Bachelor in de chemie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Department of Chemistry biedt een undergraduate programma dat een brede, rigoureuze en flexibele opleiding biedt voor werk en gevorderde studie op verschillende gebieden en onschatbare training in het laboratorium voor de steeds technischere wereld van vandaag. Parallel aan de missie van een vrijzinnig kunsteducatie aan de Universiteit van Koç, heeft het bachelorprogramma Scheikunde het vermogen zich aan te passen aan de specifieke interesses en carrièredoelen van de studenten.

Voor een Bachelor of Science-graad , moeten de niet-gegradueerden in het programma Scheikunde acht vereiste en twee keuzevakken in de chemie voltooien, evenals twee semesters van een onafhankelijk studieproject onder supervisie van een faculteit scheikunde, naast de kern cursussen en andere keuzevakken.

Alle verplichte vakken in de chemie (algemene chemie I-II, fysische chemie I-ii, organische chemie I-II, anorganische chemie en instrumentele analyse) bevatten laboratoriumsessies die praktische vaardigheden bieden die verder gaan dan de studie in de klas.

De gebiedskeuzes bereiden de onderzoeksvaardigheden en de opwinding van het onderzoek voor en kunnen leiden tot publicaties. Kansen in onderzoek omvatten quantumchemie, polymeersynthese en karakterisering, vaste stofchemie, computationele biologie en oppervlakte fysische chemie. Door de juiste keuze van andere keuzevakken hebben studenten de mogelijkheid om een ​​dubbel belangrijk programma te voltooien of zich te concentreren op een onderwerp dat van belang is als minderjarige.

Een grote meerderheid van onze afgestudeerden wordt toegelaten tot de Ph.D. programma's van toonaangevende Amerikaanse universiteiten met volledige beurzen. Anderen vinden banen in R

Onderzoeksgebieden

Onze afdeling heeft zowel theoretische als experimentele onderzoeksactiviteiten. Theoretische chemie, kwantumchemie en statistische thermodynamica behoren tot de belangrijkste theoretische onderzoeksinteresses. Experimenteel onderzoek wordt uitgevoerd door zeven hoofdgroepen in onze afdeling met uitgebreide faciliteiten. Voornaamste onderzoeksinteresses zijn polymeersynthese en karakterisering, vaste stof chemie, anorganische chemie, fysische chemie, spectroscopie, rheologie, oppervlakte- en interfacechemie, nanomaterialen en elektrochemie. Graduate en undergraduate studenten zijn betrokken bij onderzoek op alle niveaus.

Computationele biologie

Prof. Dr. Ersin Yurtsever doceert de kwantumchemie, thermodynamica en statistische thermodynamica. Zijn recente onderzoek richt zich op de gebieden van dynamiek en thermodynamica van clusters en ook kwantummechanische berekeningen van chemische bindingen.

Polymeersynthese

Prof. Iskender Yılgor doet onderzoek naar structureel ontwerp, synthese, karakterisering en onderzoek van de structuur-morfologie-eigenschap relaties in meerfasige copolymeren. Hij heeft uitgebreide ervaring in de bereiding, karakterisering, modificatie en toepassingen van thermoplastische polyurethanen, reactieve siliconen, siliconenhoudende copolymeren en epoxyharsen.

Anorganische chemie onderzoeksgroep

Anorganische chemie onderzoeksgroep van KOC UNIVERSITY (KU) werd opgericht in 1994 met de initiatie van Prof. Dr. Mehmet Somer.

Verschillende onderzoeksthema's bevatten:
Polaire intermetallische verbindingen, clusterverbindingen
Ternary en quaternaire nitridoboraten
Azidometalates
Opslagmiddelen voor vaste waterstof
Nanoscaling zeldzame-oxiden-mesoporeuze materialen
warmte-

Onderzoeksgroep Fysische chemie

Prof. Dr. A. Levent Demirel's onderzoeksexpertise ligt op het gebied van oppervlakte- / scheidingsvlak fysische chemie van materialen. Hij werkte aan halfgeleidende dunne films, moleculair dunne vloeistoffilms, dunne films van vloeibaar kristallijn

Polymeer

Assoc. Prof. Dr. Funda Yagcı De groep van Acar werkt voornamelijk aan een synthetisch project. Ze concentreert zich op het begrijpen van de relatie tussen de structuur en de eigenschappen van materialen, leert deze functies en eigenschappen te beheren en te exploiteren voor verschillende toepassingen.

Ze werkt aan projecten met nanodeeltjes (zoals quantum dots en superparamagnetisch ijzeroxide), polymeren en hybride materialen die de twee combineren. Ze is geïnteresseerd in een breed scala aan toepassingen, zoals contrastverbetering in MRI, imaging, targeting op medicijnen, sensoren, lasers, magnetische scheiding, enzovoort. Interdisciplinaire aard van haar projecten biedt een mogelijkheid om haar vaardigheden en kennis uit te breiden in samenwerkingen met andere disciplines.

Toegepaste spectroscopie

Asst. De groep van Prof. Dr. Ozgur Birer is geïnteresseerd in het volgen van onderwerpen.

Helium-nanodruppels - Laad kleine druppeltjes vloeibaar helium met moleculen en maak hoge resolutie spectroscopie bij 0,4 K !.

Eiwit-oppervlakte-interacties - Volg de oppervlakte-interacties in real time met Surface Plasmon Resonance en Quartz Crystal Microbalance.

Sonochemie - Leid chemische reacties af met ultrasone golven om nieuwe nanodeeltjes te verkrijgen.

Anorganische Materialen Onderzoeksgroep

Asst. Prof. Dr. Ugur Unal's onderzoeksinteresses zijn een synthese van keramiek, anorganische gelaagde materialen en toepassing van deze materialen op het gebied van elektrochemie, fotochemie en optica. Hij werkt aan een synthese van keramische en anorganische gelaagde materialen met solid state-reactie, sol-gel en hydrothermale methoden. De Unal-groep is vooral geïnteresseerd in gelaagde materialen. De nanotechnologie achter gelaagde materialen wordt onthuld door de structurele en fysisch-chemische eigenschappen. Vergeleken met de bulkstructuur bezitten nanopanaatvellen verschillende elektrische, optische en chemische eigenschappen.

Het fenomeen dat gelaagde oxiden kunnen worden gescheiden in hun tweedimensionale kleinste eenheden, nanosize metaal-oxide vellen, opende een breed standpunt in het onderzoek en het gebruik van deze eenheden in verschillende vormen en toepassingen. Er werd onthuld dat deze eenheden de functionaliteit hebben die bulk-gelaagde vaste stoffen niet hebben. Eigenschappen zijn uniek en anders dan die van stortgoed. Na exfoliatie gedragen gelaagde oxiden zich op een duidelijke manier in vergelijking met de bulkvorm.

Het scheiden van stortgoed in tweedimensionale nanoplaten stelt vele voordelen in het gebruik van gelaagde oxiden in verschillende toepassingen, zoals voorbereiding van dunne film, fabricage van nieuwe structuren, produceren van organisch-anorganische composietmaterialen en hogere efficiëntie verkrijgen in katalytische en fotokatalytische toepassingen. Het begrijpen van de eigenschappen van deze nanosize eenheden leidt tot de fabricage van meer geavanceerde materialen met verbeterde eigenschappen.

Meer informatie:

https://international.ku.edu.tr/

https://science.ku.edu.tr/en/departments/chemistry/about/

Laatst bijgewerkt op jul 2019

Over de school

Koç University is a leading research and liberal arts university located in Istanbul, Turkey that offers all its programs in English. Recognized globally for facilitating cutting-edge research in its ... Lees meer

Koç University is a leading research and liberal arts university located in Istanbul, Turkey that offers all its programs in English. Recognized globally for facilitating cutting-edge research in its full collection of Colleges—including Administrative Sciences & Economics, Engineering, Natural Sciences, Humanities & Social Sciences, Law, and Medicine—Koç University has been distinguished by its notable contributions to the elevation ofeducation, knowledge, and service, both domestically and beyond. International admission details can be found at https://international.ku.edu.tr/ Lees Minder