Bachelor in Media en Cultuur

Utrecht University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in Media en Cultuur

Utrecht University

Over

Theateruitvoeringen maken gebruik van film en nieuwe media. Televisie probeert via sociale media interactie te hebben met zijn kijkers. Films bestaan ​​uit door de computer gegenereerde beelden. Deze trends wijzen op de noodzaak om de onderlinge verbanden tussen de verschillende media te bestuderen. Deze aanpak is precies de focus van de bacheloropleiding Media en Cultuur.

Het programma Media en cultuur bestudeert verschillende soorten media in een brede context en in relatie tot elkaar. Je leert over de geschiedenis, theorie en de grotere sociale context waarin verschillende media functioneren. We leggen veel nadruk op het ontwikkelen van academische vaardigheden om een ​​film-, televisieprogramma-, game-, dans- of theatervoorstelling te analyseren.

Oog voor het professionele veld

Media en cultuur bieden kansen voor u om een ​​breed scala aan professionals in het veld te ontmoeten, zoals programmeurs, curatoren, producenten en beleidsmakers (bijvoorbeeld mensen die verantwoordelijk zijn voor citymarketing). De interactie tussen studenten en professionals wordt verder onderstreept door de mogelijkheid om stage te lopen in het derde jaar van de bachelor. Een stage kan een goede voorbereiding zijn op, of zelfs de daadwerkelijke start van, een professionele carrière.

Na de bacheloropleiding

Na het afronden van de bacheloropleiding Media en Cultuur komen veel alumni terecht in de televisie- of filmproductie, de culturele sector (bijvoorbeeld theaters, culturele centra) of in promotie en marketing. Een aanzienlijk aantal studenten kiest ervoor om door te studeren in een masteropleiding; bijvoorbeeld de master in media, kunst en uitvoeringsstudies of de master in nieuwe media

Carriere vooruitzichten

Culturele sector

Na een bachelor volgen de meeste studenten een vervolg-masteropleiding. Met een master kun je op verschillende werkterreinen werken. Het hangt allemaal af van de richting die je volgde in je specialisatie.

Gediplomeerden in Media en Cultuurstudies zijn onder meer cultuurbeleidsadviseurs, docenten, dramaturgen, redacteuren, managers van theatergezelschappen, organisatoren van filmfestivals en critici.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op December 2, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,083 EUR
Statutaire kosten - 2019-2020: € 2.083 (NL en EU / EER); Institutionele kosten - 2018-2019: € ​​8.732 (NL en EU / EER) en € 10.000 (niet EU / EER). Zie de website van de instelling voor meer informatie.
Locations
Nederlanden - Utrecht, Utrecht
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Utrecht, Utrecht
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan