Bachelor in de gastronomie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De bachelor in de gastronomie heeft als doel om professionals gespecialiseerd in culinaire technieken te trainen, maar ook gekwalificeerd om een ​​gastronomisch bedrijf te leiden en te besturen. Een vierjarige training die onze afgestudeerden in staat stelt om de toekomst van de gastronomie te leiden.

Details

 • Officiële opleiding: Bachelor in de gastronomie.
 • Toegespitst op: studenten die hun loopbaan in de horeca willen voortzetten met zakelijke managementvaardigheden.
 • Studieduur: 4 jaar.
 • Total Crédits: 240 ECTS
 • Taal: Engels: 1e jaar. Spaans: 2e, 3e, 4e jaar *
 • Gevestigd in Castellón de la Plana (Spanje)

* Het eerste jaar kan in het Spaans of in het Engels zijn

Presentatie

De bachelordiploma in Gastronomie aan de CEU Cardenal Herrera University is het resultaat van een diepgaand sociaal, cultureel en zakelijk onderzoek naar de huidige situatie van de culinaire praktijk en hoe deze zich heeft ontwikkeld in zowel gastronomisch als commercieel opzicht. De belangrijkste conclusies uit de studie waren als volgt:

 • Professionaliteit: er is een toenemende trend in de richting van de vereiste van beroepskwalificaties in de gastronomische sector.
 • Bedrijfsdimensie: er is nu behoefte aan geschikte leeromgevingen die gastronomie en zaken met succes kunnen combineren, koken en rendement op de investering.
 • Gastronomisch R

De bachelordiploma is gebaseerd op vijf onderwerpen:

GASTRONOMIE

Voedingsproduct en culinaire technieken: overbrengen van kennis over het voedingsproduct en culinaire technieken, over de oorsprong en traceerbaarheid van voedingsmiddelen. Training van studenten in de disciplines van de kwaliteit en veiligheid van grondstoffen, voedselbereiding en opslag en gezond eten

CREATIVITEIT

De waarde van ideeën: deze graad omvat onderwerpen die verband houden met creativiteit, design en artistieke trends. Deze basiskennis biedt studenten de kans om een ​​actieve rol te spelen in projecten met betrekking tot het decoreren en arrangeren van interieurs, en om hun eigen onderscheidende uiterlijk te ontwikkelen op het gebied van voedselpresentatie en interieurinrichting.

TALEN

Internationale kansen: de groei van deze sector op de internationale markt dwingt ons om sterke nadruk te leggen op Engels als dagelijkse werktaal voor onze studenten, die de mogelijkheid hebben om hun taalvaardigheid te oefenen in seminars, werk met begeleiding, bibliografische zoekopdrachten, enz.

BEDRIJFSMANAGEMENT

Instrumenten om solide bedrijfsprojecten te beheren: een praktische, toegepaste benadering van het horecabedrijf met als doel studenten uit te rusten met de tools die ze nodig hebben om solide bedrijfsprojecten op te zetten en hun financiële levensvatbaarheid te beschermen.

Studieprogramma

De studie voor de bachelor in de gastronomie voorziet toekomstige studenten van een solide en praktische basis waarop hun toekomstige loopbaan kan worden gebouwd.

Het programma is gebaseerd op vijf themagebieden. Gecombineerd bieden deze gebieden Gasma-afgestudeerden een volledig, actueel professioneel profiel van de toekomst:

 • Voedsel technologie
 • Algemene zakelijke kennis
 • Gastronomie
 • Culinair Management
 • talen

1ste jaar. Een solide basis in gastronomie en management

Eerstejaars studenten verwerven basiskennis met betrekking tot voedselverwerking en eenvoudige culinaire processen.

Ze leren over de marketing- en economische gebieden van bedrijven in de sector. De Engelse taal maakt deel uit van de eerste inhoud van hun studie en praktische activiteiten om ervaring op te doen bij lokale bedrijven.

2e jaar. Nieuwe technieken en hulpmiddelen

Het tweede jaar omvat concepten met betrekking tot oenologie en culinaire processen.

Concepten met betrekking tot wetgeving, financiën en gezondheidsproblemen zullen worden behandeld in Culinair Management. De studenten zijn ook uitgerust met tools om solide zakelijke projecten te maken. De training wordt voortgezet in de Engelse taal en in Engelse communicatievaardigheden. Studenten ondernemen stages bij nationale bedrijven.

3e jaar. Kennisconsolidatie

Gastronomische studies richten zich op voeding en diëtetiek, voortkomend op creatie- en innovatieprocessen in de gastronomie. Studenten zullen ook hun kennis van oenologie en wijn-paring verbreden.

In Culinary Management bestuderen studenten bedrijfsmodellen en gebruiken ze software om de kosten te beheersen. Events management wordt geïntroduceerd. In het Engels verwerven studenten praktische kennis met betrekking tot de bedrijfswereld en de restaurantindustrie. Stages vinden plaats bij internationale bedrijven, zowel in restaurants als bedrijven in de voedingsindustrie.

4e jaar. Pad naar specialisatie

In het vierde jaar kiezen studenten een specialisatie en de bijbehorende cursus Pathway .

 • Executive Chef Innovation - Research in Gastronomy: Studenten bestuderen de nieuwste culinaire technieken en trends in de gastronomie. Ze beginnen onderzoeksconcepten te verwerven. Deze specialisatie richt zich op het hoogste culinaire niveau door nieuwe culinaire trends te leren en de creatieve processen en lopend onderzoek in de keuken toe te passen.
 • Gastronomisch ondernemen. Eten

Eindproject (TFG)

Het Bachelor Degree Final Project (TFG) bestaat uit een geheugen of een originele studie uitgevoerd door elke student. De TFG integreert en ontwikkelt de training en vaardigheden die zijn opgedaan tijdens de bacheloropleiding.

Het doel is om studenten te trainen in het zoeken, beheren, organiseren en interpreteren van relevante gegevens om oordelen te vellen die reflectie over belangrijke kwesties van sociale, wetenschappelijke, technologische of ethische aard omvatten. De voltooiing ervan vergemakkelijkt de ontwikkeling van kritisch denken, logisch en creatief oordeel. Een leraar zal toezicht houden op de TFG en de voltooiing ervan is nodig om de titel van de bachelor te behalen.

Stage

Studenten krijgen de kans om stage te lopen bij lokale, nationale en internationale bedrijven.

Onze gastronomische en culinaire managementcampus biedt elke student de mogelijkheid om externe academische stages te doen, dankzij verschillende samenwerkingsovereenkomsten tussen de CEU Cardenal Herrera University en verschillende lokale, Valenciaanse, nationale en internationale bedrijven.

Vanaf het eerste jaar van hun opleiding kunnen studenten beroepservaring opdoen door stage te lopen bij bedrijven in de buurt. Naarmate ze meer kennis en vaardigheden verwerven, hebben studenten de kans om posities aan te vragen in een steeds competitievere omgeving.

Carrièremogelijkheden

Gastronomie is een zeer interdisciplinair veld met een breed scala aan activiteiten in verband met de gastronomische en culinaire sectoren. Onze afgestudeerden, na het creëren van hun eigen bedrijf, krijgen de mogelijkheid om hun professionele activiteiten uit te voeren op een breed scala van gebieden, binnen de restaurant- en toeristische sector:

 • De voedingsindustrie.
 • Restaurant en catering.
 • Gastronomieconsultancy.
 • Toerisme.
 • Gastvrijheid.

Dankzij de vele carrièremogelijkheden die ze hebben, kunnen afgestudeerden in de gastronomie hun beroep uitoefenen in verantwoordelijke functies, zoals:

 • Chef.
 • Director of Food
 • Restaurant en Catering Manager.
 • Gastronomieconsulent.
 • Evenementen en Gastronomische Activiteiten Manager.
 • Onderzoeks- en innovatiemanager in de voedselsector.
 • Voedselkwaliteit en veiligheidsbeambte.
 • Culinaire operaties en projectmanager.

Bovendien kunnen onze afgestudeerden hun professionele vaardigheden toepassen in de onderwijs- en adviessectoren, waaronder:

 • Culinaire en gastronomische managers, adviseurs of adviseurs.
 • Leraren in gastronomiegebieden: masterclasses, cursusbezorging, stagebegeleiding, etc.
 • Onderwijsadviseur in gastronomische trainingscentra.

Culinair team

Voor de gastronomie maakt Gasma gebruik van professionals met een succesvolle carrière in de wereld van de gastronomie. Academisch personeel van CEU-Cardenal Herrera University levert hun ervaring met het leveren van de vaardigheden die vereist zijn voor de vakgebieden Business en Marketing, Levensmiddelentechnologie, Communicatie, enz.

Voortdurende begeleiding

Een tutor is verantwoordelijk voor het begeleiden van elke student in de loop van zijn opleiding.

Toegangswegen

 • Baccalaureaat LOGSCH: Alle studenten die het tweede jaar van het baccalaureaat hebben voltooid en geslaagd zijn voor toelatingsexamens van de universiteit, krijgen toegang tot de universitaire graad. UCH CEU heeft een eigen student-toelatingsproces.
 • Internationaal baccalaureaat binnen of buiten Spanje: 1. Onderwijssystemen van de Europese Unie met specifieke overeenkomst over onderwijs. 2. Onderwijssystemen van landen buiten de Europese Unie of waarmee geen specifieke overeenkomst over onderwijs bestaat.
 • Advanced Vocational Qualification (CFGS) of FPII verkregen in Spanje: volgens de huidige wetgeving hebben alle studenten die een CFGS (Advanced Vocational Training Cycle) hebben voltooid toegang tot de universiteit vanuit elke professionele sfeer, maar in het geval dat de vraag het aantal plaatsen overschrijdt beschikbaar, zal de UCH CEU de voorkeur geven aan gekwalificeerde kandidaten die kwalificaties bezitten van dezelfde tak van kennis als degene die heeft gestudeerd op de opleiding die zij wensen te volgen.
 • Kwalificaties die gelijkwaardig zijn aan Spaanse beroepsopleidingen / kwalificaties of educatieve cursussen in het buitenland: daarnaast kunnen Spaanse en niet-Spaanse aanvragers worden toegelaten tot de UCH CEU als ze in het buitenland hebben gestudeerd dat gelijkwaardig is aan de kwalificaties van de Advanced Vocational Training Cycle. Studies gelijk aan de cyclus van gevorderde beroepsopleidingen of professionele training in het buitenland.
 • Eerder voltooide universitaire studies: 1. Universitaire studies eerder voltooid in Spanje. 2. Universitaire studies die eerder buiten Spanje zijn voltooid.
 • Universitaire kwalificaties zijn begonnen, maar niet voltooid: toegang door overdracht van academische records
 • Beroepservaring of andere persoonlijke omstandigheden: mensen ouder dan 25/45. Mensen ouder dan 40 met beroepservaring hebben te maken met de mate waarin zij willen studeren.

Academische kosten

Eerste stap: gedurende het eerste jaar bedragen de totale kosten voor de studenten van de Engelse taal 11.500 euro. Hun opleiding (48 ECTS) tijdens dit jaar is volledig in het Engels (lessen, materialen, enz.) Tijdens het ontvangen van intensieve Spaanse lessen (12 ECTS). Studenten zullen het eerste schooljaar afmaken dat vele bronnen van Spaanse taal domineert.

Tweede stap: vanaf het tweede jaar op anon, de studenten van de Engelse lijn van het voormalige jaar passeren op de lijn onderwezen in het Spaans. Totale kosten voor hun training (66 ECTS per academiejaar) Het 2e en 3e jaar bedragen 10.690 euro per jaar. In elk geval kunnen studenten Spaanse taallessen blijven ontvangen als ze het nodig hebben. Ze zullen hun beheersing van het Spaans verbeteren en verdiepen om volledig vloeiend Spaans te zijn. Wanneer er speciale evenementen zijn (masterclass bijvoorbeeld), krijgen de studenten van de regel in het Engels taalondersteuning.

Derde stap: de totale kosten voor het 4e jaar bedragen 9.970 euro per jaar (60 ECTS). In elk geval kunnen studenten Spaanse taallessen blijven ontvangen als ze het nodig hebben. Ze zullen hun beheersing van het Spaans verbeteren en verdiepen om volledig vloeiend Spaans te zijn.

Wanneer er speciale evenementen zijn (masterclass bijvoorbeeld), krijgen de studenten van de regel in het Engels taalondersteuning.

Academische kosten omvatten:

 • Alle grondstoffen en ingangen om te koken.
 • Het gebruik van de Campusfaciliteiten en -apparatuur.
 • Een uniform plus een set messen en gebruiksvoorwerpen die aan elke student worden gegeven voor zijn eigen bezit. (Niettegenstaande het bovenstaande, moeten studenten 400 € storten, dat zal worden terugbetaald na het behalen van hun diploma).
 • Persoonlijke kluis.
 • Aanwezigheid op Masterclasses, conferenties en buitenschoolse seminars gepland voor onze studenten.
 • Regeling voor verplichte en buitenschoolse stages.

Niet inbegrepen:

Accommodatie. Castellón is echter een middelgrote mediterrane hoofdstad met 180.000 inwoners en een zeer bescheiden kost om te wonen. Studenten kunnen een kamer vinden in gedeelde appartementen vanaf 170 € -190 € / maand.

Toelating en inschrijving

Toelatingsexamen

Op het aanvraagformulier wordt u gevraagd om een ​​dag en tijd te kiezen voor uw persoonlijk toelatingsgesprek en dit zal plaatsvinden in de faciliteiten van de CEU Cardenal Herrera University.

Het interview wordt gehouden met een manager uit de bacheloropleiding Gastronomie en heeft twee hoofddoelen: ten eerste, voor de kandidaat om direct contact te hebben met de Campus door in contact te treden met iemand die met Gasma is verbonden, die in staat zal zijn eventuele vragen te beantwoorden hebben; ten tweede, voor de kandidaat om uit de eerste hand alles te weten te komen over de bachelor in de gastronomie. Tijdens het interview krijgt de kandidaat volledige informatie over de cursus en de manier waarop onze Campus werkt. Dit zal het besluitvormingsproces ondersteunen. Daarnaast kunnen we dankzij het interview direct meer over de vaardigheden en motivaties van de toekomstige student leren, persoonlijk, wat een belangrijke factor is voor ons om de kandidaat te beoordelen als een mogelijke student op onze opleiding.

Reservering en toelatingsexamen

Na het toelatingsgesprek begint het proces om een ​​plaats te reserveren. In het algemeen, behalve in speciale omstandigheden, 24 uur na het interview, ontvangt de kandidaat een kennisgeving per e-mail en via het intranet van de opname.

De kennisgeving zal een van de drie scenario's voor de kandidaat bevatten:

 • Dat ze zijn geselecteerd en dat er een plaats beschikbaar is voor hen. In dit geval gaat de kennisgeving vergezeld van een gepersonaliseerd plaatsreserveringsdocument waarin ze worden verteld wat ze moeten doen om door te gaan met het proces. Volgens de eenvoudige instructies in dit document kan de kandidaat een plaats reserveren op de Gastronomy and Culinary Management Campus.
 • Dat ze op de wachtlijst voor toegang tot de bachelor zijn geplaatst. In dit geval zullen ze worden geïnformeerd over de volgende stappen die moeten worden gezet.
 • Dat ze niet zijn geselecteerd omdat er geen beschikbare plaatsen zijn en er naar verwachting geen plaatsen beschikbaar zullen zijn of om redenen die verband houden met de evaluatie van de sollicitatie van de kandidaat.

Selectie vindt plaats door het evalueren van de kandidaat, hun motivaties en vaardigheden en, waar van toepassing, hun persoonlijke en familieomstandigheden. Aangezien de Gastronomy and Culinary Management Campus een eigen selectiesysteem heeft, zal het cijfer behaald met de toelatingsexamens van universiteiten niet in aanmerking worden genomen, hoewel de definitieve inschrijving pas kan plaatsvinden als aan alle wettelijke vereisten voor toelating tot de campus is voldaan. .

In het geval dat ze worden geselecteerd, moeten studenten zich registreren om hun plaatsreservering officieel te maken:

 • Toekomstige studenten zullen de nodige documentatie kunnen afdrukken om de registratievergoeding van het intranet te betalen.
 • 24 uur na het maken van de betaling moeten toekomstige studenten het registratieformulier invullen op het intranet.

Zowel de betaling van de vergoeding als de invulling van het registratieformulier zijn nodig om de gereserveerde plaats te kunnen reserveren en vervolgens een aanstelling voor inschrijving te kunnen aanvragen, die bij het secretariaat-generaal van de Campus zal worden geformaliseerd.

Aangepaste tests

De Gastronomy and Culinary Management Campus, GASMA, heeft een proces geïmplementeerd dat helpt bij het evalueren van de kennis en vaardigheden van zijn nieuwe studenten om hun profiel te identificeren bij het verkrijgen van toegang tot de bachelor in de gastronomie.

Met dit proces kunnen we het toegangsniveau van studenten classificeren, zodat we onderwijsstrategieën kunnen ontwerpen in overeenstemming met de groep waartoe ze behoren. Om dit te doen, aan het begin van het academische jaar, worden, zodra de studenten zich hebben ingeschreven op de Campus, een reeks profieltesten uitgevoerd in de klas, die specifiek is aangepast aan de bachelor in de gastronomie. Op basis van de informatie verkregen uit deze tests ontwerpt de Campus versterkings- en intensiveringsacties die zijn afgestemd op de behoeften van de studenten.

Dit is een verder voorbeeld van onze inspanningen om persoonlijk onderwijs aan te bieden, gericht op het beste uit elke student halen. In dit proces krijgen studenten ook een toets op het niveau van het Engels. Aan de hand van de resultaten van deze test zal de Campus de studenten vertellen welke gratis cursussen ze moeten volgen in de taalcursussen, om het niveau van Engels te behalen dat vereist is voor bacheloropleidingen.

Laatst bijgewerkt op feb 2018

Over de school

Gasma is the Gastronomy and Culinary Management Campus from CEU Cardenal Herrera University.

Gasma is the Gastronomy and Culinary Management Campus from CEU Cardenal Herrera University. Lees Minder
Castellón de la Plana