Bachelor in Liberal Arts

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Liberal Arts is een programma voor studenten met een passie voor de menselijke cultuur. Er is voldoende ruimte voor studenten om hun eigen gemeenschap te ontwikkelen en zoveel mogelijk leren vindt plaats in zeer interactieve omgevingen. Kleine groepsdiscussies zijn ingebouwd in alle klassen. Er zijn ook belangrijke extra-curriculaire activiteiten zoals uitstapjes naar musea en theaters in New York, Boston, Montreal en Toronto.

Ontdek het Liberal Arts-programma

Het programma onderzoekt de westerse culturele traditie op haar talloze manieren om zichzelf te uiten - kunst, literatuur, filosofie, muziek, wetenschap, maatschappij, politiek, religie enzovoort.

Waarom Liberal Arts studeren bij Bishop's?

Het Liberal Arts-programma biedt Major- en Honours-programma's, die beide zijn gestructureerd om studenten die studies in Liberal Arts willen combineren met studies in andere programma's te huisvesten.

Programma Sterke punten

 • Wat betekent het om te bloeien, een volledig menselijk leven te leiden? Liberal Arts onderzoekt de meest diepgaande antwoorden die de mens heeft gegeven op dit de belangrijkste vragen!
 • Verlies het bos niet voor de bomen! In plaats van een expert te zijn in één ding, maar naïef in vrijwel al het andere, worden studenten van de Liberal Arts aangemoedigd om een goedgebouwde burger te worden - even thuis in gesprekken over alles, van politieke evenementen tot de nieuwste vormen van kunst en film, van de grootste werken van westerse literatuur voor nieuwe ontwikkelingen in de natuur- en sociale wetenschappen.
 • Ga op reis naar een rijke en lonende carrière! De majors van de Liberal Arts zijn artsen en leraren geworden, werknemers in de derde wereld en zakenmensen, advocaten en politici. Omdat Liberal Arts je niet in een hokje plaatst, zul je merken dat je rijkelijk voorbereid bent op een aantal fascinerende en bevredigende carrières. Het is een feit dat werkgevers van alle soorten het soort student respecteren en bewonderen dat een gepassioneerde belangstelling heeft getoond voor de volle breedte en diepte van het menselijk leven. Majors van Liberal Arts die hun tijd bij Bishop's hebben gebruikt, vinden het bijna altijd gemakkelijk om naar de graduate school, law school te gaan en uitstekende banen te vinden.

Populaire cursussen

 • Inleiding tot de westerse cultuur: alle eerstejaars studenten schrijven zich in voor een kleine, intieme seminarcursus waarin ze elkaar leren kennen en hun carrière in Liberal Arts beginnen met de zorgvuldige studie van een van 's werelds grootste stukjes filosofie of literatuur.
 • De Foundation Courses: Liberal Arts majors volgen cursussen die zich richten op bepaalde historische periodes en bestuderen de belangrijkste filosofische, wetenschappelijke, artistieke en politieke gebeurtenissen van dat moment in de menselijke reis.
 • The Interdisciplinary Seminar: In je laatste jaar bij Bishop's verzamel je met iedereen in je afstudeercursus een kleine, intensieve studie van een interdisciplinair thema. Het is een kans om zowel een rijk en interessant onderwerp te verkennen als met de mensen waarmee je een paar maanden later de afstudeerfase zult delen.
 • The Honours-scriptie: studenten kunnen een groot deel van hun laatste jaar een gedetailleerde, interdisciplinaire scriptie schrijven over het thema dat zij het meest interessant en boeiend vinden.

Wist je dat?

 • Eerstejaars studenten Liberal Arts brengen een zaterdag door in Montreal - we wonen theater- en dansvoorstellingen bij, bezoeken kunstgalerieën en dineren in een van de vele beroemde en heerlijke restaurants van Montreal.
 • Liberal Arts-studenten worden uitgenodigd om New York City te bezoeken. Studenten reizen naar New York, dat vrij dicht bij Bishop's ligt, en brengen vier dagen door met het verkennen van de ongelooflijke cultuur van de beroemde Big Apple. Je bezoekt enkele van 's werelds grootste kunstgalerijen, misschien zie je een Broadway-show en geniet je van het beroemde nachtleven van New York.
 • Liberal Arts majors bijwonen en bespreken alles, van lezingen tot muziekuitvoeringen, toneelstukken tot kunstgalerij openingen - als onderdeel van hun reguliere studie!
 • Liberal Arts majors krijgen niet alleen een brede en interdisciplinaire opleiding, maar we organiseren het programma zodat je gemakkelijk specialisaties (majors en concentraties) in andere disciplines kunt doen. Dit geeft je alle voordelen van een brede Liberal Arts-opleiding en -specialisatie op één gebied. Misschien hebben de majors van Liberal Arts de boventoon gelaten met de meest gedegen opleiding die je kunt krijgen en met uitstekende vooruitzichten voor de toekomst.
 • Ons Liberal Arts-programma maakt deel uit van een snelgroeiende beweging in Noord-Amerika en Europa die tracht terug te keren naar de studie van de grote thema's van de menselijke beschaving, die de overspecialisatie van onze cultuur betreurt en die streeft naar het creëren van goed opgeleide burgers voor een robuuste in plaats van onderdanige democratische samenleving.

116178_liberalarts.jpg

Liberal Arts and Your Career

Ben je bang dat een brede, interdisciplinaire opleiding je niet het soort specialisatie zal geven dat je nodig hebt om naar de graduate school te gaan of een carrière te maken? Al het bewijs wijst in de tegenovergestelde richting: Scholen van graduate studies, werkgevers van allerlei aard, ook in de bedrijfswereld, kijken minder naar eng gerichte specialisten, maar ruimdenkende, goed opgeleide en welbespraakte mensen. Bovendien maakt het Liberal Arts-programma het eenvoudig om specialisatie te combineren met je interdisciplinaire opleiding. De afgestudeerden van de Bishop's Liberal Arts hebben buitengewoon veel succes geboekt in hun inspanningen. Bishop's Liberal Arts is met name een goede voorbereiding op een loopbaan in:

 • Onderwijs op alle niveaus
 • Werk samen met niet-gouvernementele organisaties, liefdadigheidsinstellingen en bureaus voor maatschappelijk werk
 • Wet en politiek
 • Geneeskunde, de natuurlijke en sociale wetenschappen
 • Particuliere sector

Getuigenissen van studenten

Het Liberal Arts-programma bij Bishop's heeft me respect geleerd voor veel verschillende culturele en wetenschappelijke bezigheden. Wat nog belangrijker is, is dat het me de waarde en praktijk van leren heeft geleerd, evenals nieuwe kennis in een steeds volwassen wordende levenshouding.

De ervaring van de Liberal Arts-graad bij Bishop's heeft mijn leven ver voorbij het klaslokaal beïnvloed, te beginnen met regelmatige aanwezigheid bij theater- en muziekvoorstellingen rond de campus, en uiteindelijk het vinden van gesprekken met mijn beste vrienden die tot diep in de nacht duren. Thomas Posie

Na een aantal jaren in de professionele theaterwereld te hebben doorgebracht, waar het creatieve proces fysieke impulsen uitoefende, was ik op zoek om mijn intellectuele verlangens uit te dagen, mijn schrijfvaardigheid aan te scherpen, mijn denken te cultiveren in een uitgesproken expressie.

Bishop's was een van de weinige universiteiten in het land die een interdisciplinaire graad aanboden, een die je in essentie aanmoedigt om kunst, geschiedenis, religie, filosofie en sociologie te integreren, in feite alle humaniora. Mijn professors waren allemaal hoog opgeleide, gepassioneerde en uitdagende leraren die continu bereikbaar waren, zowel in de klas als tijdens kantooruren. In combinatie met de kleine klassen voelde ik dat ik de hoogste vorm van onderwijs ervoer - een die mijn individuele bijdragen waardeerde en die me inspireerde om zorgvuldig na te denken.

Veel mensen ondervroegen mijn achtervolging in de Liberal Arts en vroegen zich af: "Wat kunt u met zo'n graad doen?" Mijn antwoord: "Alles wat u wilt doen." Ik ben daar het levende bewijs van. Momenteel doceer ik theater in het Creative Arts-programma op CEGEP-niveau en werd aangeboden (over andere sollicitanten) om een integrale cursus te geven aan het programma - een geschiedenis van westerse kunst binnen een sociaal-historische context - met name vanwege mijn Liberal Arts-diploma .

Niet alleen zijn mijn kansen op werk uitgebreid op basis van mijn BU-studies, maar ook mijn creativiteit als kunstenaar - ik ben momenteel bezig met een eenvrouwsshow met als doel een rondreis door Canada te maken. Mijn tijd bij Bishop's blijft een van de meest dankbare periodes in mijn leven. Laurel Thomson

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Located in the beautiful Eastern Townships region of the province of Quebec, Bishop’s is a unique English-language university that offers its students an undergraduate university experience like no ot ... Lees meer

Located in the beautiful Eastern Townships region of the province of Quebec, Bishop’s is a unique English-language university that offers its students an undergraduate university experience like no other. Lees Minder