Bachelor in de elektrische en automatiseringstechniek (BEng)

Algemeen

4 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

HAMK: Hoger onderwijs met een professioneel profiel

Over het programma

Door de pandemie van het Coronavirus heeft HAMK het voor nieuwe studenten mogelijk gemaakt om in het najaar te beginnen met hun studie als online studie vanuit hun thuisland en in januari 2021 naar Finland te komen voor studie op de campus. Daarnaast is het mogelijk om het collegegeld te betalen in drie termijnen.

Een ingenieur gespecialiseerd in Electrical and Automation Engineering weet elektrificatie en automatisering te plannen voor zowel gewone huishoudelijke apparaten als gecompliceerde industriële productieapparatuur. Er zijn twee alternatieve leerpaden beschikbaar voor studenten automatiseringstechniek: automatisering van productiemachines en automatisering van productieprocessen.

De ingenieur weet hoe hij informatie en elektrische technologie moet gebruiken bij het ontwikkelen van automatiseringstechnologie in nieuwe toepassingen. Voertuigen, winkels, woningen, industrie, verkeersleiding en straatverlichting zijn voorbeelden van de meest voorkomende toepassingen van elektrische en automatiseringstechniek.

Instructie in elektrische en automatiseringstechniek richt zich op brede studies in elektrotechniek, de automatisering van productieapparatuur en -apparatuur en het onderhoud van productiefaciliteiten. De mogelijkheden die door nieuwe technologie worden geboden, worden gebruikt in de instructie, in de praktische onderzoeken die veel persoonlijke activiteit uit de eerste hand omvatten.

In de Engelstalige taal voor Automation Engineering ligt de focus op het gebruik van automatiseringstechnieken in nieuwe toepassingsgebieden. Vooral de efficiënte en goedkope nieuwe datatechnologie-apparaten bieden veel interessante mogelijkheden voor automatiseringstechnologie.

Een elektrotechnische en automatiseringsingenieur werkt meestal in een hightechbedrijf met taken op het gebied van planning en expertise, en later, zoals de ervaring opdoet, bij verschillende toezichtstaken. Dergelijke taken zijn beschikbaar in productiefaciliteiten, ontwerp- en advieskantoren en bedrijven die zijn gespecialiseerd in de verkoop van software en hardware.

Het werk is bijna altijd groepswerk met experts uit verschillende vakgebieden in een internationale werkomgeving.

bengauto01

In Production Machinery Automation leren studenten over de belangrijkste functies en apparatuur voor de productie van verkavelde goederen, evenals efficiënte en kosteneffectieve apparatuurtechnologie op basis van nieuwe technologie microcontrollers. Vaardigheden met productieapparatuur en nieuwe technologie dienen als basis voor de planning en implementatie van functionele en efficiënte automatisering van productie.

1ste jaar 2e jaar 3de jaar 4e jaar
Ontwikkeling van technologie, 15 CR Electric Power Engineering, 15 CR Automatisering en ontwerp van elektrische bedrading, 15 CR Productieautomatisering, 15 CR
Natuurwetenschappen in elektrotechniek, 15 CR Programmering en informatiebeveiliging, 15 CR Toepassingen van Automation Engineering, 15 CR Scriptie, 15 CR
Natuurwetenschappen in automatiseringstechniek, 15 CR Ingebed systeem, 15 CR Automatisering en controle, 15 CR Vrije timing
Informatietechnologie in automatiseringstechniek, 15 CR Profielmodule, 15 CR Profielmodule, 15 Stage, 30 CR

Productieproces Automatisering studenten worden vertrouwd met de belangrijkste functies en apparatuur van de procesindustrie, evenals industrieel onderhoud. Kennis van een continu proces en het onderhoud ervan vormt de basis voor een succesvolle planning en implementatie van procesautomatisering.

1ste jaar 2e jaar 3e jaar 4e jaar
Ontwikkeling van technologie, 15 CR Electric Power Engineering, 15 CR Automatisering en ontwerp van elektrische bedrading, 15 CR Profielmodule, 15 CR
Natuurwetenschappen in elektrotechniek, 15 CR Programmering en informatiebeveiliging, 15 CR Toepassingen van Automation Engineering, 15 CR Scriptie, 15 CR
Natuurwetenschappen in automatiseringstechniek, 15 CR Procesautomatisering, 15 CR Onderhoud, 15 CR Vrije timing
Informatietechnologie in automatiseringstechniek, 15 CR Profielmodule, 15 CR Automatisering en controle, 15 CR Stage, 30 CR

Module Industrieel management en logistiek is beschikbaar voor alle studenten. De module is virtueel geïmplementeerd. Deze module wordt met name aanbevolen aan studenten die de automatisering van het productieproces voor profielen hebben gekozen.

Professionele vaardigheden van automatiseringstechniek

De professionele vaardigheden van een ingenieur van elektrische en automatiseringstechniek (B Eng) bestaan uit verschillende subsectoren. Hun inhoud wordt hieronder kort beschreven.

 • Basisvaardigheden in elektrische en automatiseringstechniek omvatten meettechnologie, data- en softwaretechnologie op het gebied van elektrische en automatisering, wiskundige methoden, fysica en elektronica.
 • Planningvaardigheden omvatten processen, methoden en hulpmiddelen voor planning, simulatiemethoden, dimensionering en keuze van apparaten en componenten, het opstellen van documenten, het toepassen van normen, kwaliteitssystemen en levenscyclusdenken.
 • Veiligheidstechnieken voor elektriciteit en uitrusting omvatten belangrijke wetgeving, voorschriften en normen met betrekking tot de veiligheid van elektriciteit en apparatuur.
 • Bedrijfs- en productievaardigheden omvatten projectactiviteiten, people management, ondernemerschap, marketing en onderhoud.
 • Applicatievaardigheden omvatten elektrische en elektrische energiesystemen, geautomatiseerde procesautomatisering, productie-automatisering, en op algemeen niveau, de toepassing van technologie op nieuwe toepassingsgebieden.
 • Proces-, apparatuur- en systeemvaardigheden omvatten de belangrijkste methoden en apparatuur voor elektriciteitsproductie, de meest gebruikelijke productieprocessen en machines, de sensoren, transmitters en regeleenheden die erin moeten worden gebruikt, evenals richtlijnen en regelgevingssystemen.

Studiemodellen voor automatiseringstechniek

In Automation Engineering studeren studenten samen in weekdagen van maandag tot vrijdag tussen 8 en 16. Studeren staat gelijk aan werken op een baan: de student is aanwezig en werkt op verschillende manieren samen met anderen. Dagelijkse leersituaties kunnen zijn:

 • Traditioneel klassikaal leren.
 • Laboratoriumwerk en oefeningen.
 • Leren door het doen van praktische oefeningen, projecten etc.
 • Leren op de werkplek - projecten uit het beroepsleven, een stage enz.
 • E-learning thuis of waar dan ook.
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Häme University of Applied Sciences (HAMK) is a multidisciplinary higher education institution situated centrally in the most populated a??rea of southern Finland. HAMK offers inspiring higher educati ... Lees meer

Häme University of Applied Sciences (HAMK) is a multidisciplinary higher education institution situated centrally in the most populated a??rea of southern Finland. HAMK offers inspiring higher education and customer-oriented applied research. Häme University of Applied Sciences is authorised by the Government of Finland, and is situated centrally in the most populated area of the country, southern Finland, where about half Finland's population live. Lees Minder
Hämeenlinna , Riihimäki , Valkeakoski , Forssa , Mustiala + 4 Meer Minder