Lees de Officiële Beschrijving

Cursus beschrijving

International Marketing is een brede 4-jarige bacheloropleiding. Het bereidt u voor om te reageren op de behoeften van klanten in een internationale omgeving door onderwerpen aan te bieden zoals marktonderzoek, marketingwetgeving, consumentengedrag en e-marketing. Je zult ook je eigen bedrijf vinden in een project genaamd Mini Company. In dit project werk je in verschillende functies in een echt bedrijf. Een goede marketeer is een geweldige netwerker. Dat is waarom je tijdens de cursus veel groepsopdrachten zult doen. Uiteindelijk gaat het om je kwaliteiten, dus je wordt individueel getest in examens. Als student International Marketing transformeer je geleidelijk tot een marketingexpert met ervaring in het werken in een internationale omgeving. De opleiding omvat twee stages die je in Nederland of in het buitenland kunt voltooien. Je zult verdere internationale ervaring opdoen op onze campus, waar je veel studenten uit meer dan 50 landen zult ontmoeten!

Studiecoach

Uw persoonlijke ontwikkeling is de sleutel voor ons. Daarom heeft elke student zijn studieloopbaanmanager. Samen bespreekt u studieresultaten en eventuele problemen waarmee u te maken kunt krijgen, of deze nu persoonlijk of studiegerelateerd zijn. Tijdens je stage en de afstudeerfase word je begeleid door een docent. Hij of zij kan u helpen met vragen over uw opdracht, uw taken of het schrijven van uw proefschrift.

We hebben er bewust voor gekozen om in kleine klassen les te geven in plaats van grote collegezalen, omdat we je graag persoonlijk willen leren kennen. Onze docenten en studieloopbaanbegeleiders willen u vooral het beste ondersteunen tijdens uw tijd bij Fontys.

Stage

In het derde en vierde studiejaar doe je een stage. U kunt het bedrijf zelf kiezen, maar we bieden ook een lijst met bedrijven waarmee we samenwerken. Stages kunnen in Nederland of in het buitenland worden gedaan. De keuze is aan jou.

In beide stages lost u een probleem binnen het bedrijf op. Je ervaart hoe het is om in een bachelorniveau te werken. In de tussentijd bouw je je professionele netwerk. Niet zelden leidt een stage tot een baan. Tijdens beide stages word je ondersteund door een docent. Je beëindigt je studie aan Fontys met een bachelorscriptie.

Er zijn tal van stagebedrijven waar onze International Marketing-studenten hebben gewerkt: Philips, Vodafone, BMW, Tesla, KPN, Océ-Canon, T-Mobile en vele anderen. Dit zijn enkele van de meer bekende. Veel studenten hebben stage gelopen bij kleine en middelgrote bedrijven.

Hoe voor te bereiden

Studeren in het buitenland is een grote stap. Voor veel studenten is dit de eerste keer dat ze op zichzelf wonen. Plots moet je zelf koken, boodschappen doen, een bankrekening openen ... Daarnaast moet je de hele tijd Engels spreken. Om deze reden is het essentieel dat je goed voorbereid bent wanneer je bij Fontys begint. Elke student moet een Engels niveau van minimaal IELTS 6.0 of TOEFL 550 hebben, maar om de literatuur en theorie in de klas volledig te begrijpen, is het aan te raden om je Engelse vaardigheden te trainen. Er zijn verschillende voorbereidende cursussen om je Engels niveau te verbeteren.

Met de juiste studie mentaliteit en motivatie, geloven we dat elke student die bij Fontys start, kan afstuderen.

Professioneel perspectief

Tegenwoordig kunnen bedrijven niet overleven zonder sterke marketing. Via slimme en creatieve marketingcampagnes communiceren bedrijven met hun doelgroepen. Als een veelzijdige marketeer, kunt u in vrijwel elk bedrijf werken.

Het marketinggebied is zeer breed, wat een weerspiegeling is van de verschillende functies die marketeers innemen. Art director, social media manager, sales manager of marktonderzoeker, dit zijn allemaal voorbeelden van banen in het marketingdomein. Een ding is zeker; als afgestudeerde International Marketing heb je een solide basis om als marketeer in elk bedrijf te werken. Je kunt doelgroepen analyseren en leren hoe je marketing- en communicatieconcepten kunt ontwikkelen. Je bent een professional in het schrijven van marketingplannen en in het analyseren van bedrijven.

Met de twee stages die je hebt voltooid, je ervaring in je eigen Mini Company en je kennis van internationale ondernemingen ben je een gewaardeerde troef voor bedrijven over de hele wereld.

Natuurlijk kunt u ook uw eigen bedrijf opzetten en als ondernemer werken bij een start-up als General Manager.

Toelatingseisen

Als toekomstige bachelorstudent moet je beschikken over een diploma hoger secundair onderwijs dat gelijk is aan de Nederlandse normen. Om toegelaten te worden tot de Fontys University of Applied Sciences moeten studenten in aanmerking komen voor hoger onderwijs via een diploma secundair onderwijs / middelbare school met goede resultaten. Dit betekent:

  • Voor Nederlandse studenten: VWO-, HAVO- of MBO-diploma
  • Voor Duitse studenten: Fachabitur of Abitur (Fachhochschulreife of Allgemeine Hochschulreife)
  • Voor studenten van andere nationaliteiten: senior high school diploma / GCE of gelijkwaardig, bijv. De Britse GCE A-levels of GCSE-graden A, B of C, International Baccalaureate, de Franse Baccalaureat of de American High School (topstream of plus 1 jaar) college)

Behalve uw diploma moet u, indien beschikbaar, aanvullende academische kwalificaties verstrekken (vooral op het gebied van wiskunde en economie). Bijv. Aanvullende cursussen, workshops, projecten, deelname aan wedstrijden.

Dit programma is ook beschikbaar in het Duits.

De februari-intake is alleen van toepassing op de Duitse stream. De Engelse stream begint pas in september. De Duitse stroom begint in zowel september als februari.

Opleiding te volgen in:
Engels
Duits
Fontys University of Applied Sciences

Zie 17 andere vakken van Fontys University of Applied Sciences »

Laatst bijgewerkt op January 24, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Feb. 2020
Duration
48 maanden
Voltijd
Prijs
7,500 EUR
EER-studenten: € 2.060 Niet-EER-studenten: € 7.500
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Einddatum
Aug. 31, 2023
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Feb. 2020
Einddatum
Jan. 31, 2023
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aug. 31, 2023

Feb. 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Jan. 31, 2023