Bachelor in de handelsingenieur (Brussel et al)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Tijdens de Bachelor of Science in Business Engineering (Brussel):

  • de nodige vaardigheden verwerven om uitdagende bedrijfsproblemen op een analytische manier op te lossen met behulp van een multidisciplinaire aanpak;
  • veel inzicht krijgen in de specifieke uitdagingen waarmee het bedrijfsleven wordt geconfronteerd.

Je bent klaar voor een veelbelovende (internationale) carrière dankzij je huidige inzichten in de combinatie van bedrijfseconomie, kwantitatieve methoden en technologie, je managementcapaciteiten en je taalvaardigheid.

Meer specifiek richt je je in de opleiding Business Engineering op het managen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Je maakt kennis met de bedrijfseconomie en de verschillende functionele domeinen in bedrijven (bv. Accountancy, financieel management, marketing, productie en logistiek, human resources management). Je leert hoe een bedrijf dagelijks opereert en hoe zijn processen zijn georganiseerd.

Het ontwerpen van bedrijfsprocessen vormt vaak de kern van de activiteiten van de business engineer, bijvoorbeeld in bedrijven die een nieuw productieproces willen lanceren, optimaliseren of hun serviceproces efficiënter willen laten verlopen. Je besteedt daarbij aandacht aan het menselijk gedrag en de sociale verschijnselen die bepalend zijn voor ons denken en handelen. Omdat u moet weten hoe de economische wereld rondom de organisatie werkt, leert u door middel van economische analyse over belangrijke economische concepten en methoden. Onderwerpen die te maken hebben met wet- en belastingregelgeving zijn ook een cruciaal onderdeel van het programma, aangezien ze een grote impact kunnen hebben op het bedrijfsleven.

Naast het bevorderen van uw leidinggevende vaardigheden, scherpt u ook uw analytische vaardigheden aan. Je beheerst de nodige wiskundige en statistische technieken om bedrijfsproblemen te analyseren en optimale oplossingen uit te werken (bv. Personeelsplanning, organisatie van een productieproces, verkoopvoorspellingen voor het volgende kwartaal, meten van de impact van een reclamecampagne).

Aangezien informatie belangrijker is dan ooit, verwerft u ook een gedegen achtergrond in ICT-vaardigheden en informatiemanagement. Als business engineer moet je weten hoe bedrijven informatie kunnen beheren en analyseren. Na een inleiding in de natuur- en toegepaste wetenschappen begrijp je kritische technologische processen en ben je in staat de impact van innovatie op bedrijven, hun omgeving en duurzaamheid in te schatten.

Structuur

De Bachelor of Business Engineering-opleiding is een multidisciplinair programma, bestaande uit cursussen binnen de brede gebieden van:

  • Beheer van zakelijke domeinen
  • Ontwerp van bedrijfsprocessen
  • Wiskundige en statistische technieken
  • Natuurwetenschappen en toegepaste wetenschappen
  • Economische analyse en internationale oriëntatie.

In de laatste programmafase voer je een multidisciplinair managementproject uit. Door deze praktijkervaring ontwikkel je specifieke competenties die belangrijk zijn voor de bedrijfsingenieur, waaronder ondernemerschap, probleemoplossend redeneren en kritische reflectie. Tegelijkertijd moedigt dit project onafhankelijkheid en teamgeest aan.

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium.

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium. Lees Minder