Bachelor in Software Engineering en Bedrijfsinformatica

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programma in het kort

We leven in een 'verbonden wereld'. Mensen zijn verbonden door sociale media en apparaten zijn met elkaar verbonden (The Internet of Things). Onze levens worden meer afhankelijk van computers. We weten niet meer hoeveel apparaten we gebruiken. Denk aan apps op mobiele apparaten, webapps, (serious) games en auto's; alle voorbeelden van producten op basis van software. Slimme mensen zijn nodig om die systemen te ontwikkelen. Mensen met technische vaardigheden die zich bewust zijn van de omvang en het potentieel van deze toepassingen

Inhoud van het programma

Tijdens de gezamenlijke propedeuse ontwikkel je een brede basiskennis over IT. U neemt dan een beslissing:

  • Software Engineering gaat over het proces van het maken en verbeteren van computertoepassingen, van het eerste idee tot de implementatie en het beheer van het systeem. Het is meer dan alleen programmeren!
  • Business Informatics brengt u kennis over de ontwikkeling van software, het gebruik van IT ter ondersteuning van bedrijfsprocessen en het zal u leren hoe u het management van de juiste informatie over het besluitvormingsproces kunt voorzien.

Wat te verwachten van ons

Je wordt opgeleid om een ​​veelzijdige IT-professional te worden. De praktijk komt eerst! Omdat je intensief zult samenwerken met mensen, zal de focus ook liggen op het ontwikkelen van je sociale en communicatieve vaardigheden. Een goede kennis van informatiesystemen is essentieel, maar je leert ook hoe je moet organiseren en advies kunt geven. Dit zal vaak worden gedaan in groepsprojecten, gericht op oefenen met extra begeleiding. Je kunt altijd terecht bij je docenten en studentendecaan om je studieplan en studievoortgang te bespreken.

Wat verwachten we van jou

Je bent gepassioneerd door IT, je bent geïnteresseerd in het oplossen van complexe problemen en je bent vindingrijk en accuraat. Je wilt graag doorgaan en je bent comfortabel in een team. Je ziet kansen in het zinvolle gebruik van technologie. Ten slotte weet u hoe u de makers en uiteindelijke gebruikers van de IT-oplossingen kunt verbinden.

De manier van studeren van Fontys

"De manier van studeren van Fontys" is waarschijnlijk anders dan studeren in uw eigen land. We verwachten dat studenten niet alleen uit boeken zullen studeren, maar we verwachten ook dat ze zelf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen (wat we Problem Based Learning noemen). Dit betekent ook dat de lezingen verwachten dat je actief deelneemt tijdens discussies. Bovendien moet je rapporten schrijven, problemen in groepen oplossen, onderzoek doen en leren oplossingen voor te stellen. Dit kan betekenen dat je je moet aanpassen aan de lokale cultuur, omdat dit waarschijnlijk anders is dan je gewend bent. Onze aanpak vereist enige verantwoordelijkheid en initiatief van uw kant. Toch zul je uiteindelijk zien dat deze aanpak je na je studie heel goed voorbereid op de arbeidsmarkt.

Waarom studeren aan Fontys?

We bieden een opleiding die je voorbereidt op de arbeidsmarkt. We doen dit door constant in contact te blijven met het werkveld. Tijdens het lesgeven geven we je de vereiste theorie, daarom zullen we je vragen om deze theorie in de praktijk om te zetten door middel van verschillende projecten, zoals het schrijven van een businessplan. We doen dit omdat je je kennis ook in de praktijk moet brengen als je klaar bent met je studie. Speciaal over studeren aan Fontys en gewaardeerd door studenten is ons open deurbeleid. Dit betekent dat het voor u gemakkelijk is om vragen aan docenten te stellen en om hun feedback te vragen.

Hoe te solliciteren

Voor instructies met betrekking tot de sollicitatieprocedure, zie de studie van uw keuze op fontys.edu.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Lees Minder
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Meer Minder