Bachelor in de bedrijfskunde in ondernemerschap en teamleiderschap

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Leren door samen zaken te doen

In TAMK Proakatemia krijgt u een voordeelpunt voor wereldwijd teamondernemerschap en leiderschap binnen een gemeenschap op basis van een geavanceerd Fins model voor het leren en coachen van teams.

Je leert waardevolle real-life ondernemers- en leiderschapsvaardigheden, projectmanagement, coaching, communicatievaardigheden, systeemdenken, serviceontwerp, digitale bedrijfsvaardigheden en, belangrijker nog, hoe je een bedrijf leidt dat succesvol, duurzaam en verantwoordelijk is.

Onze teamleiderschapsideologie begint met het verwijderen van 'docenten' en het introduceren van een echt Fins concept in ons coachingmodel. Studeren in Proakatemia vindt plaats door samen met andere teamondernemers in een teamonderneming te werken. Studenten richten echte ondernemingen op waarin ze teamwork, marketing en managementvaardigheden leren door theorie en praktijk te combineren. Coaches faciliteren dit door te begeleiden naar nieuwe leerinnovaties en door doelen te stellen in overeenstemming met het onderliggende curriculum.

Als de ideeën vleugels uitroeien en vliegen tijdens het studieprogramma, kan het coöperatieve modelbedrijf uitgroeien tot een succesvol bedrijf in de tijd dat studenten van het vak zeer bekwame professionals worden. Na je afstuderen heb je misschien al je eigen carrière opgebouwd.

Bestudeer doelstellingen

In de opleiding voor ondernemerschap en teamleiderschap, krijg je vaardigheden op het gebied van ondernemerschap en leiderschap door het opbouwen en ontwikkelen van bedrijfsactiviteiten van je eigen teamonderneming. TAMK Proakatemia biedt een unieke leeromgeving waar u een breed scala aan real-life zakelijke en teamworkvaardigheden kunt ontwikkelen en meer kunt leren over uw eigen sterke en zwakke punten als teamlid en ondernemer. Samenwerking met bedrijven en de lokale en internationale netwerken van Proakatemia helpen u al tijdens uw studie uw eigen bedrijfsnetwerken op te bouwen en helpen uw overgang naar het beroepsleven.

Tijdens je studie zul je competenties ontwikkelen op gebieden die momenteel belangrijk zijn, en het vermogen om nieuwe dingen te leren zal je hele leven nuttig zijn. Als afgestudeerde van Proakatemia beschik je over verschillende vaardigheden en competenties om je eigen bedrijf op te bouwen als ondernemer of een veeleisende specialistische rol in een bestaande organisatie op te nemen.

Meer over de instructietaal

De taal van de opleiding is Engels, maar iedereen erin zal vaardigheden in de Finse taal ontwikkelen en de vereiste competentie verwerven om in de Finse zakelijke omgeving te functioneren. Het doel van de studies is het vermogen te ontwikkelen om tweetalig te werken en intercultureel samen te werken. Deze mogelijkheden zijn ontwikkeld met de behoeften van de teamonderneming in gedachten. Een persoonlijk plan voor taal, communicatie en interculturele studies wordt gemaakt met elke student om het leren van deze vaardigheden mogelijk te maken door middel van verschillende cursussen, onafhankelijk en peer-learning.

Inhoud bestuderen

In Proakatemia is de leeromgeving gebaseerd op de teamonderneming die je samen met andere studenten start. Je stelt een leercontract op waarmee je je studies, projecten en seminars op je eigen leerdoelen richt. U stelt ook een leesplan op waarin u vakliteratuur kunt selecteren die relevant is voor uw eigen doelen. De kennis en vaardigheden die van een ondernemer vereist zijn, veranderen voortdurend en u krijgt de gelegenheid om de meest relevante up-to-date competenties te verwerven. In Proakatemia kunt u dingen leren waarvan we nog niet eens weten.

Algemene onderwerpen van studie in Proakatemia zijn onder andere leiderschap en management, verkoop en marketing, bedrijfsfinanciën, teamwerk en creatieve producten en bedrijfsmodellen. Tijdens je studies bouw je je kennis op over de markt en je zakelijk inzicht. Als lid van een teamonderneming ontwikkel je belangrijke metavaardigheden, zoals visionair vermogen, moed, samenwerkings- en communicatievaardigheden, emotionele intelligentie en praktische leiderschapsvaardigheden.

In Proakatemia vindt leren plaats samen met je eigen team en andere teams. Teamleren vereist een sterke betrokkenheid en aanwezigheid. Actieve deelname aan teamactiviteiten is een voorwaarde voor het behalen van goede resultaten.

Structuur van studies

• Basis- en professionele studies (150 ECTS-studiepunten)
• Free-Choice Studies (15 ECTS-studiepunten),
• Internationale praktische training (30 ECTS-studiepunten)
• Bachelorproef (15 ECTS-studiepunten)

Laatste project

Het doel van de bachelorscriptie (15 ECTS-studiepunten) is om theoretische kennis te combineren met praktische vaardigheden en op deze manier actuele oplossingen te produceren voor de behoeften van de organisatie. Het proefschrift is geschreven volgens de methoden van wetenschappelijke rapportage en met de nadruk op praktische oplossingen voor bestaande problemen binnen de betreffende organisatie. Het kan een planning- of ontwikkelingstaak zijn, een onderzoek, een product of een gids voor een bedrijf, een filiaal van de lokale overheid of andere organisaties. In het ideale geval moeten de studenten een praktische case vinden voor hun afstudeerscriptie tijdens de praktische training. Het schrijven van de bachelorscriptie duurt vier tot zes maanden, afhankelijk van het onderwerp en de moeilijkheidsgraad.

internationalisering

Als TAMK student heb je de mogelijkheid om een deel van je opleiding in het buitenland te voltooien aan een van de TAMK van TAMK , waarvan we meer dan 300 in meer dan 50 landen hebben.

Carrièremogelijkheden

De BBA in Ondernemerschap en Teamleiderschap bereidt studenten voor op veeleisende banen op verschillende gebieden, zoals marketing, verkoop, export-importactiviteiten, financieel beheer, productbeheer en klantrelaties. TAMK studenten werken ook in supply chain management, projectmanagement en als consultants of ondernemers. Zelfs instapniveau managementfuncties zijn binnen het bereik van onze meest succesvolle afgestudeerden.

Samenwerking met andere partijen

De opleiding is mede ontworpen en mede ontwikkeld met lokale bedrijven en alumni van het TAMK BBA-programma.

Als graadstudent van TAMK , heb je de mogelijkheid om, als je je inschrijft, ook studies uit het curriculum van Tampere University te selecteren om in je diploma op te nemen in het kader van je studieplan. Met deze interinstitutionele studies en gedeelde projecten kunt u een gepersonaliseerde studieportfolio maken met uitgebreide kennis en vaardigheden. Als student van TAMK staat ook een nationaal studieportaal van de Finse hogescholen voor je open.

Postdoctorale studiemogelijkheden

Na je BBA-diploma kom je in aanmerking voor een masteropleiding in Finland of in het buitenland.

TAMK School of Business and Services heeft ook verdere studies in een internationaal concurrerende, Engelstalige masteropleiding in International Business Management en een masteropleiding in educatief leiderschap. Om een masteropleiding van de hogeschool aan te vragen, moet je na je BBA-afstuderen twee jaar werkervaring hebben vanuit het veld.

Collegegeld

De graad draagt een collegegeld van EUR 9 800 / academisch jaar voor niet-EU / EER-studenten. Aanvragers moeten relevante documentatie samen met hun aanvraag indienen.

Beurzen

  • VROEGE VOGEL-beurs: als een aanvaarde student de toegewezen studieplaats binnen 7 dagen na de publicatie van de resultaten bevestigt, wordt hun collegegeld voor het eerste jaar met 50% verlaagd.
  • Academische prijsbeurs: studies afgerond aan het einde van elk jaar, samen met een voldoende hoge GPA-prijs voor studenten met 25-50% korting op het collegegeld van het volgende jaar.
  • Academische excellentiebeurs: op het moment van afstuderen kunnen studenten in aanmerking komen voor belangrijke academische excellentiebeurzen. Deze beurzen worden beheerst door de TAMK 's R
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. ... Lees meer

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. TAMK is also highly respected in all sectors of working life - both as a successful educator of bright new professionals, and as a valued partner in many forms of collaboration. Lees Minder