Bachelor in Levensmiddelenwetenschappen en -technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

  • Type: eerste cyclus opleiding
  • Afstudeerklasse: L-26
  • Duur: 3 jaar
  • Credits: 180
  • Toegang: De cursus staat open voor een beperkt aantal studenten. De selectie zal uitsluitend gebaseerd zijn op het eindcijfer van de middelbare school en de aanmelding bij een chronologische volgorde.

De Degree Course in Food Science and Technology is ontworpen om afgestudeerden te voorzien van goede basis- en praktische kennis in de belangrijkste sectoren van voedingswetenschap en technologie. Afgestudeerden zullen operationele competenties verwerven voor technische en management professionele rollen en voor ondersteunende activiteiten in de controle van voedselverwerking en productie in industrieën, laboratoria en diensten in de voedselproductiesector.

Aan het einde van de cursus verwerven afgestudeerden in Food Science and Technology:

  • Goede basiskennis in wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie voor praktische activiteiten in de voedingsindustrie.
  • Adequate beheersing van de wetenschappelijke methode om basis- en operationele competenties toe te passen op het oplossen van problemen en op de ontwikkeling van innovatieve technologie in de voedselproductieketen en de industrie.
  • Goede theoretische en operationele kennis van de kernvakken in de voedingssector, met bijzondere aandacht voor productietechnologieën, voedselcomponenten en microbiologische elementen, veiligheid, voedingskwaliteit, hygiëne en organoleptische controle; kennis toegepast op de economische aspecten van de sector in relatie tot de markt en het management van productiebedrijven, verwerking en marketing van voedingsproducten.
  • Kennis van menselijke voedingsprincipes voor gezondheidspreventie en bescherming.
  • Kennis van voedselwetgeving.
  • Diep bewustzijn van de professionele en ethische verantwoordelijkheden en in staat om de sociale en ecologische impact van de activiteiten in de voedingssector te evalueren.
  • Beheersing van ten minste één Europese taal buiten het Italiaans: Engels wordt over het algemeen gebruikt in het specifieke vakgebied en voor de uitwisseling van algemene informatie.
  • Goede capaciteiten, voornamelijk verworven door stages en / of on-the-job training, om zowel autonoom als in groepen te werken, zich aan te passen aan de werkomgeving en aan de evolutie ervan.

Cursusstructuur

Eerste cursusjaar:

  • Eerste semester
    • Agrofood-economie - educatieve activiteit met één discipline - 6 studiepunten
    • Biologie en plantenfysiologie - educatieve activiteit met één discipline - 6 studiepunten
    • Chemie - Eenzijdige educatieve activiteit - 6 studiepunten
    • Cursus over veiligheid op de werkplek - Eén discipline educatieve activiteit - 1 credit
    • Engels certificeringsniveau B1 - Onderwijsactiviteit met één discipline - 3 studiepunten
    • Wiskunde - enkele discipline educatieve activiteit - 6 studiepunten

  • Tweede semester
  • Microbiologie - Educatieve activiteit voor één discipline - 6 studiepunten
  • Organische chemie - Onderwijsactiviteit in één discipline - 9 studiepunten
  • Fysica - Onderwijsactiviteit in één discipline - 6 studiepunten
  • Primaire Producties - Geïntegreerde onderwijsactiviteit - 12 studiepunten

Tweede cursusjaar:

  • Enkele jaarlijkse cyclus
    • Voedselchemie en laboratorium van scheikunde toegepast op voedsel - Geïntegreerde onderwijsactiviteit - 12 studiepunten
    • Food Microbiology - Geïntegreerde educatieve activiteit - 12 credits

  • Eerste semester
  • Analytische chemie - educatieve activiteit met één discipline - 6 studiepunten
  • Biochemie - educatieve activiteit met één discipline - 6 studiepunten
  • Technische Natuurkunde - Onderwijsactiviteit in één discipline - 6 studiepunten
  • Tweede semester
  • Organisatie en marketing van levensmiddelenbedrijven - Onderwijsactiviteit in één discipline - 6 studiepunten
  • Levensmiddelentechnologie 1 - Geïntegreerde onderwijsactiviteit - 12 studiepunten

Derde cursusjaar:

  • Eerste semester
    • Voedsel technologie. Zuiveltechnologie. - Eenzijdige educatieve activiteit - 6 studiepunten
    • Menselijke voeding en voeding - Educatieve activiteit met één discipline - 6 studiepunten
    • Hygiëne en inspectie van voedsel dierlijke oorsprong - Geïntegreerde educatieve activiteit - 12 credits

  • Tweede semester
  • Food Technology 3 - Geïntegreerde onderwijsactiviteit - 12 studiepunten
  • kiezen uit een van de volgende mogelijkheden:
    • Stage bij externe structuur - educatieve activiteit met één discipline - 6 studiepunten
    • Stage bij de structuur van de universiteit - educatieve activiteit met één discipline - 6 studiepunten
    • Stage in internationale mobiliteit - educatieve activiteit met één discipline - 6 studiepunten
    • Stageopleidingsactiviteiten en -equivalenten - Eenzijdige onderwijsactiviteit - 6 studiepunten

  • Eindexamen - Educatieve activiteit met één discipline - 5 studiepunten
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Lees Minder