Bachelor In Software Engineering

Fontys University of Applied Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor In Software Engineering

Fontys University of Applied Sciences

Tijdens de gezamenlijke propedeuse ontwikkel je een brede basiskennis over IT. U neemt dan een beslissing:

Inhoud van het programma

Software Engineering gaat over het complete proces rond de ontwikkeling en verbetering van computertoepassingen; van idee tot implementatie tot live gaan en onderhoud. Het is veel meer dan alleen programmeren! Denk aan de analyse van vereisten, advisering van klanten, systeemontwerp en projectbeheer. De eerste drie semesters zijn hetzelfde voor zowel Software Engineering als Business Informatics. Daarna kies je je specialisatie. Tijdens het laatste deel van je studie zijn de stage, de Software Factory (project in samenwerking met bedrijven) en het afstudeerproject de belangrijkste componenten.

Software-systemen moeten worden ontwikkeld en onderhouden. Dit is een uitdaging vanuit een technisch perspectief, maar ook vanuit een gebruikersperspectief. Toepassingen moeten voldoen aan de gebruikersbehoeften om bruikbaar en acceptabel te zijn. De ontwikkeling en implementatie van state of the art en bruikbare computertoepassingen is wat we leren. Wij bieden u gedegen kennis en vaardigheden in de wijde wereld van de informatica. De studie heeft een zeer praktische benadering, waarbij je opgedane kennis toepast in vele praktische en realistische projecten, onder professionele supervisie.

Software-engineers combineren degelijke kennis over informatietechnologie en uitstekende vaardigheden voor mensen. Je werkt in teams met moderne ontwikkelmethoden. Als software-engineer kunt u een breed scala aan applicaties ontwikkelen voor verschillende bedrijfsdomeinen. Je bent enthousiast over de mogelijkheden van informatietechnologie en je vindt het leuk om samen te werken. Natuurlijk ben je technologisch ingesteld, maar tegelijkertijd gericht op gebruikers.

Toelatingseisen

Als toekomstige bachelorstudent moet je een diploma hoger secundair onderwijs hebben dat gelijk is aan de Nederlandse normen. Om toegelaten te worden tot de Fontys University of Applied Sciences moeten studenten in aanmerking komen voor hoger onderwijs via een diploma secundair onderwijs / middelbare school met goede resultaten. Dit betekent:

  • Voor Nederlandse studenten: VWO-, HAVO- of MBO-diploma
  • Voor Duitse studenten: Fachabitur of Abitur (Fachhochschulreife of Allgemeine Hochschulreife)
  • Voor studenten van andere nationaliteiten: senior high school diploma / GCE of gelijkwaardig, bijv. De Britse GCE A-niveaus of GCSE-graden A, B of C, International Baccalaureate, de Franse Baccalaureat of de Amerikaanse middelbare school (topstream of plus 1-jarige universiteit )

Behalve uw diploma moet u, indien beschikbaar, aanvullende academische kwalificaties verstrekken (vooral op het gebied van wiskunde en economie). Bijv. Aanvullende cursussen, workshops, projecten, deelname aan wedstrijden.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op March 7, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
48 maanden
Voltijd
Price
Prijs
7,500 EUR
Locations
Nederlanden - Venlo
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Venlo
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Price
EER-studenten: € 2.060 Niet-EER-studenten: € 7.500