Bachelor In Data Science En Analyse

IMC University of Applied Sciences Krems

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor In Data Science En Analyse

IMC University of Applied Sciences Krems

"Het internet der dingen, Industrie 4.0 en sociale media; datamining en machine learning; de exponentiële groei in opslagcapaciteit en de toename van cloudgebaseerde verwerkingskracht: al deze baanbrekende ontwikkelingen illustreren de opkomst van gegevensgenererende technologieën. Deze brengen nieuwe uitdagingen voor bedrijven met zich mee, maar ze bieden ook nieuwe kansen. "

Er worden elke dag enorme hoeveelheden gegevens met waardevolle informatie geproduceerd. Ontwikkelingen zoals het internet der dingen, Industry 4.0 en sociale media, steeds toenemende opslagcapaciteiten en de groei in cloudgebaseerde verwerkingskracht betekenen dat we momenteel ongeveer 5 zettabytes (5 miljard terabytes) aan gegevens per jaar genereren - en dit groeit exponentieel.

Maar hoe is het mogelijk om de nuttige informatie uit deze stroom van vaak ongestructureerde gegevens te filteren? Het antwoord is data scientists - die een baan hebben die Harvard Business Review omschreef als de "meest sexy" van de 21ste eeuw.

Gegevenswetenschappers en bedrijfsgegevensanalisten spelen een rol bij de besluitvorming over bedrijven en organisaties door gegevens te analyseren en de resultaten te visualiseren.

Dit vereist:

  • Kennis van hardware en software om toegang te krijgen tot gegevens uit verschillende bronnen
  • Statistische gegevensanalysemethoden, en
  • Managementmodellen voor het interpreteren van gegevens, om conclusies te trekken die gericht zijn op het behalen van bedrijfsdoelstellingen

Programma details

Op de bacheloropleiding Data Science and Analytics bouwen studenten voort op hun kennis in de kernvakken wiskunde, statistiek (wiskunde en statistiek) en programmeren (programmeren) en leren ze tools en methoden voor data-analyse en datamanagement toepassen (data-ontwikkeling, Gegevensanalyse en Gegevensbeheer) en visualiseer gegevens voor verschillende gebruikers (Gegevensweergave).

Dit gaat gepaard met cursussen in de grondslagen van het bedrijfsleven en economie, recht (bedrijfskunde, economie en rechten) en zachte vaardigheden (sociale vaardigheden, methoden en hulpmiddelen). Projecten geïmplementeerd met bedrijven uit verschillende sectoren zijn ontworpen om studenten de gelegenheid te bieden om de kennis en vaardigheden die zij hebben opgedaan toe te passen. Het programma bestaat uit een stage in het vijfde semester, die in Oostenrijk of in het buitenland kan worden afgerond.

Nauwe samenwerking met bedrijfsleven en onderzoek

In termen van de onderzoeksthema's van onderneming 4.0 en de nieuwe wereld van werk, heeft IMC Krems al een sterke reputatie als innovatieve partner voor bedrijven en onderzoeksinstituten. Met dit in het achterhoofd bouwt de opleiding voort op bestaande partnerschappen met bedrijven en onderzoeksinstellingen. Dit geeft studenten rechtstreeks toegang tot toegepast onderzoek dat wordt uitgevoerd in samenwerking met het bedrijfsleven.

Toelatingseisen

Kandidaten met een middelbare school verlaten kwalificatie (de Oostenrijkse Matura of een gelijkwaardige buitenlandse kwalificatie) worden geacht te hebben voldaan aan de toelatingscriteria.

Het universiteitsbestuur is verantwoordelijk voor het controleren of aan de ingangseisen wordt voldaan, van geval tot geval wanneer het volledige sollicitatiebestand van de kandidaat is ontvangen.

Verdere informatie

Voor mannelijke aanvragers die het Oostenrijkse staatsburgerschap bezitten, wordt ten zeerste aangeraden dat zij hun verplichte militaire of alternatieve dienst hebben voltooid of een ontheffing hebben gekregen.

Carriere vooruitzichten

Het onderzoeksprogramma Data Science and Analytics richt zich op het ondersteunen van de studenten bij het ontwikkelen van relevante sleutelvaardigheden en kennis.

Er is een sterke praktische oriëntatie, die zorgt voor uitstekende toekomstperspectieven voor de afgestudeerden, aangezien het onderwijs wordt verstrekt in nauwe samenwerking met de industrie.

Carrière-opties voor afgestudeerden van het programma

Programmadiploma's passen in het werknemersprofiel voor bedrijven die gebruikmaken van gegevensgestuurde besluitvormingsprocessen en bedrijfsmodellen.

Andere potentiële carrièremogelijkheden zijn onder meer:
  • financiële diensten: inclusief optimalisatie van beurs- en bedrijfswaarde-analyse en ontwerp van op maat gemaakte digitale financiële producten (fintech)
  • retail: het stimuleren van de omzet met behulp van aanbevelingssystemen en door het optimaliseren van klachtenbeheersprocedures met behulp van semantische data-analyse
  • industriële productie: gebruik van mathematische procesanalysemodellen voor kwaliteitsvoorspelling en ontwikkeling van aanbevelingen voor parametrering
  • verzekering: in verband met risicobeoordeling en het ontwerpen van op maat gemaakte verzekeringsproducten
    openbaar bestuur: zoals het ontwerpen van slimme steden en digitale mobiliteitsconcepten
Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op March 7, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
6 semesters
Voltijd
Information
Deadline
Vraag informatie aan
Extended application period for Bachelor programmes 15 April - 30 June 2018 The extended application period for the designated Bachelor programmes applies to EU citizens only.
Locations
Oostenrijk - Krems an der Donau, Neder-Oostenrijk
Startdatum : Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Extended application period for Bachelor programmes 15 April - 30 June 2018 The extended application period for the designated Bachelor programmes applies to EU citizens only.
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Oostenrijk - Krems an der Donau, Neder-Oostenrijk
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Extended application period for Bachelor programmes 15 April - 30 June 2018 The extended application period for the designated Bachelor programmes applies to EU citizens only.
Einddatum Vraag informatie aan