Bachelor in de cognitieve wetenschap

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cognitieve wetenschap omvat de studie van cognitie, perceptie en emotie vanuit een breed scala van perspectieven. Ondanks de vele verschillende methodieken die ze gebruiken, zijn cognitieve wetenschappers verenigd in hun interesse in de geest en de hersenen.

Onderzoekers in ons programma (studenten en docenten) bestuderen de geest door de methoden en theorieën van vijf disciplines te combineren: psychologie, filosofie, taalkunde, neurowetenschappen en informatica. Deze interdisciplinaire benadering biedt unieke inzichten in menselijk begrip, denken, perceptie, taal en emotie.

De Bachelor of Cognitive Science wordt aangeboden als een honoursprogramma met een scriptie- of cursusoptie en als een driejarige opleiding.

Het voordeel van Carleton

Bij Carleton wordt het Cognitive Science-programma aangeboden door een onafhankelijke, volledig functionerende academische eenheid: het Institute of Cognitive Science. Aan andere universiteiten wordt cognitieve wetenschappen meestal aangeboden via een van de gerelateerde disciplines. We bieden meer specifieke cognitieve wetenschappen cursussen dan de meeste universiteiten en we hebben een kerngroep van faculteitsleden die zijn aangenomen als 'cognitieve wetenschappers'. Het Instituut biedt ook Master- en Ph.D. graden en heeft een bloeiende academische agenda met presentaties van vooraanstaande cognitieve wetenschappers uit heel Noord-Amerika. Ten slotte is je diploma een Bachelor of Cognitive Science (BCogSc) in plaats van een Bachelor of Science of een Bachelor of Arts. Deze unieke graadaanduiding benadrukt uw interdisciplinaire opleiding en expertise op het gebied van wetenschap, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen.

U kunt ook gebruikmaken van een verscheidenheid aan onderzoeksfaciliteiten op de campus, waaronder die met betrekking tot het Visualisatie- en Simulatiecentrum (VSIM), het Taal-, Logica- en Informatie Lab (LLI), het Science of Imagination Lab (SOIL), de Taal en Brain Lab, het Centrum voor Toegepast Cognitief Onderzoek (CACR) of het Children's Representational Development Lab (CRDL).

Het kapitaalvoordeel

Cognitive Science bij Carleton heeft sterke banden gesmeed met middelen in en rond Ottawa, de hoofdstad van het land. U profiteert van toegang tot faciliteiten zoals de National Research Council Canada, onderzoekslaboratoria van de overheid en de grote hightech-gemeenschap van Ottawa.

Co-op kansen

Met de coöp-optie in Cognitive Science kunt u uw vaardigheden in verschillende omgevingen toepassen. U kunt bijvoorbeeld werk vinden in het ontwerpen van software-interfaces, het verbeteren van websites, het ontwikkelen van efficiënte procedures voor het opvragen van databases, het ontwerpen en analyseren van enquêtes, of het ontwikkelen van nieuwe manieren om gegevens te visualiseren.

Het programma

Carleton's Bachelor of Cognitive Science (Honours) -programma, aangeboden via het Institute of Cognitive Science, is ontworpen om te worden afgerond in vier jaar voltijdstudie. Een algemene graad van drie jaar is ook beschikbaar. Het honoursprogramma bestaat uit drie elementen: een kern van cursussen uit de cognitieve wetenschap en aanverwante disciplines, een specialisatiegebied gekozen uit de vijf mogelijke gebieden en optionele cursussen die u selecteert op basis van uw interesses.

Onderzoekers in ons programma (studenten en docenten) bestuderen de geest door de methoden en theorieën van vijf disciplines te combineren: psychologie, filosofie, taalkunde, neurowetenschappen en informatica. Deze interdisciplinaire benadering biedt unieke inzichten in menselijk begrip, denken, perceptie, taal en emotie - met behulp van een breed scala aan methoden, waaronder de studie van abstracte concepten; computermodellen van cognitie; empirisch onderzoek naar taal, probleemoplossing, verbeelding, complex denken en leren van kinderen; en toegepast onderzoek naar de interface tussen mens en machine.

In het eerste jaar volg je inleidende cursussen in cognitieve wetenschap, taalkunde, psychologie, filosofie en informatica. Je maakt een eerstejaars kennismaking met cognitieve wetenschap of een van de eerstejaarseminars die zich richten op cognitieve wetenschap.

In je tweede of derde studiejaar zul je beginnen je expertise te ontwikkelen in een van de volgende vijf specialisatiegebieden:

 • De biologische grondslagen van cognitie
  Deze specialisatie onderzoekt hoe cognitieve activiteiten in de hersenen worden geïmplementeerd. Je specialisatiecursus zal zijn in neurowetenschappen en psychologie.
 • Cognitie en berekening
  Deze specialisatie richt zich op het gebruik van computers om cognitie te bestuderen. Je specialisatiecursussen zijn in de informatica.
 • Cognitie en psychologie
  Deze specialisatie richt zich op gedragsprocessen die cognitie weerspiegelen, zoals leren, probleemoplossing, emoties en perceptie. Je specialisatiecursussen zijn in de cognitieve psychologie.
 • Taal en taalkunde
  Deze specialisatie richt zich op de cognitieve onderbouwing van taal, inclusief fonetiek, syntaxis en semantiek. Je specialisatiecursussen zijn in de taalkunde.
 • Filosofische en conceptuele vraagstukken
  Deze specialisatie is gebaseerd op de filosofie en richt zich op de concepten die worden gebruikt in de cognitieve wetenschap, zoals het begrijpen van de hersenen, geest en bewustzijn. Je specialisatiecursussen zullen in de filosofie zijn.

Honours-onderzoeksproject

Als ouderejaarsstudent kun je ervoor kiezen om een jaar lang onderzoeksproject over een onderwerp in de cognitieve wetenschap af te ronden. Met het Honours Thesis-project kun je nauw samenwerken met een facultaire toezichthouder over een specifiek onderwerp binnen je specialisatiegebied.

Andere onderzoeksmogelijkheden

Als een senior student, kan je merken dat je assisteert in onderzoeksgebieden zoals natuurlijke taalverwerking, spraakperceptie, cognitieve engineering, formele eigenschappen van grammatica's, modellering en simulatie van games, menselijke aandacht en prestaties, filosofie van de geest, ontwikkeling van het denken van kinderen , semantiek of genetische algoritmen.

Post-baccalaureaatdiploma in cognitieve wetenschappen

Het Post-Baccalaureate Diploma (PBD of "post-bac") programma in Cognitive Science is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in graduate werk in Cognitive Science op masterniveau, maar van wie de undergraduate-graad geen onderzoekservaring inhield of wie niet een voldoende hoge GPA hebben om het M.Cog.Sc-programma rechtstreeks in te voeren. De PBD is ook geschikt voor mensen die al een bachelordiploma hebben maar willen leren over cognitieve wetenschap en onderzoekservaring opdoen in het veld.

De PBD kan worden afgerond in een academisch jaar (herfst-winter), of studenten kunnen ervoor kiezen om de cursussen verspreid over twee of meer jaren.

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het post-baccalaureaatdiploma in cognitieve wetenschappen, moeten studenten normaal een undergraduate degree hebben behaald met een GPA van 8,0 of hoger. Aanvragen worden van geval tot geval beoordeeld.

Toekomstige kansen

De werkplaats

Als afgestudeerd Carleton's Cognitive Science-programma ben je goed uitgerust met de analytische, communicatie- en onderzoeksvaardigheden die nodig zijn voor een breed scala aan loopbaantrajecten. De Bachelor of Cognitive Science biedt een ideale voorbereiding op een carrière in cognitief onderzoek aan universiteiten; overheidsonderzoeksfaciliteiten of particuliere bedrijven; onderzoek naar mind / machine-interfaces; website bruikbaarheid ontwerp; taalverwerkingsonderzoek; of, met verdere studie, spraakpathologie, audiologie of ergotherapie.

Graduate studies

Afgestudeerden van ons programma zijn afgestudeerd aan studies op verschillende gebieden met betrekking tot hun specialisatie. Als je denkt dat je misschien een gevorderd diploma wilt behalen, wordt je aangemoedigd om graduate programma's vroegtijdig te onderzoeken om er zeker van te zijn dat je programma geschikt is om aan de relevante vereisten voor afgestudeerden te voldoen.

Professionele programma's

Veel professionele programma's, zoals onderwijs, geneeskunde en journalistiek, zijn geïnteresseerd in het aantrekken van veelzijdige aanvragers met verschillende achtergronden. Cognitive Science biedt een sterke basis voor dergelijke programma's.

Careers

 • Menselijke computerinteractie
 • Mental Health Work
 • Bezigheidstherapie
 • Onderzoek
 • Logopedie

Wat studenten zeggen over Cognitive Science

"Cognitieve wetenschappen zijn interdisciplinair van aard. Door mijn huidige onderzoek in het laboratorium kan ik mijn interesses in taalkunde en psychologie samenbrengen, evenals vaardigheden uit mijn lessen neurowetenschappen, informatica en filosofie. Het uitvoeren van onderzoek in het laboratorium geeft me ook een gelegenheid om waardevolle analyse-, schrijf- en kritisch denkvaardigheden te verwerven op een gebied dat mij fascineert. "

Isabella Poitras, student Cognitive Science

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Lees meer

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Lees Minder