Bachelor in transport en telecommunicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Transport en telecommunicatie

De Faculteit Verkeerskunde biedt opleidingen aan voor bachelor-, master- en doctoraatsstudies gericht op transport en telecommunicatie. Studiegebieden zijn gericht op:

 • Transportsystemen en technologie
 • Management en economie van transport en telecommunicatie
 • Automatisering van transport en telecommunicatie
 • Intelligente transportsystemen
 • Beheer van logistiek en transportprocessen
 • Beveiligingstechnologieën in transport
 • Luchtverkeersleiding en -beheer

127432_photo-1530469353049-18df0403f42b.jpeg

Foto door Blake Guidry op Unsplash

Bachelor- en masteropleidingen bereiden studenten voor op de toekomstige toepassing van verworven kennis op het gebied van analyse, ontwerp, controle, management, ontwikkeling en onderzoek met betrekking tot transportprocessen. De belangrijkste aandacht wordt besteed aan de nieuwste bevindingen in de economische theorie, transporttheorie, systeemtheorie, veiligheid en betrouwbaarheid van transport- en telecommunicatiediensten, effecten van transport op het milieu en methoden voor de efficiënte organisatie van logistieke ketens, diensten van nieuwe transporttechnologieën als evenals de optimalisatie van telecommunicatieprocessen. De afgestudeerden van de opleidingen van de faculteit worden onder meer voorbereid op activiteiten in verband met netbeheerders; zij zijn in staat economische relaties te optimaliseren en door hun kennis op het gebied van management- en informatietechnologieën bij te dragen aan kwaliteitsverbetering.

De faculteit Transportwetenschappen werkt samen met de Tsjechische Academie van Wetenschappen en industriële entiteiten, zoals Škoda Auto als Mladá Boleslav, AŽD Praha sro, České dráhy as (Tsjechische Spoorwegen), SKANSKA ŽS Praha as, ELTODO as, SUDOP as, Metroprojekt as en ook met het ministerie van Transport van de CR en zijn onderzoeksorganisatie, het Transport Research Centre, en last but not least INTRANS as, Tsjechisch en Slowaaks gecombineerd vervoer.

De faculteit begon haar samenwerking met SIEMENS CZ en vanuit deze vereniging is een uniek laboratorium voor de ontwikkeling en het testen van applicaties opgezet en internationale projecten voorbereid.

Studieveld LED - Luchttransport

Het studieveld Luchttransport (LED) richt zich op de opleiding van toekomstige professionals in het luchtvervoer. De syllabus is gebaseerd op praktische en huidige vereisten van de EU die in Tsjechië worden geïmplementeerd. De onderwerpen zijn gekozen om operationele en organisatorische aspecten van het luchtvervoer te omvatten, die nauw zijn verbonden in echte operaties. Onder de belangrijkste zijn commerciële aspecten van luchtvervoer, luchtverkeersbeheer, navigatie, vluchtplanning, luchthavenactiviteiten. Het technische deel van de cursus omvat vliegtuigen als een specifiek vervoermiddel, waaronder het ontwerp van vliegtuigmotoren, kennis van hun operationele capaciteiten, algemene vereisten voor vliegtuigonderdelen en onderhoudseisen. De cursus wordt aangevuld met geselecteerde onderwerpen in economie en recht.

Het studieveld is gericht op de opleiding van universitair afgestudeerden die bekwaam zijn in operaties en technologie in de burgerluchtvaart in de Tsjechische Republiek en wereldwijd. De syllabus is gebaseerd op kwalificatie-eisen die op uniforme wijze in alle EU-landen van toepassing zijn. Afgestudeerden kunnen banen in het luchtvervoer vinden in een aantal andere Europese landen in operationele, technische en administratieve functies. Ze zijn bereid om middelgrote managementfuncties te vervullen bij luchtvaartmaatschappijen, luchthavenexploitanten, luchtverkeersleiders en toezichthoudende functies bij de Tsjechische burgerluchtvaartautoriteit of bij het ministerie van burgerluchtvaart van het ministerie van Vervoer.

Studieveld PIL - Professional Pilot

Het studiegebied Professional Pilot (PIL) is een gespecialiseerd studiegebied dat studenten op een complexe manier voorbereidt in overeenstemming met de huidige Europese normen om cockpitpersoneel te worden in commercieel luchtvervoer en in andere commercieel georiënteerde gebieden van de burgerluchtvaart. Theoretische training in overeenstemming met EU-verordening nr. 1178/2011, geïntegreerd in de syllabus, stelt studenten in staat om theoretische examens aan te vragen op pilootniveau van het luchtvervoer bij de Tsjechische burgerluchtvaartautoriteit in overeenstemming met de bovengenoemde verordening. De cursus omvat ook praktische pilotenopleiding tot een niveau waardoor de student lid kan worden van de vliegtuigbemanning.

Het doel van de cursus is om een complexe voorbereiding te bieden volgens bijlage I bij EU-verordening 1178/2011 (deel FCL), zodat de student naast een praktische vliegopleiding een theoretische opleiding volgt bij een erkende opleidingsorganisatie (zelf gesponsord). Het theoretische deel wordt aangeboden in de vorm van een cursus Integrated Air Transport Pilot (ATP) en afgestudeerden zullen een certificaat behalen waarmee ze het theoretische examen kunnen aanvragen bij de Tsjechische burgerluchtvaartautoriteit (UCL). De Faculteit Transportwetenschappen is een Erkende Opleidingsorganisatie (CZ / ATO-010). De hele training wordt gedaan in een geïntegreerde ATP-cursus in partnerorganisaties van de Faculteit Transportwetenschappen ATO. Afgestudeerden zijn bereid posities in het luchtvervoer in te nemen, zoals eerste officieren in meervlieger-vliegtuigen in commercieel luchtvervoer, commandant in luchtwerkoperaties en leidinggevende posities in de burgerluchtvaart. De meeste functies zijn onderworpen aan het behalen van theoretische en praktische examens in overeenstemming met deel FCL.

Toelatingsexamens*

 • Schriftelijk examen wiskunde
 • Schriftelijke test in het Engels

* Door te slagen voor het toelatingsexamen, neemt de aanvrager nota van de volgende voorwaarden voor succesvolle praktische pilootopleiding:

 • de noodzaak om een medisch certificaat te verkrijgen vóór het begin van de praktische pilootopleiding
 • vermogen om de financiële kosten van praktische pilootopleiding te dekken met zijn / haar eigen financiële middelen

Toegangsvereisten

 • Aanvraagformulier
 • Voltooiing van het volledig secundair onderwijs met een eindexamen (uiterlijk op de dag van het toelatingsexamen)
 • Gecertificeerde kopie van een eindexamencertificaat
 • Aanvraagkosten: EUR 32

Niveau van Engels

 • Voor een succesvolle afronding van een schriftelijke test wordt verondersteld dat er een gemiddelde kennis van het Engels is
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research ... Lees meer

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research cluster. CTU offers undergraduate, graduate and doctoral programs at 8 faculties: Faculty of Civil Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nuclear Sciences, and Physical Engineering, Architecture, Transportation Sciences, Biomedical Engineering, Information Technology and programs at MIAS School of Business. Moreover, CTU offers free sports courses, you may visit and study in the National Library of Technology and feel the international community in the Campus Dejvice in the heart of Europe. Lees Minder