Bachelor in Molecular Biology and Genetics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Aan het begin van de eenentwintigste eeuw stellen nieuwe technologieën ons in staat nieuwe, spannende ontdekkingen te doen en gedetailleerde kennis te verkrijgen over hoe moleculen, cellen, weefsels en organismen werken. Bovendien veranderen deze ontwikkelingen de manier waarop we de ziekte van de mens diagnosticeren en behandelen.

In het licht van deze ontwikkelingen is het cruciaal dat we de studenten van vandaag over biologie op moleculair niveau onderwijzen. Het programma Molecular Biology and Genetics van Koç University slaagt erin brede, diepgaande en rigoureuze opleidingen in de biologische wetenschappen te verzorgen.

Studenten in het Molecular Biology and Genetics-programma volgen lessen die basiskennis bieden van de verschillende takken van de biologie. Deze cursussen omvatten biochemie, moleculaire biologie, genetica, celbiologie en ontwikkelingsbiologie.

Het Molecular Biology and Genetics-programma biedt ook verschillende keuzevakken voor gevorderde studenten die zich willen concentreren op specifieke gebieden, zoals kankerbiologie, neurowetenschappen, proteomics en bio-informatica.

Studenten in het Molecular Biology and Genetics-programma zullen kansen krijgen om hun vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen door samen te werken met docenten in hun baanbrekende onderzoeksprogramma's.

Onze faculteit Molecular Biology and Genetics heeft onlangs verschillende prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder de ERC Starting Grant, de Young Scientist Award voor de Turkse Academie van Wetenschappen, de L'Oreal Young Women in Science Award, de EMBO-installatiebeurs en de Marie Curie Reintegration Grant.

Onderzoeksgebieden in Molecular Biology and Genetics

Biologisch kloklaboratorium (Dr. Halil Kavaklı)

Ons laboratorium werkt actief aan biologische klokgerelateerde problemen. Ten eerste zijn we geïnteresseerd in het begrijpen hoe de biologische klok communiceert met andere signaaltransductie Pathways bij zoogdieren tot veel fysiologische variabelen op moleculair niveau, zoals bloeddruk, immuunsysteem, een vorm van depressie, obesitas, hart- en vaatziekten, en slaap te reguleren.

Ten tweede nemen we experimentele benaderingen om nieuwe geneesmiddelen tegen biologische klokgerelateerde ziekten te ontwikkelen. Ten slotte wil ons lab begrijpen hoe biologische klok de zetmeelproductie beïnvloedt en daarmee de opbrengst van de plant. We werken momenteel aan de relatie tussen transcriptie van de ADP-glucose pyrofosforylase (een belangrijk enzym in zetmeel biosynthese) en klok onder verschillende lichtperioden.

Laboratorium voor Moleculaire Neurobiologie (Dr. Gülayşe İnce Dunn)

We onderzoeken de rol van genexpressiemechanismen in de ontwikkeling en functie van het zenuwstelsel. Neuronen hebben talloze mechanismen ontwikkeld om hun genexpressie te diversifiëren en te reguleren. Onze laboratoriumonderzoeksregulatie en neuronale genexpressie op twee niveaus: transcriptionele regulatie en regulatie van alternatieve splicing.

Laboratorium voor mitochondriale biogenese (Dr. Cory Dunn)

Op weg naar een beter begrip van mitochondria-geassocieerde ziekte en veroudering, is een doel van ons laboratorium om te bestuderen hoe cellen reageren op en overleven na mtDNA-mutatie. Voor deze onderzoeken gebruiken we ontluikende gist, het experimentele systeem waarin veel van wat bekend is over mitochondriale assemblage en functie is verworven. Een langetermijndoel van ons laboratorium is het vinden van genetische en farmacologische methoden waarmee we de fitheid van menselijke cellen met aangetaste mitochondria kunnen vergroten.

Cell Biology and Proteomics Laboratory (Dr. Nurhan Özlü)

Ons lab is geïnteresseerd in de regulatie van celdeling. Celdeling is een fundamenteel proces waarmee alle levende wezens zich voortplanten. Naarmate zoogdiercellen zich ontwikkelen tot mitose (M-fase) en cytokinese (C-fase), ondergaat de cel een dramatische reorganisatie in zijn structuur en biochemische toestand in een korte tijdsperiode, en de dynamiek van dit proces wordt slecht begrepen. Door de intrede in mitose worden bijna alle aspecten van het inwendige van de cel veranderd onder de invloed van de meester-mitotische kinase Cdk1.

Evenzo; de morfologie van het celoppervlak ondergaat dramatische veranderingen bij het begin van de mitose. Als aanhangende cellen mitose binnengaan, verliezen ze tijdelijk hun therapietrouw en ronden ze af. Bij cytokinese verspreiden de dochtercellen zich terug om hun interfase-morfologie terug te winnen. De belangrijkste vragen die we willen begrijpen, zijn hoe celcyclusafhankelijke veranderingen worden gereguleerd en hoe de veranderingen op het celmembraan worden gecoördineerd met het celinterieur om celdeling te stimuleren en hoe de cel communiceert met zijn extracellulaire omgeving tijdens deling. Op weg naar dit doel passen we kwantitatieve proteomische technieken toe om het biochemische profiel van verschillende cellulaire compartimenten te onderzoeken, aangezien zoogdiercellen zich voortbewegen door mitose en cytokinese, tijdens normale fysiologie en in reactie op verstoring van verschillende cellulaire componenten door geneesmiddelen.

Parallel hieraan voeren we microscopie-gebaseerde testen en celbiologische technieken uit om de onderliggende mechanismen van de biochemische gedragingen te bepalen die worden waargenomen in de proteomische analyses.

Laboratorium voor Centrosomes, Cilia en Microtubules (Dr. Elif Firat-Karalar

Het centrosoom is het belangrijkste microtubule-organiserende centrum van dierlijke cellen. Het bestaat uit twee centriolen omgeven door pericentriolair materiaal. Centriolen zijn essentieel voor de assemblage van flagellen en trilharen, die belangrijk zijn bij signalering en beweeglijkheid. Centrosomen dupliceren precies één keer per celcyclus om ervoor te zorgen dat elke dochtercel één centrosoom ontvangt. Er zijn veel verbanden tussen het centrosome / cilium-complex en een aantal ziekten bij de mens. Structurele en numerieke abnormaliteiten van het centrosoom zijn al lang betrokken bij kanker. Mutaties die componenten van het centrosoom en cilia beïnvloeden, veroorzaken genetische ziekten bij de mens, waaronder ciliopathieën, dwerggroei en primaire microcefalie.

Om beter te begrijpen wat er mis is bij deze ziekten, willen we de controles die centriolduplicatie gedurende de celcyclus regelen, toelichten. Bovendien zijn we geïnteresseerd in het begrijpen hoe centrosomen en cilia tijdens de celcyclus worden samengesteld, onderhouden en dynamisch worden aangepast. We nemen een multidisciplinaire aanpak om deze vragen te beantwoorden, waarbij we genomische, proteomische, biochemische en celbiologische methoden combineren.

RNA Laboratory (Dr. Funda Şar)

Meer informatie:

https://international.ku.edu.tr/

https://science.ku.edu.tr/en/

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Koç University is a leading research and liberal arts university located in Istanbul, Turkey that offers all its programs in English. Recognized globally for facilitating cutting-edge research in its ... Lees meer

Koç University is a leading research and liberal arts university located in Istanbul, Turkey that offers all its programs in English. Recognized globally for facilitating cutting-edge research in its full collection of Colleges—including Administrative Sciences & Economics, Engineering, Natural Sciences, Humanities & Social Sciences, Law, and Medicine—Koç University has been distinguished by its notable contributions to the elevation ofeducation, knowledge, and service, both domestically and beyond. International admission details can be found at https://international.ku.edu.tr/ Lees Minder