Bachelor in de handelswetenschappen (Brussel)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Bachelor of Business Administration (BBA) wordt in het Engels gegeven en heeft een sterke internationale focus. Het is zowel praktijkgericht als academisch. Het volgt een benadering van 'practice-as-orientation' en 'science-as-foundation'. Bedrijfsbeheerders zijn managers die weloverwogen strategische beslissingen kunnen nemen in reactie op economische uitdagingen en kansen.

Waar gaat de 'Bachelor of Business Administration' over?

 • Wilt u een bedrijf runnen of zelf een bedrijf starten?
 • De marketing, human resources of ICT organiseren voor een multinational, een MKB, een non-profitorganisatie of de overheid?
 • Of wilt u liever internationale relaties ontwikkelen?
 • Of word je specialist in financieel beleid, belastingen of accountancy?

Je verwerft de vaardigheden om belangrijke zakelijke vragen op te lossen en krijgt veel inzicht in de specifieke uitdagingen waar het bedrijfsleven mee te maken heeft. Dankzij je huidige economische inzichten, je managementcapaciteiten en je taalvaardigheden ben je klaar voor een veelbelovende carrière.

Je zult ook een multidisciplinair managementproject uitvoeren in elke programmeerfase. Door deze praktische ervaring, ontwikkelt u specifieke competenties die belangrijk zijn voor de bedrijfsbeheerder: ondernemerschap, probleemoplossend redeneren en kritische reflectie. Tegelijkertijd stimuleren deze projecten ook onafhankelijkheid en teamgeest. Op deze manier zal elk jaar een stap dichter bij de zakelijke praktijk komen.

Structuur

Het BBA-programma is onderverdeeld in vijf pijlers:

 • Menselijk gedrag, recht en maatschappij
 • Economische analyse en internationale handel
 • Kwantitatieve analyse en onderzoeksvaardigheden
 • Management Domains
 • Ondernemerschap en inzetbaarheid

Deze vijf sporen gaan door de drie bachelorjaren heen en worden steeds gespecialiseerder. Langs deze tracks leer je de basis van bedrijfskunde, economie en internationale zaken. Je wordt gecoacht in het ontwikkelen van competenties die je nodig hebt in zakelijke omgevingen. Je verwerft inzicht in de principes van strategie, management en ondernemerschap.

Spotlight

Echt internationaal

Onze BBA zal je uitdagen om kennis te maken en nauw samen te werken met studenten uit andere culturen en nationaliteiten. De diversiteit van ons programma is indrukwekkend: ongeveer 60 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in het BBA-programma.

Business-georiënteerde

We nodigen internationale managers en overheidsfunctionarissen uit om hun ervaringen met studenten te delen tijdens gastcolleges en zakelijke seminars die het hele jaar door worden gehouden. Je krijgt waardevolle managementvaardigheden door zakelijke projecten in elk van de drie jaar van het curriculum. De nadruk ligt op besluitvorming, teamwork, omgaan met andere culturen, tijdmanagement en effectieve communicatie.

interdisciplinair

De interdisciplinaire benadering van onze BBA bereidt u voor op het oplossen en oplossen van bedrijfsproblemen door te putten uit inzichten en ervaringen uit verschillende disciplines en perspectieven - vaak als lid van een team. Op deze manier simuleert de BBA de echte bedrijfswereld en maakt hij gebruik van verschillende culturele achtergronden en wereldbeelden.

Taalvaardigheid

Je studeert af met een uitstekende beheersing van een wereldtaal, omdat alle cursussen in het Engels worden gegeven. Intensieve taalcursussen in het Nederlands, Frans, Spaans en Duits worden ook aangeboden aan studenten die hun beheersing van een vreemde taal willen verbeteren. In je tweede bachelor is het zelfs mogelijk om cursussen Frans te volgen in een uitwisselingsprogramma met een Franstalige universiteit in Brussel.

In het hart van Europa

Leer zaken waar zaken gedaan zijn! Brussel is het economische hart van Europa. Als een zakencentrum, heeft Brussel een centrale positie in Europa en het huisvest de EU en de NAVO, evenals diverse internationale handels- en financieringsorganisaties.

Brussel is waar honderden multinationale ondernemingen hun hoofdkantoor hebben en waar veel belangrijke politieke en economische beslissingen worden genomen. Uw campus bevindt zich midden in dit beslissingscentrum: een voorsprong voor het lanceren van uw carrière.

Centraal gelegen

De campus ligt in het hart van Brussel, op slechts vijf minuten lopen van het centraal station van Brussel, met verschillende metroverbindingen (metro) in de directe omgeving.

Studeren in een grootstedelijke stad als Brussel is een uitdaging. Je ontmoet niet alleen verschillende culturen, maar krijgt de mogelijkheid om verschillende talen te leren en te oefenen. Ik koos voor dit programma omdat het een internationale leeromgeving biedt in een internationale stad!

Internationale ervaring

De Bachelor of Business Administration is internationaal niet alleen qua focus en inhoud, maar ook qua studentenpopulatie. Omdat de instructietaal Engels is, wonen studenten van over de hele wereld studenten bij, wat interculturele interactie op dagelijkse basis mogelijk maakt. Een aantal cursussen kan worden uitgewisseld door Frans-studenten in onze partneruniversiteit Université Saint-Louis in Brussel.

Zin om je eigen studie in het buitenland mee te nemen? De faculteit organiseert een aantal internationale studiebezoeken waarvoor je een aanvraag kunt indienen. Of misschien wil je de kans nemen om te studeren aan een van de Europese partners van de faculteit tijdens de derde bachelorfase, voor het eerste semester (of in sommige gevallen zelfs een jaar). Er zijn ook enkele plaatsen beschikbaar bij niet-Europese partners. De geschiktheid en selectie hangen af ​​van je studievoortgang, academische resultaten van de eerste bachelorfase, je taalvaardigheid en motivatie.

Als u niet te ver wilt reizen, maar toch een andere omgeving wilt, kunt u ook studeren aan een van onze Belgische partnerinstellingen, zoals de Université de Liège of de Haute Ecole Groupe ICHEC in Brussel.

Sluitingsdatum voor 2018 - 2019

 • 1 maart 2018 (voor niet-EER burgers)
 • 1 juni 2018 (voor EER-burgers)

KU Leuven maakt gebruik van een online aanvraagsysteem. U kunt uw aanvraagformulier downloaden en indienen via www.kuleuven.be/application. Studenten met een Vlaamse opleiding kunnen terecht op www.kuleuven.be/studentenadministratie.

Bezoek de website van de potentiële studenten voor meer informatie.

Meer nuttige informatie over het programma voor 2018 -2019 is hier beschikbaar.

Collegegeld

Raadpleeg de website voor de meest recente informatie: www.kuleuven.be/tuitionfees.

Is dit het juiste programma voor mij?

De ideale toekomstige studente voor het Bachelor of Business Administration-programma:

 • heeft een fascinatie voor de wereld van zaken;
 • staat te popelen om een ​​internationale carrière na te streven;
 • ziet leren en werken in een multicultureel team als een persoonlijk goed;
 • wil de arbeidsmarkt betreden met zowel praktijkervaring als een academische bachelordiploma;
 • wil studeren in de levendige internationale en multiculturele stad Brussel, de hoofdstad van België en kloppend hart van Europa.

Carrièrepaden

Hoewel veel bachelors van bedrijfskunde-afgestudeerden gaan naar studies op graduatieniveau, heeft je BBA-diploma zeker een waarde op zich in de huidige banenmarkt. We zijn goed uitgerust om u in dit opzicht te ondersteunen. Studenten en alumni kunnen relevante vacatures en stages raadplegen met behulp van een online applicatie. Je hebt ook de mogelijkheid om potentiële werkgevers te ontmoeten op banenbeurzen die het hele jaar door worden georganiseerd en tijdens wervingsactiviteiten op de campus.

Als afgestudeerde BBA kun je een breed scala aan kennis bijbrengen en dat kan met succes worden toegepast in een breed scala aan vacatures en sectoren. Afhankelijk van uw persoonlijke interesses en carrièredoelen staan ​​posities in inkoop, verkoop, marketing, productiecontrole, planning en budgettering, financieel beheer en ICT voor u open. Andere afgestudeerden vinden werk bij banken en verzekeringsmaatschappijen, treden toe tot de overheidsdienst of een van de Europese instellingen, of beginnen hun eigen bedrijf.

Doelen

De afgestudeerde is academisch opgeleid en in staat om bedrijfsoplossingen te ontwikkelen en te implementeren door middel van synthetisch redeneren binnen de actuele globaliserende economische en maatschappelijke context. Bovendien kan hij / zij van toegevoegde waarde zijn op het niveau van bedrijfsgericht onderzoek.

De afgestudeerde bachelor:

 • Heeft een grondige kennis van bedrijfsstudies en heeft een grote bedrijfsgevoeligheid ontwikkeld die hij op een gerichte manier kan gebruiken bij het analyseren en oplossen van bedrijfsproblemen.
 • Heeft kennis van en inzicht in de verschillende domeinen van bedrijfsbeheer en de samenhang daartussen.
 • Heeft kennis van en inzicht in de economische wetenschappen en kan hun relevantie voor het bedrijfsbeleid beoordelen, ook in een internationale context.
 • Heeft een brede kennis van en inzicht in gerelateerde sociale wetenschappen en kan dit effectief gebruiken bij het uitvoeren van een kwantitatieve en kwalitatieve analyse van bedrijfsproblemen.
 • Heeft kennis van en inzicht in de ondersteunende wetenschappen (wiskunde, statistiek, enz.) En hun toepassingen binnen de relevante domeinen en kan deze op de juiste manier gebruiken, waarbij kritisch wordt gekeken naar de nauwkeurigheid van de cijfers.
 • Is in staat om relevante onderzoeksmethoden te selecteren, correct toe te passen, de resultaten op een wetenschappelijke manier te verwerken en er kritisch op te zijn.
 • Is in staat om gericht te zoeken naar wetenschappelijke informatie, deze te evalueren en te verwerken en er correct naar te verwijzen.
 • Geeft een nieuwsgierige houding weer: nauwkeurigheid, kritische reflectie, wetenschappelijke nieuwsgierigheid, verantwoording van gemaakte keuzes.
 • Kan als teamlid in verschillende rollen functioneren.
 • Kan duidelijk communiceren en rapporteren in de instructietaal. Kan in tenminste twee andere talen mondeling en schriftelijk in een zakelijke context gebruiken en beheerst alle technieken en vaardigheden voor efficiënte en effectieve zakelijke communicatie.
 • Geeft managementvaardigheden en ondernemerschap weer, gericht op operationele probleemoplossing.
 • Erkent de sociale en ethische aspecten van management en kan hierover kritisch reflecteren.

Verdere studies

direct:

 • Master in de handelswetenschappen (Brussel)
 • Master in de handelswetenschappen: Double Degree Montpellier (uitgaand) (Brussel et al)
 • Master in de handelswetenschappen (Brussel)
 • Master in de handelswetenschappen - avondonderwijs via combinatie contact- en afstandsonderwijs (Brussel)
 • Master in de handelswetenschappen (Antwerpen)
 • Master of Business Administration (Antwerpen)
 • Master in de handelswetenschappen: Double Degree Montpellier (uitgaand) (Antwerpen et al)
 • Master in de Europese studies: transnationale en mondiale perspectieven (Leuven)
 • Master in de Europese studies: transnationale en mondiale perspectieven (Leuven)

Wanneer toegestaan:

 • Master in de handelswetenschappen: Double Degree Montpellier (uitgaand) (Brussel et al)
 • Master in de handelswetenschappen: Double Degree Montpellier (uitgaand) (Antwerpen et al)
 • Master in de Europese studies: transnationale en mondiale perspectieven (Leuven)

Toegang na voorbereidend, overbruggend of verkort programma:

 • Master handelsingenieur (Brussel), na het volgen van Voorbereidingsprogramma: Master handelsingenieur / Master of Business Engineering (Brussel)
 • Master of Business Engineering (Brussel), na het volgen van Voorbereidingsprogramma: Master handelsingenieur / Master of Business Engineering (Brussel)
 • Master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur (Leuven), na het volgen van Voorbereidingsprogramma: Master handelsingenieur / Master of Business Engineering (Brussel)
 • Master in de toegepaste economische wetenschappen (Leuven), na het volgen van het Voorbereidingsprogramma: Master handelsingenieur / Master of Business Engineering (Brussel)
 • Specifieke lerarenopleiding economie (Brussel), na het volgen van Voorbereidingsprogramma: Master handelsingenieur / Master of Business Engineering (Brussel)
 • Specifieke lerarenopleiding economie (Antwerpen), na het volgen van Voorbereidingsprogramma: Master handelsingenieur / Master of Business Engineering (Brussel)
 • Specifieke lerarenopleiding economie (Leuven), na het volgen van Voorbereidingsprogramma: Master handelsingenieur / Master of Business Engineering (Brussel)
 • Master in de toegepaste economische wetenschappen (Leuven), na het volgen van Voorbereidingsprogramma: Master in de toegepaste economische wetenschappen (Leuven)
 • Master in de toegepaste economische wetenschappen (Leuven), na het volgen van Voorbereidingsprogramma: Master in de toegepaste economische wetenschappen (Leuven)
 • Master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur (Leuven), na het volgen van Voorbereidingsprogramma: Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur / Master of Business Engineering (voor bachelors in de handelswetenschappen) (Leuven)
 • Master in de toegepaste economische wetenschappen (Leuven), na het volgen van Voorbereidingsprogramma: Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur / Master of Business Engineering (voor bachelors in de handelswetenschappen) (Leuven)
 • Master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica (Leuven), na het volgen van Voorbereidingsprogramma: Master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica / Master in de business and information systems engineering (voor bachelors in de handelswetenschappen / Bachelors of Business Administration) (Leuven)
 • Master in het vertalen (Antwerpen), na het Voorbereidingsprogramma: Master in het vertalen (Antwerpen)
 • Master in het Vertalen (2 opties) (Antwerpen), na het Voorbereidingsprogramma: Master in het vertalen (Antwerpen)
 • Master in het Vertalen (2 opties) (Antwerpen), na het Voorbereidingsprogramma: Master in het vertalen (2 opties) (Antwerpen)
 • Master in de volgende communicatie (Antwerpen), na Voorbereidingsprogramma: Master in de volgende communicatie (Antwerpen)
 • Master in de grote communicatie (2 opties) (Antwerpen), na het Voorbereidingsprogramma: Master in de volgende communicatie (Antwerpen)
 • Master in het vertalen (Antwerpen), na het Voorbereidingsprogramma: Master in het vertalen (Antwerpen)
 • Master in het Vertalen (2 opties) (Antwerpen), na het Voorbereidingsprogramma: Master in het vertalen (Antwerpen)
 • Master in de volgende communicatie (Antwerpen), na Voorbereidingsprogramma: Master in de volgende communicatie (Antwerpen)
 • Master in de grote communicatie (2 opties) (Antwerpen), na het Voorbereidingsprogramma: Master in de volgende communicatie (Antwerpen)
 • Master in het Vertalen (2 opties) (Antwerpen), na het Voorbereidingsprogramma: Master in het vertalen (2 opties) (Antwerpen)

Meer informatie op: Bachelor in de handelswetenschappen - KU Leuven

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KU Leuven is een instelling voor onderzoek en onderwijs met internationale uitstraling. Alle programma's aan deze universiteit zijn gebaseerd op het innovatieve onderzoek van haar wetenschappers e ... Lees meer

KU Leuven is een instelling voor onderzoek en onderwijs met internationale uitstraling. Alle programma's aan deze universiteit zijn gebaseerd op het innovatieve onderzoek van haar wetenschappers en professoren. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
Ga naar de website van de school