Lees de Officiële Beschrijving

Over het programma

Dit programma is bedoeld om deskundigen op te leiden met diepgaande interdisciplinaire kennis en praktische vaardigheden die in staat zijn om redelijke en zelfverzekerde beslissingen te nemen op verschillende gebieden van het internationale bedrijfsleven. Gerenommeerde onderzoekers en professionals van toonaangevende internationale universiteiten, bedrijven en analytische centra zijn aangeworven om les te geven in het programma. Undergraduate studenten nemen deel aan academische mobiliteitsprogramma's en besteden ten minste een semester studeren aan partneruniversiteiten.

Vanaf het studiejaar 2015/2016 wordt het programma Management op de HSE-campus in Sint-Petersburg in een nieuw formaat geïmplementeerd met instructies in het Engels. Internationaal zakendoen staat centraal in het programma. Het programma omvat keuzevakken met betrekking tot Oost-Azië en Noord-Europa.

Toepasselijkheid, doelen en uitdagingen

Naarmate de internationale samenwerking uitbreidt, ontwikkelt internationale academische mobiliteit zich als een wereldwijde trend die de internationale intellectuele omgeving bepaalt, en naarmate Rusland's positie in de internationale onderwijsgemeenschap blijft groeien, wordt het van vitaal belang om managers te trainen met uitstekende vaardigheden in vreemde talen. Vaardigheid in vreemde talen is een essentieel onderdeel, zowel in het professionele onderwijs van moderne afgestudeerden en in hun latere loopbaan. Vreemde taalvaardigheid stelt afgestudeerden in staat om hun weg te vinden in de gecompliceerde realiteit van vandaag.

Kennis, vaardigheden en competenties

Het intensieve managementprogramma is ontwikkeld op basis van internationale normen. De inhoud van het programma richt zich op kennis en vaardigheden in het internationale bedrijfsleven.

80% van de vakken wordt in het Engels gedoceerd, waarbij het aantal Engelstalige vakken geleidelijk toeneemt en 100% bereikt tijdens het derde en vierde studiejaar. Afgestudeerden ontvangen een Europees diplomasupplement dat hun Engelse vaardigheden bevestigt. Het curriculum omvat ook speciale onderwerpen die gericht zijn op het ontwikkelen van het vermogen van studenten om in het Engels te leren, evenals een tweede taalcursus.

Het tweetalige undergraduate-programma in Management stelt haar afgestudeerden in staat om carrière te maken op verschillende gebieden. Ze kunnen bijvoorbeeld beginnen met verkopen en later overstappen op marketing, productie, strategische planning, enz. Wereldwijde ervaring heeft aangetoond dat dit een van de meest effectieve trajecten is voor hooggekwalificeerde topmanagers.

Voordelen van het programma

 • Het programma is ontwikkeld volgens internationale normen en is gebaseerd op de ervaring van 's werelds toonaangevende business schools en universiteiten
 • Een aanzienlijk deel (80%) van de vakken in het curriculum wordt in het Engels gegeven, vanaf het eerste semester in het eerste studiejaar
 • Het programma biedt aanvullende diepgaande cursussen in Economie en Administratie van Oost-Azië en Noord-Europa
 • Hoogleraren gerekruteerd door 's werelds toonaangevende universiteiten
 • Mogelijkheden om stages bij Russische en internationale bedrijven te voltooien en werkervaring op te doen tijdens de studie
 • Internationaal milieu; Russische en internationale studenten studeren in een klas
 • Academische mobiliteitsmogelijkheden; een semester aan een internationale universiteit of de HSE-campus in Moskou
 • Het curriculum omvat het ontwerpen van projecten die een mogelijkheid bieden om kennis tijdens de studieperiode in de praktijk te brengen
 • Talloze mogelijkheden om buitenschools onderzoek uit te voeren
 • Mogelijkheden om door te gaan met studies op masterniveau aan HSE, of aan een andere universiteit of businessschool

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van het programma hebben een sterk concurrentievoordeel op de huidige Russische en internationale arbeidsmarkten en ontwikkelen belangrijke persoonlijke vaardigheden, zoals vakbekwaamheid, onafhankelijkheid en een loopbaangerichte houding.

Afgestudeerden hebben tal van kansen op werk in alle soorten organisaties die werkzaam zijn in de export of import in alle sectoren van de economie, gezamenlijke bedrijven, transnationale bedrijven, internationale bankorganisaties, bestuursorganen op verschillende niveaus, adviesbureaus en internationale economische agentschappen.

Doel en doelstellingen van het programma

Het moderne en intensieve BA Management aan HSE-St. Petersburg is ontworpen voor afgestudeerden die een fundamenteel inzicht zoeken in de belangrijkste gebieden van internationaal management en essentiële vaardigheden om zich voor te bereiden op een bevredigende carrière in de snel veranderende wereld.

Hoogtepunten:

 • 100% Engels programma op basis van de huidige werkwijzen en biedt basis- en actuele kennis op het gebied van internationaal zakendoen;
 • BA Management is gericht op het ontwikkelen van kernmanagement en zakelijke competenties, samen met specialistische kennis van bedrijfsanalyses en besluitvorming;
 • twee regionale focussen worden geboden door een reeks keuzevakken gewijd aan de cultuur, economie en management van Zuidoost- en Oost-Azië en Noord-Europa;
 • trainingen en masterclasses verzorgd door internationale bedrijven binnen de studiecursussen;
 • het curriculum is ontworpen om vaardigheden te bieden die de afgestudeerden kunnen gebruiken op de werkplek of in verdere academische studie.

In 2016 QS World University Rankings per onderwerp "Zakelijk

HSE staat op plaats 83 op de Times Higher Education (THE) ranking in 2016 voor 'Business and Economics'.

Kansen voor vreemde talen

BA Management wordt voor 100% in het Engels gegeven.

Een cursus Russisch van een jaar wordt gegeven aan internationale studenten door HSE-St. Petersburg en is opgenomen in het individuele studieplan van de student.

HSE-St. Petersburg biedt extra buiten het curriculum mogelijkheden voor het leren van vreemde talen (Duits, Frans, Spaans, Zweeds, enz.) Op elk niveau, van beginner tot gevorderd.

Vereisten

 • Onlineaanvraag ingediend vóór de deadline voor intake 2017: 10 augustus 2017
 • Middelbareschoolcertificaat of equivalent erkend door de Russische Federatie en naar behoren gelegaliseerd, indien van toepassing (als u uw middelbare schoolcertificaat nog niet hebt op het moment van de aanvraag, kunt u een officieel uittreksel van de middelbare school indienen voor de laatste 3 jaar)
 • Interview met de selectiecommissie van het programma (online of persoonlijk)
 • Succesvol geslaagd zijn van 2 opleidingsspecifieke toelatingsexamens (raadpleeg de website van het programma om de lijst met vereiste examens te leren)
 • Voltooiing van de vereiste inschrijvingsprocedures (aankomst in St. Petersburg, ondertekening van studiecontract en betaling van het eerste collegegeldbedrag) uiterlijk in augustus, uiterlijk 30
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van Higher School of Economics »

Laatst bijgewerkt op May 3, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Mar. 2019
Sept. 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Prijs
320,000 RUB
per jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Mar. 2019
Aanmeldingslimiet

Mar. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum

Sept. 2019