Bachelor in de Liberal Arts and Sciences (Hogeschool van Amsterdam)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Analyseer complexe problemen
Amsterdam University College (AUC) biedt een programma voor vrije kunsten en wetenschappen, wat leidt tot een gezamenlijke bachelorgraad (Honours) uitgegeven door de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. AUC is gebaseerd op het Amerikaanse model voor vrije kunsten en wetenschappen, met studenten die samen wonen en studeren op een internationale campus op het Amsterdam Science Park. Het programma wordt volledig in het Engels gegeven, is kleinschalig en selectief en laat maximaal 300 studenten per jaar toe op basis van hun academische prestaties en motivatie.


Liberal Arts and Sciences bij AUC
Heb je brede interesses, geniet je van discussies en debatten, houd je van uitdagingen en voel je je thuis in een internationale omgeving? AUC biedt een Bachelor (Honours) opleiding in de vrije kunsten en wetenschappen, in het Engels en open voor zowel Nederlandse als internationale studenten. Als student aan de AUC leer je complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te analyseren door te putten uit verschillende academische kennisgebieden. Discussies beginnen met de 'grote vragen' in wetenschap en maatschappij en leiden tot diepgaand onderzoek in een breed scala van academische disciplines.


AUC is:

  • Interdisciplinair: studenten worden aangemoedigd om verder te denken dan traditionele disciplines om hedendaagse problemen aan te pakken.
  • Gepersonaliseerd: studenten werken samen met hun tutor om een op maat gemaakt studieplan te bepalen dat past bij individuele interesses en academische doelen.
  • Residentieel: huisvesting op de campus in Amsterdam is gegarandeerd voor alle studenten gedurende hun studie aan de AUC.
  • Internationaal: bijna 50% van de studentengemeenschap komt uit het buitenland, de lingua franca is Engels en studenten worden ondergedompeld in het 'global village' van Amsterdam.
  • Uitdagend: als een Honours-programma is het curriculum ontworpen om streng te zijn en studenten voor te bereiden op prestigieuze graduate schools en carrières bij internationaal gerenommeerde bedrijven.
  • Ondersteunend: tussen het tutoringsteam, peer supporters, assistenten, welzijnsteam, student life officer en toegankelijk onderwijzend personeel, biedt de hechte sfeer bij AUC een sterk ondersteuningsnetwerk voor studenten om te gedijen.


Dit is wat je gaat doen
Het curriculum bestaat uit drie majors (wetenschappen, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen) en meer dan 20 concentraties en specialisatiegebieden. Deze zijn verspreid over zes interdisciplinaire thema's die je aanmoedigen om je eigen unieke studieplan te ontwikkelen, waarbij cursussen van zowel binnen als buiten je major worden gecombineerd om je het beste voor te bereiden op je toekomstige academische en / of carrièredoelen.

Studenten aan de AUC kiezen voor major in de Sciences, Social Sciences of Humanities. Binnen elk van deze majors zijn verschillende "sporen" waarmee studenten zich specialiseren in meer specifieke kennisgebieden die bekend staan ​​als concentraties. Deze concentraties maken het programma samenhangend en zorgen ervoor dat studenten een bepaald niveau van deskundigheid op een specifiek gebied bereiken om over te gaan naar masteropleidingen of meer geavanceerde studies in een exact vakgebied.

Deze studiegebieden kunnen ook worden gecombineerd om unieke programma's te creëren die zijn ontworpen om hedendaagse kwesties aan te pakken (bijvoorbeeld 'gezondheid' en 'biomedische wetenschappen' om een ​​beter inzicht te krijgen in het volksgezondheidsbeleid of 'informatie' en 'communicatie' om het toenemende effect te bestuderen. big data over de samenleving).

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over ... Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over 26,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Lees Minder