Bachelor in Media Productie en Ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Online technologieën evolueren snel en veranderen de manier waarop we met elkaar communiceren, informatie verspreiden en verhalen vertellen. Carleton's Bachelor in mediaproductie en ontwerp geeft je de vaardigheden die je nodig hebt om webtechnologieën te gebruiken om zeer visuele, boeiende en meeslepende gebruikerservaringen te creëren die gegevens en verhalen tot leven brengen. In dit opwindende en unieke nieuwe programma met eerste lessen in september 2018 leer je de theorie en praktijk om een heel project tot bloei te brengen - van idee of concept tot ontwerp, productie en distributie - door je non-fictie verhalen te integreren, analytische en ontwerpvaardigheden met uw technische bekwaamheid.

Het voordeel van Carleton

Carleton liep meer dan 70 jaar geleden voorop met Canada's eerste School voor Journalistiek. Het staat opnieuw voorop met de lancering van de innovatieve BMPD.

Deze nieuwe honoursopleiding staat in de plaats van de internationaal erkende Bachelor of Journalism en Master of Journalism-programma's van de universiteit. In een logische uitbreiding van de voortdurend evoluerende School, werd een partnerschap gesmeed met Carleton's School of Information Technology om de BMPD te ontwikkelen, die studenten zal voorbereiden om leiders te worden in de bredere mediawereld in de toekomst.

De BMPD combineert de beste professionele hands-onvaardighedeninstructie met een uitgebreide en diepe universitaire opleiding die de kunsten, geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en andere kennisgebieden omvat.

Gebruikmakend van de faciliteiten van de universiteit voor journalistiek, waar studenten werken met de nieuwste video-, audio- en online productietechnologieën, verwelkomt de BMPD degenen met een passie voor storytelling en design in hun nieuwe huis bij Carleton.

Co-op kansen

Je kunt een coöpoptie kiezen, die 12 maanden werkt na de valperiode van het derde jaar voordat je de laatste drie studievoorwaarden hebt gehaald. Plaatsingen worden geregeld via Carleton's Co-operative Education-kantoor met mediabedrijven, online ontwerp- en productiehuizen, not-for-profit en niet-gouvernementele organisaties, bedrijven en overheden, zowel in Ottawa als in het hele land.

Het kapitaalvoordeel

Er zijn weinig betere plaatsen om te wonen en te studeren dan Ottawa, de hoofdstad van Canada. Met meer dan 1.800 technologiebedrijven is de stad een van de belangrijkste high-tech hubs en een wereldwijde technologieleider. Het is de thuisbasis van de Canadese federale overheid, nationale niet-gouvernementele organisaties, diplomaten en ambassades van over de hele wereld en actieve kunst, cultuur en zakelijke gemeenschappen. Veel nationale mediakanalen en -organisaties, bemand door enkele van de leidende mediaprofessionals in het land, hebben ook basis in Ottawa. Het delen van een stad met een aantal van 's werelds beste technologiebedrijven en overheidslaboratoria biedt uitstekende mogelijkheden voor coöp- en stageplaatsingen, evenals spannende vooruitzichten voor toekomstige banen.

Het programma

Een combinatie van intensieve hands-on workshops en lezingencursussen biedt u een sterke basis in gegevens-, onderzoeks-, schrijf- en vertelvaardigheden over verschillende mediaformaten (tekst, fotografie, audio, video, grafische afbeeldingen). De ervaring in de klas zal fundamentele productie- en ontwerpvaardigheden en het denken in de ontwikkeling en toepassing van verhalen opbouwen, met dien verstande dat design bepaalt hoe en welke informatie aan het publiek wordt geleverd, waardoor "verhaal" en "ontwerp" onafscheidelijk worden gemaakt.

Naast het verwerven van redactionele en technische vaardigheden, ontwikkel je de theoretische kennis en het begrip van de kracht van "verhaal" door cursussen in ethiek, recht, burgerinstellingen en burgerinteracties via beleidsvoertuigen, data- en informatietechnologie en de geschiedenis van overtuigingskracht. vertelling en beeldspraak. Je leert hoe je storytellingvaardigheden die traditioneel worden geleerd aan journalisten combineert met de ontwerpvaardigheden die voortkomen uit informatietechnologie, en onderzoekt waar de twee elkaar kruisen om het publiek op verschillende manieren te betrekken.

Je zult een groot deel van je lessen ontvangen in kleine delen van maximaal 30, met overvloedige mogelijkheden voor hands-on werk en constante feedback, vooral in de eerste jaren van je programma. Naarmate je vordert van jaar tot jaar, en je expertise in die kernprogramma-elementen ontwikkelt, worden je cursussen aangevuld met instructies die worden gegeven in grotere colleges van grootte op vakgebieden zoals ethiek en digitale mediarecht, evenals in opkomende media-industrieën en praktische aspecten zoals freelancen.

Het programma is gevestigd in de faculteit Public Affairs en is het eerste in Canada dat op kerninformatie gebaseerde verhaalvaardigheden en interactief multimediaontwerp samenvoegt om afgestudeerden de basis te geven van waaruit ze kunnen leiden in de evolutie van online communicatie in al zijn vormen.

minderjarigen

De optie van een minor is beschikbaar voor studenten in de BMPD. Studenten zullen worden aangemoedigd om hun ondernemende denkwijze en vaardigheden te ontwikkelen door de integratie van de minor Ondernemerschap aangeboden door de Sprott School of Business. Andere vakgebiedspecialisaties of een gecombineerde honoursgraad zullen ook mogelijk zijn.

Toekomstige kansen

De werkplaats

BMPD-afgestudeerden zullen creatief productie- en ontwerpdenken toepassen op informatiestrategieën en verhalen die helpen burgers te empoweren, gemeenschappen te versterken en organisaties van allerlei soort te helpen hun verhaal online te vertellen:

  • Mediaproducenten voor reguliere en nieuwe digitale media.
  • Op informatie gebaseerde producent / ontwerpers voor non-profitorganisaties, ngo's, bedrijven en overheden.
  • Experts in digitale communicatie.
  • Data-analisten / Conceptualizers.

Afstudeerprogramma's

Met je Bachelor of Media Production and Design-diploma kun je ook masteropleidingen zoals journalistiek of digitale media volgen.

Careers

  • communicatie
  • Gegevensanalisten
  • Ontwerp
  • Digitale media
  • Media productie
  • Particuliere organisaties
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Lees meer

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Lees Minder