Bachelor in architectuur en stedenbouw

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Na je te hebben ingeschreven voor de bacheloropleiding Architectuur en Stedenbouw, verwerf je de theoretische en praktische basisachtergrond die nodig is voor het beroep van architect en verkrijg je de bijbehorende kennis, vaardigheden en competenties. Als je afstudeert aan de opleiding Architectuur en Stedenbouw, krijg je het diploma waarmee je verdere architectuurstudies kunt aanvragen en heb je het recht om onder begeleiding samen te werken aan architectuur- en stedenbouwkundige projecten in architectuurstudio's in Europa en daarbuiten. Dit kwalificeert je zeker om architectuur en / of stedenbouw te studeren op masterniveau aan de Faculteit Bouwkunde en in gerelateerde opleidingen aan andere Europese universiteiten.

De essentie van de studie is projectmatig leren uitgevoerd in Design Studios, waar studenten de opgedane kennis toepassen op onderwerpen als Basics of Structures and Technology, History of Architecture, Typology, Urban Design, Restoration of Monuments and Historical Sites, Design Ecology en Duurzaamheid, interieurdesign en universeel design. Om de studenten te helpen hun gevoel voor esthetiek en artistieke expressie te ontwikkelen en hen voor te bereiden op de architectuurpraktijk, omvat dit programma cursussen in kunst (tekenen en 3D-kleimodellering) en lessen in diverse CAD- en BIM-softwaretoepassingen.

De eerste drie studiejaren bestaan uit verplichte vakken. In het vierde jaar kun je echter kiezen uit negen thematische modules met Design Studios, of je kunt profiteren van de studie-uitwisseling en studeren in het buitenland onder de Erasmus + uitwisselingsmobiliteitsprogramma's. Faculteit Bouwkunde profiteert van samenwerkingsovereenkomsten met meer dan vijftig Europese universiteiten. Het werk aan de laatste bachelorscriptie gaat vergezeld van een theoretisch seminar en het resultaat is een architectonisch of stedenbouwkundig ontwerp. In je bachelorwerk zul je aantonen dat je projectdocumentatie kunt schrijven over alle fasen van het ontwerpproces - van voorlopige plannen en schema's tot de implementatieprojecten.

architecture, building, house

Gratis-foto's / pixabay

Vacatures

Als bachelor afgestudeerd ben je gekwalificeerd om architectonische ontwerpen te ontwikkelen en de projecten voor eenvoudige constructies zelfstandig uit te voeren. Onder begeleiding van een geautoriseerde architect ben je in staat architectonische projecten op grotere schaal te ontwikkelen, evenals stedenbouwkundige projecten en plannen. Bovendien kom je in aanmerking voor juniorfuncties in de staat en de regionale administratie en voor verschillende creatieve, technische en zakelijke functies in de bouwsector en daarbuiten. Afgestudeerden mogen het beroep in de hele Europese Unie uitoefenen.

Op basis van je resultaten, interesses en bewezen inspanningen kun je je betrokkenheid versterken door nauwe samenwerking met praktiserende architecten bij termijnopdrachten en / of je stage in een architectenbureau.

De Faculteit Architectuur van de Slowaakse Technische Universiteit ondersteunt ook een interdisciplinaire start-up incubator, waar studenten hun ideeën, ontwerp en werk verder kunnen ontwikkelen onder nauw toezicht van mentoren uit het academische veld en uit de praktijk. Op deze manier worden ze aangemoedigd om hun bedrijf te starten in een vertrouwde omgeving en een succesvolle carrière te beginnen.

Deadlines voor aanmelding

31 mei 2020

Collegegeld

Studenten die in de Engelse taal studeren: € 3.500 per jaar

Over de school

Waarom de Faculteit Architectuur van STU in Bratislava?

De Faculteit Bouwkunde is een van de zeven faculteiten van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava (hierna afgekort als STU, van de Slowaakse "Slovenská technická univerzita"). Het is de grootste en oudste architectuurschool in Slowakije; het begin van het architectuuronderwijs gaat terug tot het academiejaar 1946/1947 en wordt geassocieerd met het studiegebied Civiele Techniek.

De Faculteit Bouwkunde is vandaag een creatieve en competitieve instelling met ruimdenkend personeel en maakt succesvol gebruik van de internationale samenwerkingsmogelijkheden in onderzoek en onderwijs. Met name via het Erasmus Plus mobiliteitsprogramma biedt de faculteit uitwisselingsmogelijkheden met meer dan 50 partnerinstellingen in heel Europa. Jaarlijks studeren tientallen studenten van de Faculteit Bouwkunde in het buitenland en komen er internationale studenten studeren aan de Faculteit Bouwkunde. Tegelijkertijd kwamen 29 internationale studenten studeren aan de Faculteit Bouwkunde.

Docenten aan de Faculteit Bouwkunde zijn uitstekende persoonlijkheden die niet alleen docenten en onderzoekers zijn; de meesten van hen zijn actieve praktiserende architecten, stedenbouwkundigen of industriële / product- en grafische / merkontwerpers. De behaalde prijzen en onderscheidingen, evenals erkenning en contacten over de grenzen van Slowakije, zijn het beste bewijs van hun kwaliteiten.

Naast nationale experts nodigt FA STU ook gastdocenten uit het buitenland uit: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects ) zijn slechts enkele van de talrijke belangrijke buitenlandse experts en persoonlijkheden van de hedendaagse architectuur die tot nu toe de faculteit hebben bezocht. De internationale betrokkenheid van de faculteit komt tot uiting in lidmaatschap van internationale organisaties en deelname aan multinationale projecten in Slowakije en in het buitenland.

Als een van de kleinste metropolen in Midden- en West-Europa, vertegenwoordigt de bruisende stad Bratislava een inspirerende en tegelijkertijd betaalbare plek voor internationale studenten en reizigers. Dankzij de geografische ligging in Midden-Europa is het de poort naar Europa. U zult genieten van de nabijheid van Wenen, Boedapest en Praag met perfecte verkeersverbindingen. De gedeelde geschiedenis en korte afstanden zijn gemeenschappelijk voor deze hoofdsteden en bieden veel mogelijkheden voor culturele, sociale en reiservaringen. Goede bus- en treinverbindingen vanuit Bratislava en gemakkelijke toegang tot Bratislava en de luchthaven van Wenen bieden goedkope verbindingen naar de belangrijkste Europese bestemmingen.

Wat doen we en hoe?

Als je op zoek bent naar de grootste en oudste architectuurschool in Slowakije, met de Faculteit Bouwkunde als een integraal onderdeel van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava, sta je op het punt om aan te komen.

Je kunt hier architectuur en stedenbouw, industrieel en productontwerp studeren. Het karakter van deze studies heeft de onderliggende onderwijsstrategie van de faculteit bepaald, met name de focus op de ontwikkeling van de creativiteit en het kritisch denken van de studenten en hun vermogen om te reageren op de onvoorspelbare uitdagingen van de toekomst die elke afgestudeerde nog moet tegenkomen. Projectmatig leren onder leiding van experts met zowel academische als professionele achtergrond en projecten die in nauwe samenwerking met de praktijk worden gecoördineerd, bieden een getrouwe simulatie van "echte" ervaringen.

De faculteit Bouwkunde biedt ook de mogelijkheden van gericht werken in haar gespecialiseerde onderwijs- en onderzoekscentrum in het hart van de stad Banská Štiavnica, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In het authentieke historische huis (daadwerkelijk gerestaureerd door de studenten) biedt de faculteit plaats aan maximaal 30 studenten en 10 medewerkers tijdens workshops of gespecialiseerde cursussen gedurende het hele jaar.

Wanneer ze dichter bij de praktijk komen, worden de studenten aangemoedigd om deel te nemen aan een breed scala aan lokale en internationale wedstrijden. De kwaliteit van de school wordt vooral bevestigd door de prestaties van de leerlingen. Faculteit Bouwkunde kan trots opscheppen over de successen van de studenten in verschillende lokale en internationale architectuur-stedenbouwkundige en ontwerpwedstrijden (bijv. Inspireli Awards, Xella, Isover, Nationale prijs voor het ontwerp, ABF Slowakije voor het beste bachelorwerk, prof. Lacko-prijs voor het beste diplomawerk) en vele anderen.

Met een dergelijke mindset richten we ons op de complexe voorbereiding van onze studenten op het gebied van zowel hard skills als soft skills in het kader van de aankomende Industry 4.0.

Een goede opleiding is echter niet voldoende. We streven er in de eerste plaats naar om een community te creëren. Faculteit Architectuur biedt een rijk sociaal, onderzoeks-, academisch en sportleven. We hebben een lange traditie in het organiseren van ons grootste openbare evenement - Night of Architecture and Design. Veel van de evenementen worden door studenten voorbereid voor studenten - bijvoorbeeld Manifest (onze eerstejaars worden hartelijk verwelkomd door hun nieuwe collega's). Gevolgd door open dagen, tentoonstellingen van zowel studenten als professionals die hun werk, tafeltennisweekend, etc. presenteren en eindigen met veel lokale architecturen, design, kunstfestivals en markten (zoals Urban Market), geniet Faculteit Bouwkunde van hun aanwezigheid vanwege de strategische ligging dicht bij het stadscentrum van Bratislava.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Lees meer

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Lees Minder