Read the Official Description

Inhoud van het programma

De Fontys Dansacademie stelt jonge danskunstenaars en -makers in staat om hun eigen stem te vinden en hun eigen nieuwe landschap waarin ze zich kunnen bewegen. Om te beantwoorden aan de steeds veranderende behoeften van dit steeds uitdagende werkveld, weten we dat we met verschillende vocabulaires en verschillende talen moeten dansen, op verschillende plaatsen met verschillende lichamen die verschillende verhalen vertellen aan luisteraars die enthousiast zijn om te luisteren.

Programma in het kort

Fontys Dance Academy biedt een vierjarig full-time studieprogramma dat jonge danskunstenaars en makers het onderwijs geeft om hun eigen handtekening te ontwikkelen en hun eigen uitvoeringswerk te maken. Onze drie vlaggenschipprofielen: Dance Arts in Context, Contemporary Urban en Bachelor in Choreography stellen studenten in staat hedendaagse danspraktijken en -technieken te verkennen met het oog op samenwerking met verschillende kunstvormen om uitvoerend werk te maken dat innovatief, uitdagend en opwindend is.

Wat te verwachten van ons

We plaatsen onze studenten in het centrum van een fantastisch team van leraren en choreografen, in uitzonderlijke trainingsfaciliteiten, naast 14 andere kunstacademies, variërend van Circus en Architectuur tot Beeldende Kunsten en Muziek. Authentieke, nieuwsgierige en onderscheidende danskunstenaars werken in een inclusieve leeromgeving, waarin individuele groei en coöperatieve verkenning even belangrijk zijn. Praktisch werk wordt ondersteund door een uitgebreid en rigoureus trainings- en onderzoeksprogramma met een breed scala aan uitvoerings- en bewegingsmethoden. We leiden onze studenten op om samen te creëren, denken en produceren. Ze worden dansmakers en dansleiders met een eigen stem, die eigenaar worden van hun eigen loopbaan en die betekenisvolle posities innemen in zowel het podiumkunstenveld als de bredere samenleving.

Wat verwachten we van jou

Onze studenten zijn de makers en performers van hun eigen werk. Ze treden ook op en dragen op betekenisvolle wijze bij aan het werk van anderen. We waarderen met name studenten die onze ideeën van wat een dansartiest is, uitdagen. We willen hardwerkende, helderdenkende dansers van verschillende achtergronden met een dringende interesse in creatieve, speelse, conceptuele en resonante dans.

De manier van studeren van Fontys

Na een auditie voor de Bachelor Dans (afstudeerprofielen Theater Dansvoorstelling of Choreografie) mag je een van de afgestudeerde profielen invoeren. Tijdens het eerstejaars-jaar delen beide profielen gedeeltelijk een gemeenschappelijk leerplan. Bovendien heeft elk profiel een specifiek programma.

Een academisch jaar bestaat uit twee termijnen van elk 15 weken en een derde van 9 weken. Als gevolg hiervan ben je actief betrokken bij je studie voor een periode van ongeveer 40 weken per jaar.

Je curriculum is gepland tussen 9.00 uur en 21.00 uur. Je volgt lessen en je voert opdrachten uit, individueel en als lid van een team. Aan het einde van elke termijn, neem je examens af. Je gemiddelde wekelijkse werkbelasting is 40 uur, inclusief 30 contacturen. Het aantal wekelijkse 90 minuten praktische lessen bedraagt ​​15, bovenop 4 theorielessen. Al deze activiteiten bevinden zich zowel binnen als buiten de school. Het bijwonen van uitvoeringen maakt deel uit van het curriculum.

Waarom studeren aan Fontys?

U wilt een innovatieve aanstichter worden. Het uiteindelijke doel moet zijn om als danser of choreograaf op te trekken.

Fontys Dansacademie maakt deel uit van de Fontys Hogeschool voor Beeldende en Podiumkunsten (Fontys Hogeschool voor de Kunsten, FHK) en is gelegen in het centrum van Tilburg. Alle kunstacademies delen hetzelfde dak. Je studeert aan je academie die een onderdeel is van dit college. Wat de dansdiscipline betreft, is er, naast de Bachelor Dans (Dansacademie), een lerarenopleiding in de dans (Academie voor Docententraining in Dans). Beide danscursussen hebben uitstekende docenten die nauw verbonden zijn met het professionele loopbaanveld. Ze hebben veel partnerschappen, zowel regionaal als internationaal; coaching en huisvestingsfaciliteiten zijn eersteklas

Hoe te solliciteren

Meer informatie over toelating: fontys.edu/danceacademy.

Program taught in:
Engels
Fontys University of Applied Sciences

See 17 more programs offered by Fontys University of Applied Sciences »

Last updated January 24, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Prijs
9,600 EUR
EER-studenten: € 2.060 Niet-EER-studenten: € 9.600
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Einddatum