Bachelor in de communicatie - International Communication Management

Fontys University of Applied Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de communicatie - International Communication Management

Fontys University of Applied Sciences

Programma

Het programma van dit vierjarige bachelorprogramma is divers. Met veranderende media en nieuwe trends in de samenleving is het ook constant in ontwikkeling. Copywriting, Storytelling, ontwikkelen van een (creatieve) strategie of het organiseren van evenementen. Samen met je leraren, collega's en managers van externe bedrijven, ontdek je wat je talenten zijn.

Beschrijving van de cursus

Samen met je leraren, peers en managers van externe bedrijven, ontdek je wat je moet weten en hoe je een goed begrip zult krijgen van wat je talenten zijn. Je begint met het bouwen van je cv met relevante ervaringen vanaf het eerste moment van je studieloopbaan bij ons. We bieden je niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden om succesvol te zijn.

Anders dan veldspecifieke aspecten, leren we je praktische 21e-eeuwse vaardigheden die belangrijk zijn in ieders carrière. Zoals:

 • Samenwerking
 • Communicatie
 • Onderzoek en onderzoek
 • Kritisch denken en redeneren
 • creativiteit
 • Creatief schrijven

Het eerste jaar

In het eerste jaar krijgt u een breed bereik op het gebied van communicatie. Elke studieperiode is gericht op een bepaald thema, waarin studenten werken aan projecten voor echte klanten en bedrijven. Elke periode heeft een eigen thema:

 • Media
 • Branding en activering
 • Reputaties en relaties
 • Inhoud en creatie

We werken aan praktische opdrachten en bieden u de tools, inzichten en praktische ervaring om een ​​reeks professionele processen te beheren. Na het eerste jaar begrijpt u de terminologie en kunt u zich specialiseren in delen van het communicatievak die het best bij u passen.

Het tweede jaar

In het tweede jaar wordt je focus meer en meer duidelijk. De helft van het jaar wordt besteed aan het werken als stagiair bij een bedrijf in Nederland of in het buitenland. Je stage is een manier om erachter te komen waar je ambitie ligt. Of specialiseer je in de richting die je al kent het beste bij je past.

Het derde jaar

Het derde studiejaar kan het best worden omschreven als een jaar van onderzoek en specialisme. Gedurende de helft van het jaar volgen studenten een minor. Met deze 6 maanden kunnen studenten hun studieprogramma uitbreiden met vakken die aan andere universiteiten worden aangeboden.

Studenten kunnen kiezen voor een minor aangeboden binnen Fontys als geheel, een minor aangeboden door een universiteit in Nederland, of een minor aangeboden door een van onze vijfendertig partneruniversiteiten in het buitenland. We hebben partnerschapsovereenkomsten gesloten met universiteiten uit verschillende landen. De andere 6 maanden kiest u verschillende interessante modules die passen bij uw specialisme, bijvoorbeeld Zakelijk, Creativiteit of Strategie.

Het vierde jaar

In je laatste jaar werken jij en je team studenten als senior adviseur in je eigen communicatiebureau. Je zult voor een aantal klanten opdrachten geven. En je zult een zogenaamd 'trending topic' schrijven. Met uw individuele opdracht voor een bedrijf naar keuze, toont u uw vaardigheden als communicatiemanager. En wees voorbereid op de volgende stap in je carrière.

Carrièremogelijkheden

De wereld om ons heen verandert snel. Internationaal concurrerend blijven is tegenwoordig een grotere uitdaging dan ooit tevoren. De rollen die een communicatiemanager kan vervullen, zijn overvloedig en divers. U kunt de toekomstige connector zijn die de kloof tussen specialisten van over de hele wereld overbrugt. Of de changemaker die denkt aan nieuwe visionaire strategieën voor internationaal opererende organisaties.

Wij zijn gevestigd in de regio Brainport, met Eindhoven als kern. Het is de afgelopen jaren een van Europa's prominente hightechregio's geworden. Niet alleen een plaats op de kaart, maar een gemoedstoestand. Dit is de Brainport-filosofie, een unieke vorm van samenwerking die de basis legt voor open innovatie: kennis delen om kennis te vermenigvuldigen.

Brainport neemt een innovatieve weg naar toekomstig economisch en sociaal succes door oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen waar de maatschappij voor staat. Hoe kunnen we langer gezond blijven? Hoe kunnen we onze mobiliteit duurzamer en efficiënter maken? Hoe komen we tegemoet aan de groeiende vraag naar schone energie en gezond voedsel? Dit zijn vragen die ons dwingen creatief en effectief te handelen. De Brainportregio, gecentreerd op Eindhoven, speelt een belangrijke rol als een van de hoekstenen van de Nederlandse economie en is als toptechnologieregio cruciaal voor de Nederlandse concurrentiepositie in het buitenland.

Toelatingseisen

Als toekomstige bachelorstudent moet je beschikken over een diploma hoger secundair onderwijs dat gelijk is aan de Nederlandse normen. Sommige gelijkwaardige internationale diploma's zijn het middelbare middelbare schooldiploma GCE, het Britse GCE A-niveau of het Franse Baccalaureat. Niettemin, aangezien elk land zijn eigen schoolsysteem heeft, zullen we uw diploma controleren zodra we het van u hebben ontvangen. Op deze manier kunnen we het vergelijken met de vereiste Nederlandse normen.

Taalvereisten

Voor Engelstalige programma's wordt de vereiste minimumkennis van de Engelse taal in de volgende tabel uitgelegd:

 • IELTS 6.0
 • TOEFL-papier 550
 • TOEFL-computer 213
 • TOEFL internet 79/80
 • TOEIC * 670
 • Cambridge ESOL CAE-C

  * TOEIC: alleen als de eenheden 'Spreken en schrijven' en 'Luisteren en lezen' met succes zijn geslaagd.

Het niveau van de Engelse taalvaardigheid moet altijd voldoen aan de toelatingseisen voor het gekozen Fontys-programma. Fontys behoudt zich altijd het recht voor om een ​​taalvaardigheidstoets voor alle categorieën van aanvragers te vereisen.

Sommige aanvragers kunnen worden vrijgesteld van het indienen van de resultaten van de taalvaardigheidstoetsen:

 • Kandidaten met een Nederlands havo / vwo-diploma
 • EMA / EU-kandidaten met de vereiste vooropleiding
 • Aanvragers van wie het eerdere onderwijs in het Engels was onderwezen, en werd afgenomen in een land waar Engels een officiële taal is
 • Aanvragers van wie de moedertaal Engels is
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Fontys University of Applied Sciences

Laatst bijgewerkt op March 12, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
48 maanden
Voltijd
Price
Prijs
6,500 EUR
EER-studenten: € 2.060 Niet-EER-studenten: € 6.500
Information
Deadline
Juni 15, 2019
Locations
Nederlanden - Eindhoven, Noord-Brabant
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Juni 15, 2019
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Eindhoven, Noord-Brabant
Aanmeldingslimiet Juni 15, 2019
Einddatum Vraag informatie aan