Bachelor in de biotechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Biotechnologie is de toepassing van wetenschap en technologie op levende wezens en hun cellulaire of moleculaire gedrag om de kennis hiervan te vergroten en goederen of diensten te produceren. Dit is een gebied dat een breed scala van gebieden combineert, zoals geneeskunde en gezondheid, agro-voedselproductie, industriële productie en het gebied van energie en het milieu. Het programma in de biotechnologie leert studenten levende organismen te verkennen en te manipuleren met als doel producten uit te vinden of te verbeteren.

Het programma is gericht op het ontwikkelen van sterke kernwetenschappelijke concepten en biedt studenten praktische training in de technieken van biotechnologie. Bovendien integreert het de laboratorium- en collegecomponenten die in hun combinatie het principe van interconnectie tussen theorie en praktijk realiseren.

Het hoofddoel van het programma is om studenten voor te bereiden op werkgelegenheid in de kritisch belangrijke en dynamische biotechnologie-industrie.

De curriculumsporen zijn:

 1. Productietechnische training: analyse van de hoofdingrediënten van voedingsproducten, bepaling van de componenten van grondstoffen, ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën.
 2. Fokactiviteit: een studie van het bronmateriaal voor de selectie van micro-organismen, planten en dieren; de studie van omgevingsfactoren op het genotype van micro-organismen, planten en dieren om hun maximale productiviteit te bereiken; de studie van de kenmerken van fokmicro-organismen, planten en dieren, domesticatie van soorten.
 3. Service-operationele activiteit: metrologische ondersteuning van productie, uitwerking van normen en hun certificering.
 4. Experimenteel onderzoek: de studie van eigenschappen en vitale processen van biologische objecten; de studie van biotechnologische processen; ontwerp van biotechnologische apparaten en apparaten.

Onderdelen van het programma

Het vierjarige programma is voltijds en beslaat 253 ECTS. Theoretische cursussen zijn gelijk verdeeld over de academische studieperioden. Het programma omvat ook twee soorten training: educatief dat studenten helpt om theoretische cursussen volledig onder de knie te krijgen, en professioneel dat studenten naar productievormen brengt.

Mate

Studenten die staan ingeschreven bij Sh. Ualikhanov Kokshetau State University en hebben met succes de bacheloropleiding Biotechnologie afgerond, behalen een graad van bachelor in de biotechnologie.

Carriere vooruitzichten

Biotechnologische processen worden gebruikt in een breed scala van sectoren, waaronder farmacie en gezondheidszorg, voedsel, het milieu en brandstoffen. De graad in biotechnologie biedt multidisciplinaire training die werkgelegenheidsperspectieven biedt op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, productie en beheer en gegevensbescherming, zowel in particuliere als in openbare instellingen.

123634_pexels-photo-2280549.jpegChokniti Khongchum / Pexels

Toelating

Voor toegang tot de universiteit moet je de volgende documenten overleggen:

 1. Een verklaring gericht aan de rector van de universiteit;
 2. Het origineel van het document secundair onderwijs (algemeen voortgezet onderwijs), technisch en professioneel of hoger onderwijs (certificaat, hbo-diploma, enz.)
 3. 6 foto's (formaat 3x4);
 4. Het medische certificaat van een formulier 086-U (met een fluorografiefoto)
 5. Het originele certificaat van UNT of CTA;
 6. Het gezondheidspaspoort (of 063 vormt vaccinatiekaart);
 7. Het identificatiedocument en zijn kopie (identiteitskaart of paspoort).

Kort overzicht

Taal van instructie Engels / Kazachs / Russisch
Looptijd 4 jaar
Aantal studiepunten 253 ECTS
Starttijd Herfst semester 2020 (september)
Studietype Full time
specialisaties Natuurwetenschappen
Veld van interesse chemie, biologie, technologie

Contacten

Coördinator van het programma Hoofd Afdeling Chemie en Biotechnologie
Nurgul Nurmukhambetova
e-mail: kafedra-himii@kgu.kz
telefoon: 7 (716) 2255643
Bureau voor internationale zaken

Manager van het International Affairs Office
Altynay Akhmetova
e-mail: academ.dep.poly@gmail.com
telefoon: 7 (716) 2721122

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was establish ... Lees meer

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was established in 1996. Today Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is a modern, actively developing higher education institution with a worthy tradition, great potential and serious plans for the future. Lees Minder