Bachelor in Internationale Bedrijfskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Update deadline aanvraag

  • Niet-EU / EER-studenten: 1 mei (de oorspronkelijke deadline van 1 april is verlengd vanwege COVID-19)
  • EU / EER-studenten en studenten die geen studievisum / verblijfsvergunning via VU Amsterdam * nodig hebben: 1 juni (de oorspronkelijke deadline van 1 mei is verlengd vanwege COVID-19)

Bedrijfskunde studeren?
Ben je nieuwsgierig naar andere culturen? Wilt u een platform creëren voor uw toekomstige bedrijfssucces? De kern van het bedrijfsleven is mensen. Dus door International Business Administration (IBA) te studeren aan de VU Amsterdam , combineer je een uitgebreide studie van alle essentiële bedrijfsdisciplines in een echt internationale context met een sterke focus op mensen in een interculturele omgeving. Niet alleen de bedrijven die je gaat studeren zijn internationaal, maar ook het personeel van de faculteit en je medestudenten hebben een grote verscheidenheid aan achtergronden.


Het programma is multidisciplinair, wat betekent dat je alles zult bestuderen, van management en organisatie tot cross-culturele marketing, en van informatietechnologie tot internationale strategie. En je gaat aan de slag met echte bedrijven - in IBA ontmoeten bedrijven klaslokalen om je praktische ervaring te geven die je klaarstoomt voor een carrière in het internationale bedrijfsleven.

Dit is wat je gaat doen
In de eerste helft van het IBA-programma kunt u een breed scala aan bedrijfsdisciplines verkennen, terwijl de tweede helft gaat over het maken van keuzes en het bepalen van uw toekomst. Onderweg verwerf je onderzoeks- en analytische vaardigheden en leer je omgaan met zakelijke problemen in de echte wereld.


Eerste jaar - VU Amsterdam is de enige universiteit in Nederland die een cursus aanbiedt die een holistische benadering biedt aan bedrijven en de mensen die ze leiden. De internationale dimensie van IBA wordt weerspiegeld in belangrijke cursussen over onderwerpen als mondiale economie, cross-culturele marketing en wereldwijd supply chain management.

Tweede jaar - In het eerste semester ga je door met je basisopleiding met cursussen zoals Internationale Strategie: een wereldwijd opererend bedrijf zal je aan het begin van de cursus een zakelijk probleem presenteren, dat je moet oplossen met behulp van SWOT-analyses , je strategie voorstellen en werken met hun feedback. In het tweede semester kunt u kiezen uit keuzevakken die bij uw voorkeuren passen - de eerste stap bij het selecteren van een specialisatie.

Derde jaar - De eerste helft van het jaar besteed je aan een internationale uitwisseling met een van onze partneruniversiteiten over de hele wereld. Wanneer je terugkeert, specialiseer je je in de bedrijfsdiscipline van je keuze en schrijf je je bachelorscriptie - dit is je kans om je studie aan te passen aan je toekomstige werkveld, of om je voor te bereiden op een masteropleiding in de door jou gekozen specialisatie.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Lees Minder