Bachelor in de cosmetologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Als enige universiteit in Pommeren die de mogelijkheid biedt om cosmetologie te studeren, nodigen we je uit om bij ons te studeren op bachelorniveau. Er zijn voltijdse en extramurale studiemethoden beschikbaar.

120367__DSF4613.jpg

Cosmetologie als beroep is al sinds de oudheid bekend, maar pas de laatste jaren is de vraag naar schoonheids- en gezondheidsspecialisten toegenomen. Cosmetologie is een vakgebied dat aspecten van verschillende gebieden combineert - dermatologie, esthetische geneeskunde, anatomie, histologie, fysiologie, biochemie, allergologie, fysiotherapie en vele andere, allemaal intrinsiek aan het menselijk lichaam, en dus ook aan de geneeskunde. Ons doel is om onze studenten voor te bereiden op professionele schoonheidsspecialisten. We willen je leren hoe je specialist op dit gebied kunt worden.

De leerresultaten die we nastreven zijn zowel theoretisch als praktisch. Kennis is essentieel voor de juiste uitoefening van het beroep. Lessen in professioneel uitgeruste laboratoria onder toezicht van hooggekwalificeerde specialisten die werkzaam zijn in de schoonheids- en medische industrie zullen u helpen om hoge resultaten te behalen. Terwijl je cosmetologie studeert, leer je hoe het lichaam functioneert, ontdek je de geheimen van het menselijk lichaam en de regels die het beheersen. We zullen u leren hoe u behandelingen voor specifieke gevallen kunt selecteren, hoe u ze correct uitvoert en wanneer u ze niet moet doen.

U leert de bedieningsregels van gespecialiseerde apparatuur die in de cosmetologie wordt gebruikt: wanneer u deze moet gebruiken en hoe u deze moet gebruiken. U leert hoe u podologische behandelingen uitvoert en hoe u omgaat met verschillende pedologische problemen. U leert hoe u uw eigen cosmetica kunt maken op basis van een formule door geschikte chemische berekeningen te maken. Je leert ook hoe je de invloed van de ingrediënten van een bepaald cosmetisch product op biochemische processen in de huid kunt bepalen. Je leert de principes van het analyseren van de invloed van verschillende prikkels op het menselijk lichaam, waaronder aromatherapie. U krijgt de kennis die nodig is om medische aandoeningen te diagnosticeren en leert samenwerken met specialisten op dit gebied.

Je zult ook ontdekken hoe de canon van schoonheid door de jaren heen is veranderd, wat vroeger als smaakvol werd beschouwd en wat er nu nog steeds is. Je leert hoe je verschillende soorten make-up kunt maken en waar je op moet letten bij het voorstellen van een op maat gemaakte look. We laten je zien hoe je een goede schoonheidsspecialist kunt zijn - nadrukkelijk en klantvriendelijk, ethische regels kennen en volgen en in staat zijn om je eigen schoonheidssalon te beheren.

Maak de wereld mooier, zorg voor je toekomst - doe met ons mee!

120368__DSF4558.jpg

Algemene voorwaarden Werving

Wervingsvoorwaarden voor bachelorstudies:

 • De wervingsduur voor het wintersemester is van 16 maart tot 15 september
 • De rekruteringsduur voor het zomersemester is van 16 november tot 15 februari

Aanwervingsvoorwaarden voor bacheloropleidingen:

 • Kandidaten voor studies worden geaccepteerd zonder toelatingsexamens. Kandidaten worden toegelaten op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.
 • We beschouwen het indienen van een set vereiste documenten als een aanvraag. We verifiëren niet uw behaalde resultaten tijdens de middelbare school die de examens verlaat.

119658_Cosmetology01.jpg

Vereiste documenten

 1. Voltooide applicatie gegenereerd vanuit wsz.pl - registratie in het systeem en voltooiing van gegevens zijn vereist.
 2. Het getuigschrift van secundair onderwijs erkend in Polen krachtens de wet of krachtens een internationale overeenkomst of via de administratieve procedure (nostrificatie) uitgevoerd door lokale onderwijsautoriteiten die jurisdictie hebben over de woonplaats van de aanvrager en, in het geval de aanvrager een dergelijke woonplaats niet heeft , de lokale onderwijsautoriteiten die jurisdictie hebben over het hoofdkantoor van de instelling waar de aanvrager de toelating aanvraagt.
 3. Alle documenten die in een vreemde taal worden gepresenteerd, moeten in het Pools worden vertaald door:
  a) een Poolse beëdigde vertaler (wiens naam voorkomt op de lijst van beëdigde vertalers die eigendom is van het Poolse ministerie van Justitie),
  b) een Poolse consul in het land waar het document is afgegeven.
 4. Een actuele foto (paspoortformaat) + CD met digitale foto (* .jpg, 368 × 456 [breedte x hoogte. Px], 300 dpi ”).
 5. Bevestiging van administratiekosten - 200 € (niet restitueerbaar)
 6. Een medisch attest waaruit de afwezigheid van contra-indicaties voor studie (worden gemaakt in Polen, kan later worden verstrekt, maar niet later dan 15 september).

Als u een visum nodig heeft, overweeg dan de verwerkingstijd - vraag ruim van tevoren een studie aan.

vergoedingen

 • Administratiekosten (niet restitueerbaar): 200 €
 • Collegegeld: 2.500 € / jaar

Studieduur

Bachelorstudies in cosmetologie duren 6 semesters (3 jaar). De onderzoeken worden zowel fulltime als extramuraal uitgevoerd.

Wat na het afstuderen

Als afgestudeerd in cosmetologie krijg je:

 • interdisciplinaire kennis van geneeskunde, scheikunde, farmacie en gezondheidswetenschappen met bijzondere nadruk op de kwesties van huidverzorgingskosmetica, verfraaiende cosmetologie, therapeutische cosmetologie en cosmetische formule en geuren,
 • voorbereiding op samenwerking met een dermatoloog op het gebied van gezonde en problematische huidverzorging,
 • voorbereiding voor goed onderhoud van apparatuur en apparaten die worden gebruikt in cosmetica,
 • het vermogen om cosmetische formules te lezen en de impact van cosmetische preparaten op de huid en het menselijk lichaam te bepalen,
 • praktische vaardigheden voor effectief gebruik van de opgedane kennis op het werk,
 • voorbereiding op het werk in schoonheidssalons en het zelfstandig organiseren, inrichten en runnen van een schoonheidssalon,
 • de basis van beheer en marketing van cosmetische diensten.

Na je afstuderen kun je je eigen schoonheidssalon openen of werken in:

 • schoonheidssalons,
 • Wellness- en SPA-centra,
 • biologische vernieuwingsklinieken,
 • schoonheid bedrijven,
 • cosmetische afdelingen van apotheken,
 • cosmetische laboratoria,
 • schoonheidsscholen,
 • redacties van tijdschriften en handelsportalen.

Studentenstage

Beroepservaring is een cruciale troef voor de arbeidsmarkt. Een studentstage is vereist als onderdeel van een voltijdse en extramurale studie. Je kunt ook kiezen voor een stage in het buitenland of met het Erasmus + programma.

Tijdens je stage maak je kennis met:

 • het specifieke gebied van de organisatie, haar structuur en dagelijkse activiteiten,
 • de taken van divisies en eenheden in de organisatie,
 • de regels voor het naleven van het beroepsgeheim,
 • de organisatie van informatie- en documentstroom,
 • de regels voor samenwerking met andere medewerkers.

Bovendien zul je:

 • jezelf presenteren aan een potentiële werkgever,
 • waardevolle professionele ervaring opdoen,
 • de toekomstige werkomgeving in een bepaalde branche leren kennen,
 • belangrijke professionele contacten opdoen.

Contact

Gdansk College of Health
Promotie- en wervingsbureau
7 Pelplinska-straat
80-335 Gdańsk, Polen
tel. +48 58769 08 03
e-mail: recruitment@wsz.pl

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Gdansk College of Health is a school with over 20 years of experience, which educates specialists in the fields of dietetics, cosmetology and physiotherapy, at the level of bachelor’s, master’s and on ... Lees meer

Gdansk College of Health is a school with over 20 years of experience, which educates specialists in the fields of dietetics, cosmetology and physiotherapy, at the level of bachelor’s, master’s and one-cycle five-year master’s degree. Lees Minder