veel meer in dan alleen een reis boeken. MICE is een integraal onderdeel geworden van de toeristische sector, daarom is evenementenbeheer een belangrijk onderdeel van het International Tourism Management-studieprogramma.
 6. Na het voltooien van deze cursus heb je veel carrièremogelijkheden.
 7. Bij Tio ben je geen nummer; er is een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en supervisie.

Studieprogramma

Praktisch is het sleutelwoord: leren door te doen! Bijna 60% van de bacheloropleiding International Tourism Management heeft een praktische focus. Het curriculum is ontworpen in samenwerking met branchevereniging ANVR, de Fellowship for Event Managers en Thuiswinkel.org en experts uit het veld. Hierdoor sluit de opleiding goed aan bij de behoeften van de sector en de laatste trends.

Na het afstuderen

Een glimp van je toekomst

Er zijn veel wegen voor u open wanneer u uw bachelor in International Tourism Management behaalt. Hoe zit het met werken als manager van duurzaam toerisme bij TUI of projectmanager bij Zoover. Je kunt ook werken als productmanager of (online) marketeer.

Wil je na de bacheloropleiding International Tourism Management je opleiding voortzetten? Deze bachelor geeft je toegang tot vele binnen- en buitenlandse masteropleidingen.

Beginsalaris

Het startsalaris voor pas afgestudeerden in Toerisme & Vrije Tijd is circa € 2.110, - bruto per maand (Handleiding Hoger Onderwijs 2019).

Werkgelegenheid

Vanwege de snelle veranderingen die plaatsvinden in de toeristische sector, is er een grote vraag naar jonge professionals met diepgaande kennis van e-commerce. Een Tio-graad is zeer waardevol in de toeristische sector. Daarom is er een grote vraag naar afgestudeerden van Tio.Succesvol in de toeristische sector

Toerisme blijft wereldwijd groeien en het is van cruciaal belang voor onze wereldeconomie. Nieuwe bedrijfsmodellen en de komst van online ondernemerschap hebben de sector ingrijpend hervormd. Er worden voortdurend nieuwe reisproducten ontwikkeld. Consumenten willen niet langer pakket- of groepsreizen; in plaats daarvan zijn ze op zoek naar unieke ervaringen. Andere ontwikkelingen, zoals sociale media, beoordelingen en mobiele internettoegang, leiden ook tot nieuwe trends.

Wat kunt u doen en waar kunt u werken?

Wat kun je doen als je de bacheloropleiding International Tourism Management aan Tio University of Applied Sciences hebt afgerond?

Bijna elke sector van de industrie heeft behoefte aan goed opgeleide managers met uitstekende organisatorische vaardigheden. Na het behalen van dit bachelordiploma kun je dus kiezen uit vele functies en expertises.

Denk aan beroepen zoals:

 • Productmanager
 • (Zakelijke) reisadviseur
 • Tour manager
 • (Online) marketeer
 • Evenementen manager
 • City marketeer
 • Verkoopsmanager
 • Consultant
 • Reisleider
 • Reismanager
 • Ondernemer

Waar kun je werken Voorbeelden hiervan zijn:

 • Touroperators
 • Attractieparken
 • (Zakelijke) reisorganisaties
 • luchtvaartmaatschappijen
 • Evenementen- en stimuleringsbureaus
 • Cruise maatschappijen
 • hotels
 • Wildlife resorts
 • Boeken van websites
 • Marketingbureaus
 • Adviesbureaus
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Welcome to Tio University of Applied Sciences. Tio offers you a personal, accelerated and excellent education and has been a distinguished name for many years as a recognized educational institution. ... Lees meer

Welcome to Tio University of Applied Sciences. Tio offers you a personal, accelerated and excellent education and has been a distinguished name for many years as a recognized educational institution. Tio's bachelor programs have been among the best in the Netherlands for years and are ranked #1 in various rankings. Which program suits you best? Lees Minder
Amsterdam , Utrecht , Rotterdam , Eindhoven , Hengelo + 4 Meer Minder