Bachelor in de godgeleerdheid en godsdienstwetenschappen (Leuven)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Waar gaat het programma over?

Het lijdt geen twijfel dat degenen die zich inschrijven voor een Leuvense bachelor diepgaand zullen worden geïntroduceerd in de studie van het christendom en de wereldreligies. Deze solide basis wordt gelegd met behulp van uitdagende lezingen, interactieve seminars in kleine groepen en persoonlijke begeleiding bij het schrijven van papers en essays. Het programma kan fulltime of parttime worden gevolgd.

Deze bacheloropleiding bereidt zich voor op een meer gespecialiseerde studie in de Research Master of de Master in de theologie en religiewetenschappen.

De faculteit biedt ook een verkort programma aan: de verkorte bachelor in de theologie en de religiewetenschappen (tussen 45 en 120 ECTS). Dit gereduceerde programma varieert van kandidaat tot kandidaat en houdt rekening met de eerdere academische vorming van elke kandidaat.

Internationale

Het onderzoeksmasterprogramma trekt studenten van over de hele wereld aan, wat een waardevol intercultureel element aan je ervaring toevoegt. Alle opleidingen van de faculteit worden zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven en staan open voor studenten van elke nationaliteit. De faculteit heeft momenteel studenten uit meer dan zestig landen en dus uit vrijwel alle delen van de wereld. We moedigen studenten ook aan om deel te nemen aan uitwisselingsprogramma's waarmee ze een semester in het buitenland kunnen doorbrengen. De Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap heeft 89 overeenkomsten in 26 verschillende landen.

Sterke punten

  • Studeer aan een faculteit met een rijke geschiedenis en een traditie van uitmuntendheid die teruggaat tot de oprichting in 1432.
  • Ontvang instructies die een reflectieve, wetenschappelijk onderbouwde, methodologische toepassing van theologie en religieuze studies opleveren.
  • Maak deel uit van een diverse en deskundige studentenorganisatie.

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day.

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day. Lees Minder
Ga naar de website van de school