Bachelor in de architectuurstudies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Carleton's Bachelor in Architectuurstudies richt zich op kennis, ervaring, creativiteit en verbeeldingskracht. Ons programma moedigt je aan om ideeën te verkennen door te maken, ideeën te evalueren binnen de context van de menselijke ervaring, en creativiteit uit te oefenen door te schrijven, modelbouw, tekenen, digitale media en presentaties.

Carleton's Azrieli School voor architectuur en urbanisme kent de pre-professionele graad Bachelor of Architecture (BAS) toe na een succesvolle afronding van ons vierjarig studieprogramma. Als u van plan bent om architectuur te volgen, kunt u zich aanmelden om door te gaan naar een professioneel Master of Architecture-programma aan Carleton of een gelijkwaardige professionele opleiding aan een andere universiteit. Het BAS-programma is ook een uitstekende graad voor een reeks van loopbanen of verdere studies in ontwerp, stedenbouw, of behoud en duurzaamheid.

Het programma legt een brede basis waarop architectuurstudies worden gebouwd. Je volgt cursussen in architectuur, design, tekenen en multimediatoepassingen, evenals gespecificeerde algemene studies in engineering, kunstgeschiedenis en sociale wetenschappen. Je richt je architectuurstudies door een studiegebied te kiezen in:

 • Ontwerp
 • Urbanism
 • Instandhouding en duurzaamheid

Het voordeel van Carleton

Uitstekende voorbereiding

Bij Carleton ben je voorbereid op een carrière in het beroep van architectuur. Je krijgt ook een buitengewone basis voor veel interdisciplinaire en gerelateerde ontwerpgebieden.

Je verbeelding zal je grootste troef zijn als architect. Bij Carleton worden je fantasierijke vaardigheden ontwikkeld terwijl je leert om het vak van het maken van beelden in balans te brengen met het vermogen om de afbeeldingen die je construeert te "zien" en "in te zien". Vanaf het begin heb je de mogelijkheid om:

 • Ideeën verkennen door te maken;
 • Denk creatief na met je handen en geest; en
 • Evalueer ideeën binnen de context van de menselijke ervaring.

Kennis en ervaring

Als resultaat van deze "praktische kunst" -benadering, zult u:

 • Leer omgaan met de tegenstrijdige eisen van functie, esthetiek, technologie en economie;
 • Training krijgen in verschillende uitdrukkingsmiddelen, waaronder schrijven, modelbouw, tekenen, fotografie, video, digitale media en mondelinge presentaties; en
 • Doe de kennis en ervaring op die je nodig hebt voor de toekomst.

Stimulerende instelling

Bij Carleton leggen we de nadruk op ontdekking door middel van maken, discipline door middel van ambacht, verbeeldingskracht door middel van tekenen en andere mediakunst, veroordeling door schrijven en belangenbehartiging door openbare presentaties.

Als student in Carleton Architectural Studies wordt u onderwezen door internationaal gerenommeerde docenten en hebt u de mogelijkheid om deel te nemen aan of toegang te hebben tot:

 • Een coöperatief programma zodat u ervaring in de echte wereld kunt opdoen;
 • Internationale uitwisselingen;
 • Ontwerpstudio's met persoonlijke werkruimte;
 • Een elektronisch informatiecentrum;
 • Bezoek aan critici-studio's en lezingen, gegeven door internationale architecten;
 • Een technische bibliotheek en leeszaal;
 • Unieke workshopcursussen zoals meubeldesign, toneelontwerp, geavanceerd schilderen en ontwerpen, stedenbouw, materiaalstudies en vastgoedontwikkeling; en
 • Gezamenlijke programma's met andere afdelingen.

Uitstekende faciliteiten

Carleton-studenten profiteren van de beste faciliteiten van elke architectuurschool in Noord-Amerika. Deze omvatten uitgebreide hout- en metaalwinkels, computer- en videobewerkingslaboratoria, digitale productiefaciliteiten (lasersnijders, 3D-printers en CNC-freesmachines). Ze zijn allemaal gehuisvest in onze wereldberoemde, speciaal gebouwde School of Architecture in het hart van de campus van Carleton.

Internationale ervaring

Studenten in het BAS-programma van Carleton hebben verschillende opties om in het buitenland te studeren. Carleton heeft uitwisselingsovereenkomsten met tal van architectuurscholen over de hele wereld. Veel studenten verblijven bij een van deze instellingen voor een volledige periode in het buitenland. In hun derde studiejaar hebben alle BAS-studenten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een één tot twee weken durende Directed Studies Abroad (DSA) -programma, geleid door hun studio-professor. Recente DSA-reizen omvatten China, Japan, Europa en India.

Co-op kansen

Hoewel dit niet verplicht is bij Carleton, is co-op beschikbaar voor alle studenten Architectuur. Onze coöperatieve onderwijsoptie biedt u tot 20 maanden betaalde werkervaring en bereidt u voor op een carrière in de architectuur. Co-op studenten voltooien normaal vier werktermen: de eerste in de zomer tussen hun tweede en derde jaar van studies en de balans tussen hun derde en laatste jaar. Je zou kunnen werken in een overheidsorganisatie, een groot internationaal bedrijf of een kleine lokale praktijk.

Het kapitaalvoordeel

Ottawa is een uitzonderlijke plek om te leren en te leven. Speciaal voor studenten van de GTA is de hoofdstad van Canada en de op één na grootste stad van Ontario een kans om even weg te gaan van het bekende en een nieuwe omgeving te ervaren. Ottawa is de thuisbasis van een levendige architecturale gemeenschap, een toegewijd kader van stedenbouwkundigen, musea van wereldklasse, galerieën en podia voor podiumkunsten, en is een uitstekend laboratorium om te leren over ontwerp en stadsbouw.

Carleton-studenten profiteren ook van de nabijheid van organisaties in het Nationaal Hoofdstedelijk Gewest, zoals:

 • Nationale Onderzoeksraad Canada
 • Canada Mortgage and Housing Corporation
 • Nationale Kapitaalcommissie
 • Het National Arts Center
 • De nationale galerij van Canada
 • De Canadese musea van geschiedenis, natuur, hedendaagse fotografie, luchtvaart en wetenschap en technologie

Het programma

Hoewel ze qua nadruk verschillen, zijn alle drie de majors studio-gebaseerd, delen ze een gemeenschappelijk eerste jaar en komen ze weer samen voor ontwerpstudio's op het vierdejaars niveau. Afgestudeerd met dezelfde graad, zijn studenten van alle drie de majors even voorbereid op een reeks carrières of om door te gaan met professionele studies op masterniveau. De diversiteit van accenten bevordert een niveau van discours en specialisatie dat niet mogelijk is in andere niet-gegradueerde architectuurprogramma's. Het vergroot het bereik en de rijkdom van de verkenning die plaatsvindt in de school.

majors

Het BAS-programma biedt studenten de mogelijkheid om een major te voltooien op een gebied van bijzonder belang:

 • Een major in Design richt zich op het ontwerp van gebouwen. De major in Design zal een beroep doen op diegenen die vooral geïnteresseerd zijn in een professionele carrière in de architectuur met de nadruk op design.
 • Een major in Urbanism richt zich op stedenbouw en duurzame ontwikkeling. De major in Urbanism verkent architectuur in de bredere context van de stad en verhoogt het bewustzijn en bevordert het rentmeesterschap van de gebouwde omgeving door middel van een onderzoek naar massale verstedelijking in de 20e eeuw.
 • Een major in Conservation and Sustainability richt zich op het behoud en de adaptieve transformatie van de bestaande gebouwenvoorraad. De major Concentration and Sustainability zal studenten aanspreken die geïnteresseerd zijn in het behoud van historische architectuur en de principes van duurzaam ontwerp van gebouwen, evenals het stedelijke weefsel.

Het curriculum

De eerstejaars kerncursussen van het programma bestaan uit tekenen, studio-ontwerp, multimedia, geschiedenis / theorie en technologie. In de daaropvolgende jaren volg je cursussen in de beroepspraktijk en keuzevakken in natuurbehoud en duurzaamheid, stedenbouw, filosofie en kritiek.

Kerncursussen worden aangevuld met keuzevakken uit andere disciplines, zoals kunstgeschiedenis, industrieel ontwerp, stadsgeografie en techniek.

Aanvullende vereisten

Een portfolio is ook vereist als onderdeel van uw applicatie.

Toekomstige kansen

De werkplaats

Afgestudeerden van Carleton werken over de hele wereld in traditionele en niet-traditionele architecturale praktijken, maar ook in disciplines variërend van filmproductie en modeontwerp tot zeer technische gebieden zoals computeranimatie, bouwwetenschap, milieuontwerp en projectbeheer. De meeste afgestudeerden kiezen om te oefenen in het veld, terwijl anderen afstuderen en leren. Anderen zijn de oprichters van ontwerp / bouwbedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van hun eigen ontwerpen.

Afstuderen

De Azrieli School of Architecture & Urbanism biedt vier graduate programma's in Architecture: een geaccrediteerde tweejarige Master of Architecture Professional (maart) -programma, een 3,5-jarige Master of Architecture Professional-programma (1 maart), een Master of Architectural Studies (MAS) en een Ph.D. programma in Architectuur. Afgestudeerden binnen de school kunnen ook een Graduate Diploma in Architectural Conservation behalen.

De Master in de architectuurstudies is een op onderzoek gebaseerde (en niet-geaccrediteerde) masteropleiding voor studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van diepgaand architectuuronderzoek. De Master of Architecture Professional is een studiogestuurde opleiding. Studenten die deelnemen aan het programma met een BAS in ontwerp volgen een studieprogramma van 8,0 studiepunten. Studenten die binnenkomen met een BAS in Urbanism, een BAS in Conservation and Sustainability, of een niet-architecturale graad van eerbewijzen volgen een 15.5 credit curriculum (1 maart). Carleton University's Ph.D. in Architecture is een geavanceerd en internationaal concurrerend programma dat de geschiedenis, theorie en praktijk van architectuur behandelt door middel van inzichtelijke en veeleisende wetenschap.

Careers

 • Architecturale geschiedenis
 • architectuur
 • Ontwerp
 • Onderwijs
 • Meubel ontwerp
 • Grafisch ontwerp
 • Erfgoedbehoud
 • Interieur ontwerp
 • Multimedia ontwerp
 • Project management
 • Stedelijke en plattelandsplanning

Wat studenten zeggen over architectuurstudies

"In de architectuur leer je door te maken, je wordt constant aangemoedigd om jezelf verder te zetten dan de theorie, om modellen en details te construeren, en om te onderzoeken hoe componenten en materialen samenkomen."

Tom Svilans, student architectuurstudies

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Lees meer

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Lees Minder