Bachelor in International Tourism Management (BA)

Algemeen

5 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De volgende online open dag is op 4 maart

U vindt meer informatie op href = "https://www.tio.nl/nl/open-days/

Dubai, Botswana, New York, Venetië; de hele wereld staat voor je klaar. De reisindustrie is op zoek naar jou! Na het behalen van de bachelorgraad International Tourism Management, verkoopt u de wereld online en offline. Je ontwerpt reizen, koopt scherpe tarieven en legt contacten over de hele wereld.

Je zou kunnen werken als, bijvoorbeeld, een productmanager, een evenementenmanager, een reisadviseur of een stadsverkopers. U kunt ook uw eigen bedrijf beginnen.

Is dit bachelorprogramma geschikt voor jou?

Het bachelorprogramma van het International Tourism Management van Tio combineert kennis van de toeristische wereld met aspecten van e-commerce. Dit betekent dat u zich meteen thuis zult voelen in de online wereld. Herken je jezelf in de volgende beschrijving? Ben jij:

Wil je reizen?

Wil je meer van de wereld zien? Verpak de nieuwste Lonely Planet-lijst en ga op pad? Met dit bachelorprogramma kun je meer van de wereld zien! Als toekomstige reisprofessional organiseer je je eigen studiereizen. Daarnaast kun je internationale stages kiezen of enige tijd studeren in het buitenland aan een van de partneruniversiteiten van Tio.

Op zoek naar de beste deals?

Ben je altijd op zoek naar de beste deals online? Als dat zo is, is Tio naar jou op zoek! Tio wil mensen met een scherp oog voor detail en - vooral - om de beste waar voor uw geld te krijgen. Na deze bacheloropleiding kun je de reizen die je ontwerpt, online tegen een scherpe prijs op de markt brengen.

Geïnteresseerd in andere culturen

De wereld is jouw speelveld als je in de toeristische sector werkt. Zelfs tijdens je studie kom je tijdens de verschillende studiereizen, je internationale stage of tijdens je studie in het buitenland in contact met verschillende culturen. Dit is de perfecte gelegenheid om in contact te komen met verschillende manieren van leven!

Geïnteresseerd in het samenstellen van vakantie?

Ben je dol op het samenstellen van vakantie? In plaats van voor de standaardvakantie te gaan, ga je de uitdaging aan om je eigen reis te maken. Dit is het perfecte bachelorprogramma voor jou. Wanneer u voor een touroperator werkt, kiest u niet alleen de bestemming, maar koopt u ook vliegtuigstoelen, hotelbedden en excursies. Je maakt de reis zoals je wilt!

Onder controle?

Ben je graag de baas? Wil je je leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen? Tijdens deze bacheloropleiding worden deze vaardigheden verder ontwikkeld tijdens de Management Vaardigheden-cursus. Natuurlijk kunt u de leiding nemen over de verschillende projecten waaraan u werkt.

Een organisatietalent?

Houd je van evenementen organiseren en kun je anderen motiveren? Je kunt leren excelleren bij het organiseren van evenementen - van festivals en sportevenementen tot congressen en beurzen. Het organiseren van evenementen leer je in de praktijk tijdens de Incentive

Een taalgoeroe?

Hallo, hola, hallo, bonjour? Ben je dol op andere talen spreken? Kennis van vreemde talen is een belangrijk aspect van elk toeristisch programma. Naast Engels kun je je verdiepen in het Duits, Frans en / of Spaans.

Nieuwsgierig?

Heb je een scherp oog voor detail, ben je altijd up-to-date en wil je achter de schermen van de toeristische wereld gaan werken? De onderzoeker in jou krijgt alles wat hij wil. Tijdens het studieprogramma bezoekt u touroperators en beurzen en gaat u elk jaar op studiereis. Je bevindt je in de perfecte positie om alles te leren wat er te weten valt over het organiseren van (studiereizen).

Herken je jezelf door deze beschrijvingen? Bekijk het curriculum voor meer informatie over dit bachelorprogramma of woon een open dag bij om de sfeer te ervaren en studenten en docenten te ontmoeten.

Waarom kiezen studenten voor International Tourism Management?

 1. Tio biedt de mogelijkheid tot versneld studeren: een bachelordiploma behalen in slechts drie jaar.
 2. De toerismesector heeft een sterke behoefte aan jonge professionals met diepgaande kennis van e-commerce. Dat is de reden waarom Tio-afgestudeerden veel vraag hebben.
 3. Vorig jaar boekten Nederlandse toeristen 78% van hun reizen online. De reisindustrie heeft specialisten op dit gebied nodig. Het International Tourism Management-programma combineert daarom kennis van toerisme met e-commerce.
 4. Je studeert in het beste toerismeprogramma van Nederland. Acht jaar achtereen, zoals gekozen door de gids voor hoger onderwijs.
 5. Toerisme gaat veel meer dan alleen het boeken van een reis. MICE is een integraal onderdeel van de toeristische sector geworden en daarom is eventmanagement een belangrijk onderdeel van het studieprogramma International Tourism Management.
 6. Na het voltooien van deze cursus heb je veel carrièremogelijkheden.
 7. Bij Tio ben je geen nummer; er is een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en supervisie.

Studieprogramma

Praktisch is het sleutelwoord: leren door te doen! Bijna 60% van de bacheloropleiding International Tourism Management heeft een praktische focus. Het curriculum is ontworpen in samenwerking met branchevereniging ANVR, de Fellowship voor Event Managers en Thuiswinkel.org en experts uit het veld. Dit zorgt ervoor dat de studieloopbaan goed aansluit op de behoeften van de sector en de nieuwste trends.

leerplan

Hieronder vindt u een overzicht van de cursussen en projecten die u bij de bacheloropleiding TIO's International Tourism Management zult volgen. Het curriculum is onderverdeeld in vijf componenten: internationaal toerisme, evenementenbeheer, e-commerce

Gezien het belang van internationale ervaring, voltooi je ten minste één onderdeel van je studieprogramma in het buitenland (bijv. Een stage, afstudeerproject of een internationaal uitwisselingsprogramma).

Internationaal toerisme

Reisbestemmingen, touroperating en tourmanagement: expertise is de basis die nodig is om oplossingen op maat te bieden. Je leert alles wat er te weten valt over toerisme, vrije tijd en zakenreizen en je zult gerenommeerde organisaties in de industrie bezoeken. Je zet je kennis in de praktijk tijdens het Tourism Business Innovation-project dat wordt georganiseerd in samenwerking met de branchevereniging ANVR.

Je zult meteen je kennis van tourmanagement en bestemmingsbeheer in de praktijk brengen. Samen met een team van medestudenten stel je twee reizen samen: een incentivereis en een groepsreis. Het team met de beste reis krijgt de kans om daadwerkelijk op die reis te gaan. Als toekomstige reisprofessional organiseer je ook je eigen studiereizen in het eerste en tweede studiejaar. Elke groep krijgt een budget om de reis samen te stellen, te boeken en uit te voeren.

Evenementmanagement

Toerisme gaat veel meer dan alleen het boeken van een reis. MICE is een onlosmakelijk onderdeel geworden van de toeristische sector. Eventmanagement is daarom een belangrijk aspect van de bacheloropleiding International Tourism Management.

E-commerce

Als gevolg van belangrijke veranderingen in de toeristische sector, richt International Tourism Management zich sterk op e-commerce. Je leert een reis online te promoten en een website te optimaliseren zodat bezoekers snel en gemakkelijk hun vakantie kunnen boeken.

Interculturele communicatie

Deze bacheloropleiding richt zich intensief op leren communiceren. Met behulp van rollenspelscenario's leert u hoe u klachten moet behandelen, vakanties moet verkopen en producten kunt presenteren. Je oefent je taalvaardigheden en leert zaken te doen met mensen uit andere culturen.

Stage

Tijdens de twee (internationale) stages ga je toepassen wat je hebt geleerd. Alles komt samen in je afstudeerscriptie.

facultatief

Sommige vakken en cursussen zijn optioneel en daarom niet verplicht. Een uitzondering is de inleiding tot de financiering

Toelating

Hieronder vindt u een overzicht van de toelatingsvoorwaarden voor de bacheloropleiding International Tourism Management, waarmee u kunt bepalen of u aan deze unieke bacheloropleiding kunt beginnen.

Toelatingseisen

 • Havo, vwo (elk profiel), mbo4-diploma.
 • Vergelijkbaar diploma, bijvoorbeeld: Duits Fachhochschulreife of Abitur (Algemeine Hochschulreife), Brits GCE A-niveau, Frans Baccalaureat, Amerikaans middelbaar onderwijs (inclusief een voorbereidend college) of secundair toeristisch onderwijs.
 • CEFR: ≥ B2. TOEFL: iBT ≥ 75-80 punten (institutionele TOEFL-code Tio: 4764). IELTS Academisch: ≥ 6.0. Cambridge-examen: ≥ 160 punten / Cambridge First-certificaat.
 • Voor studenten die nog niet eerder Management hebben gestudeerd
 • Studenten van wie de vooropleiding geen tweede vreemde taal heeft gevolgd, kunnen kiezen voor Duits 1 of Spaans 1.

Toelatingsprocedure

Nadat we uw registratie hebben ontvangen, stuurt Tio u een schriftelijke bevestiging van uw toelating (op voorwaarde dat u voldoet aan de vereisten voor vooropleiding en er geen wachtlijst is). Als uw vooropleiding onvoldoende is voor het programma dat u wilt volgen, plannen we een interview en een beoordeling. De beoordeling kost € 80. De toelatingscommissie beslist of je tot de opleiding wordt toegelaten.

Registreer op tijd
Tio's programma's zijn populair en het aantal beschikbare posities is beperkt. Elk jaar leidt dit tot wachtlijsten. Als u zeker bent van uw keuze, moet u zich zo snel mogelijk aanmelden. Posities worden toegewezen in de volgorde waarin studenten zich registreren.

Selectie en gelijkspel
Het selectieproces van Tio is gebaseerd op de vraag of studenten voldoen aan hun vooropleidingseisen en tijdig worden geregistreerd. Tio selecteert studenten niet per kavel.

Inleidend interview
Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met je studiocoach voor de start van je opleiding bij Tio.

Na het afstuderen

Een glimp van je toekomst

Er zijn veel wegen voor u open wanneer u uw bachelor in International Tourism Management behaalt. Hoe zit het met werken als manager van duurzaam toerisme bij TUI of projectmanager bij Zoover. Je kunt ook werken als productmanager of (online) marketeer.

Wil je na de bacheloropleiding International Tourism Management je opleiding voortzetten? Deze bachelor geeft je toegang tot vele binnen- en buitenlandse masteropleidingen.

Beginsalaris

Het startsalaris voor recent toerisme

Werkgelegenheid

Vanwege de snelle veranderingen die plaatsvinden in de toeristische sector, is er een grote vraag naar jonge professionals met diepgaande kennis van e-commerce. Een Tio-graad is zeer waardevol in de toeristische sector. Daarom is er een grote vraag naar afgestudeerden van Tio.Succesvol in de toeristische sector

Toerisme blijft wereldwijd groeien en het is van cruciaal belang voor onze wereldeconomie. Nieuwe bedrijfsmodellen en de komst van online ondernemerschap hebben de sector ingrijpend hervormd. Er worden voortdurend nieuwe reisproducten ontwikkeld. Consumenten willen niet langer pakket- of groepsreizen; in plaats daarvan zijn ze op zoek naar unieke ervaringen. Andere ontwikkelingen, zoals sociale media, beoordelingen en mobiele internettoegang, leiden ook tot nieuwe trends.

Wat kunt u doen en waar kunt u werken?

Wat kun je doen als je de bacheloropleiding International Tourism Management aan Tio University of Applied Sciences hebt afgerond?

Bijna elke sector in de industrie heeft behoefte aan goed opgeleide managers met uitstekende organisatorische vaardigheden. Na het afronden van deze bachelor kun je dus kiezen uit vele functies en expertisegebieden.

Denk aan beroepen zoals:

 • Productmanager
 • (Zakelijke) reisadviseur
 • Tour manager
 • (Online) marketeer
 • Evenementen manager
 • City marketeer
 • Verkoopsmanager
 • Consultant
 • Reisleider
 • Reismanager
 • Ondernemer

Waar kun je werken Voorbeelden hiervan zijn:

 • Touroperators
 • Attractieparken
 • (Zakelijke) reisorganisaties
 • luchtvaartmaatschappijen
 • Evenementen- en stimuleringsbureaus
 • Cruise maatschappijen
 • hotels
 • Wildlife resorts
 • Boeken van websites
 • Marketingbureaus
 • Adviesbureaus
Laatst bijgewerkt op dec 2019

Over de school

Welcome to Tio University of Applied Sciences. Tio offers you personal, accelerated and excellent education and has been a distinguished name for many years as a recognized educational institution. Ti ... Lees meer

Welcome to Tio University of Applied Sciences. Tio offers you personal, accelerated and excellent education and has been a distinguished name for many years as a recognized educational institution. Tio's bachelor programmes have been among the best in the Netherlands for years and are ranked #1 in various rankings. Which programme suits you best? Lees Minder
Amsterdam , Utrecht , Rotterdam , Eindhoven , Hengelo + 4 Meer Minder