Bachelor in de creatieve industrie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

 • Bouw een unieke creatieve carrière die inspeelt op uw passies en ambities.
 • Bereid je voor om creatieve kansen op werk en ondernemerschap om te zetten in echte carrière-uitkomsten.
 • Focus op uw creatieve professionele identiteit, loopbaanontwikkeling en ondernemerschap.
 • Ontwikkel uw creatief denken, innovatie en projectmanagementvaardigheden.
 • Leer door industriële partnerschappen en netwerken, en interdisciplinair werk.

Waarom kiezen voor deze cursus?

Onze wereld is steeds meer met elkaar verbonden. Om deze complexiteit optimaal te benutten, hebben succesvolle carrières een breed scala aan vaardigheden en kennis nodig in meer dan één discipline. In de sector van de creatieve industrie is dit met name het geval, met de behoefte aan aanpasbare, geavanceerde, multidisciplinaire capaciteiten samen met 21e-eeuwse carrière- en ondernemingsvaardigheden.

De eerste graad in zijn soort, onze Bachelor in de Creatieve Industrieën (BCI), stelt u in staat uw eigen creatieve niche te ontwikkelen door verschillende kennis, creativiteit en praktische vaardigheden aan te bieden in een reeks geselecteerde creatieve disciplines.

Wij zijn een wereldleider in de creatieve industrie met een gevestigde reputatie voor industriële koppelingen, creatieve praktijken en innovatie. Leer ondernemers- en digitale vaardigheden, ga echte industriële uitdagingen aan door middel van in het werk geïntegreerde leermogelijkheden en leg links naar creatieve start-ups.

Real-world leren

Je bent voorbereid op de echte wereld met studiogericht leren, vaardigheden in ondernemerschap, echte uitdagingen in de industrie, mogelijkheden voor werkgeïntegreerd leren (WIL) en links naar creatieve start-ups. Met een focus op overdraagbare vaardigheden in ondernemerschap en ondernemerschap, werkend aan projecten met industriële partners zoals Creative Enterprise Australia, Lendlease, Brisbane Powerhouse, transdisciplinaire studio-gebaseerde ervaringen en een gemeenschappelijke sluitstukervaring in het laatste jaar, heb je een voorsprong om te slagen in een carrière met flexibiliteit.

Wat te verwachten

Deze cursus biedt u de creatieve vaardigheden, kennis en connecties om een carrière in de creatieve industrie en daarbuiten na te streven. Je volgt een Pathway dat je vaardigheden, expertise, kennis en ervaring ontwikkelt, met een focus op:

 • Creatieve professionele identiteit.
 • Loopbaanontwikkeling en ondernemerschap.
 • Creatief denken en innovatie.
 • Project management.
 • Branche-partnerschappen en netwerken.
 • Interdisciplinair werk.

114256_Image3QUT_eSports_Arena.jpg

Flexibele levering

De cursus biedt flexibiliteit door u de mogelijkheid te bieden een combinatie van studiegebieden te kiezen die past bij uw individuele creatieve interesses en carrièreaspiraties.

Je kiest een major om je te focussen op je diploma (van creatief en professioneel schrijven, drama en performance, entertainment, modecommunicatie, interactief en visueel ontwerp, media en communicatie, muziek en geluid of de productie van schermcontent).

Als aanvulling op de door u gekozen major, kunt u een tweede major uit de creatieve industrie selecteren (alle bovengenoemde primaire majors kunnen worden bestudeerd als tweede majors, maar ook als animatie, architectuurstudies, kunst- en ontwerpgeschiedenis, dansstudies, industriële ontwerpstudies, interieur ontwerpstudies, journalistiek of landschapsarchitectuurstudies).

Als alternatief kunt u minors-keuzevakken uit heel QUT (zoals reclame, gamedesign, ondernemerschap, geïntegreerde marketingcommunicatie, marketing, online-omgevingen of public relations) aan uw gekozen majoor toevoegen om een breed scala aan kennis over verschillende discipline-gebieden te ontwikkelen.

Dubbele graden

Combineer twee bachelorgraden in een enkele opleiding. Met een dubbele graad kunt u zich op twee gebieden specialiseren en verschillende interessegebieden nastreven, een breder scala aan vaardigheden en kennis verkrijgen en u een concurrentievoordeel en grotere loopbaanflexibiliteit bieden. Dit is een populaire optie voor studenten die een loopbaan zoeken in ondersteunende rollen binnen de creatieve industrie of diegenen die willen werken in creatieve, ontwerp- of communicatierollen binnen andere industrieën.

Overweeg een dubbele graad met Creative Industries in:

 • Bedrijf om kennis en vaardigheden op te doen om zakelijk inzicht toe te voegen aan creatieve inspanningen en creatieve flair voor traditionele organisaties. Carrières zijn producent van entertainmentindustrieën, evenementenmanager, creatief ondernemer of social media marketeer.
 • Wet waarbij uw creatieve industrieën en juridische kwalificaties u positioneren voor een carrière als interne advocaat voor culturele instellingen, overheid of regelgevende instanties, of als een advocaat met speciale belangen in creatieve industrieën.
 • Human Services (Gezondheid) en gebruik uw expertise in loopbanen in jeugdkunsten, gehandicaptenkunsten, rehabilitatie in correctieve diensten of gemeenschaps- en culturele ontwikkeling.
 • Informatietechnologie die hier uw creatieve en fantasierijke vaardigheden combineert met geavanceerd en innovatief kritisch denken, biedt u kansen op het gebied van contentproductie, communicatie, grafisch ontwerp en game-ontwikkeling.

114246_Image2QUT_KG_Education_Building.jpg

Carrière resultaten

Deze cursus bereidt je voor op een creatieve carrière als ondernemer, consultant, projectmanager of creatieve beoefenaar, of voor verdere studies in onderzoek. We moedigen je aan je creatieve passies te koesteren en je toekomstige carrière vorm te geven door middel van aanvullende studiegebieden. Voorbeelden zijn:

 • Coördinator / producent van evenementen en festivals: een entertainment major met minderjarigen in schermstudies, ondernemerschap, public relations of toerisme en entertainment marketing.
 • Digitale communicator: majors in interactief en visueel ontwerp, en reclame, of media en communicatie.
 • Fashion merchandiser: een major in modecommunicatie met minderjarigen in interieurontwerp, beeldende kunst, reclame of marketing.
 • Mediaproducent: een belangrijke in media en communicatie met minderjarigen in digitale media, entertainment, het management of interactief en visueel ontwerp.
 • Uitgever: een major in creatief en professioneel schrijven.
 • Gekwalificeerde leraar: studies in creatief en professioneel schrijven; drama en uitvoering; muziek en geluid; en de productie van scherminhoud zou kunnen worden gevolgd door een tweejarige Master of Teaching.

Jouw cursus

De kern van het programma concentreert zich op Creative Enterprise-studio's die authentieke, probleemgebaseerde activiteiten aanbieden, gekoppeld aan werkgeïntegreerd leren, vaardigheden in ondernemerschap en commerciële banden die creatieve start-ups aangaan. Aan het begin van je studie kies je twee inleidende eenheden om je favoriete majors te ervaren. Met deze ervaring kiest u vervolgens een major in de creatieve industrie, en vanaf daar kunt u een tweede major kiezen om een aanzienlijke diepgang van kennis en vaardigheden te ontwikkelen in twee disciplines. Als alternatief kunt u er de voorkeur aan geven om een brede breedte van kennis te ontwikkelen in verschillende vakgebieden door minderjarigen en eenheidopties (keuzevakken) toe te voegen aan de door u gekozen grote creatieve industrie.

Om te voldoen aan de cursuseisen van de bachelor in de creatieve industrie, moet je het volgende invullen:

 • Kerneenheden - 72 studiepunten
 • Inleidende eenheden Creative Industries - 24 studiepunten
 • Een hoofdvak in de Creatieve Industrie - 96 punten van een van de opgegeven majors, waaronder: Creatief en professioneel schrijven; Media en communicatie; Drama en uitvoering; entertainment; Mode Communicatie; Interactief en visueel ontwerp; Muziek en geluid; en productie van scherminhoud.
 • Aanvullende studies - één 96 punten tweede major, of twee 48 punten minors, of één 48 punten minor en vier opties (keuzevakken).

114252_Image415589843986_eb175bed0b_o.jpg

In het buitenland studeren

Studeer overzee terwijl je krediet verdient voor je QUT-opleiding Creatieve Industriën bij een van onze wereldwijde uitwisselingspartners.

Buitenlandse studie kan voor een of twee semesters zijn (of tijdens de pauze van een semester) en de eenheden die je volgt, kunnen zich in een creatief of niet-creatief vakgebied bevinden, afhankelijk van hoe ze overeenkomen met je QUT-cursus. Het opslaan van uw keuzevakken voor uitwisseling biedt u de meeste flexibiliteit.

vergoedingen

Uw werkelijke kosten kunnen variëren, afhankelijk van welke eenheden u kiest. We beoordelen de vergoedingen jaarlijks en kunnen mogelijk worden verhoogd.

 • 2019: $ 30.500 per jaar fulltime (96 studiepunten)
 • 2020: $ 31.800 per jaar fulltime (96 studiepunten)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Lees meer

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Lees Minder
Brisbane , Kelvin Grove + 1 Meer Minder