Bachelor In De Handelswetenschappen "Evenement, Handelsbeurs En Congres Management"

hwtk University of Applied Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor In De Handelswetenschappen "Evenement, Handelsbeurs En Congres Management"

hwtk University of Applied Sciences

Evenementen, evenementen en congressen zijn essentiële elementen van moderne marketingcommunicatie. Met name in de tijd van informatie-overload en nieuwe media is het noodzakelijk om producten en diensten beschikbaar te stellen voor de klant. Dit is de enige manier om duurzaam een ​​positief imago te creëren. Leveranciers en dienstverleners moeten creatief, flexibel en kostenbewust handelen.

De bacheloropleiding Business Administration is gespecialiseerd in evenementen, beurzen en congresmanagement en biedt studenten methoden en sleutelcompetenties om klantgerichte mogelijkheden voor ervaringscommunicatie te ontwikkelen en deze effectief te implementeren. Ervaren docenten uit het veld bieden industrie-interne knowhow.

Kaderplan in de duale studie

Sem 1

De studenten worden de bedrijfsmanagementstructuren van de praktijk geleerd. Je leert de bedrijfsinterne definities van termen kennen, evenals de volgorde van orders, producten en klanten. Daarnaast krijgen ze inzicht in de financiële administratie. De studenten worden vertrouwd gemaakt met de structuur en de procesorganisatie van de praktijk, evenals met de bedrijfsspecifieke werk- en werkvoorschriften. U krijgt een indruk van de positionering en taak van het bedrijf in de evenementenindustrie en in de marktomgeving. Ze zijn betrokken bij het dagelijkse werk van de praktijk. Dit omvat de begeleide deelname aan projecten. Hierbij herkennen de studenten de verschillende stadia van een project in de concrete praktijkoverdracht.

Sem 2

Praktische vaardigheden Studenten leren de basis van managementtaken. Daarbij leren ze de individuele serviceproducten kennen, onderzoeken ze de operationele waardeketen, de marktpositie en de concurrentiële omgeving van hun praktijkbedrijf, die ze kunnen onderscheiden van vergelijkbare dienstverleners. Ze krijgen ook inzichten in de boekhouding, met name de kosten- en prestatierekening, door ze mee te nemen in de kosten van offertes. Ze zijn in staat om hun eigen verantwoordelijkheid op zich te nemen, gedeeltelijke taken in de organisatie en uitvoering van evenementen en evenementendiensten. U hebt de mogelijkheid om zelfstandig zakelijke correspondentie uit te voeren. Je wordt meegenomen in de nieuwe klantacquisitie van de praktijk. Ze analyseren de structuur en inhoud van de marketingmix in het bedrijf met focus op het eigen advertentiemateriaal van het bedrijf. De studenten ontwikkelen hun eigen oplossingsmethoden voor nieuwe klantenverwerving en implementeren theoretische kennis in de praktijk.

Sem 3

De studenten verdiepen hun kennis op het gebied van "Controlling". Je leert de basisprincipes van budgetteren, liquiditeitsplanning en het belang van sleutelfiguren. Interne technologieën of software-oplossingen worden toegepast en gebruikt. De studenten kunnen zelfstandig de zelfmarketing van hun praktijk ondersteunen. Deze omvatten klantacquisitie op het gebied van direct marketing, het ontwerp van reclamemateriaal en het opstellen van persberichten. Op het gebied van online en sociale mediamarketing ontwikkelen zij onafhankelijk concepten. Ze begrijpen de uitgebreide observatie en analyse van concurrentie als onderdeel van de complexe controle van zelfmarketing.

Sem 4

De studenten kunnen zelfstandig project- en evenementconcepten maken, berekenen en presenteren in termen van kosten. Je neemt de verantwoordelijkheid op zich voor projectmanagement en bent betrokken bij projectfacturatie en kostenbeheersing. De eisen van arbeidsveiligheid zijn hen bekend in hun praktische betekenis.

Sem 5

De studenten zijn vertrouwd met de operationeel relevante rechtsgebieden en kunnen evenementencontracten beoordelen op volledigheid en juridische implicaties. Eventgerelateerde risico's die zich voordoen in verband met de planning en implementatie van evenementen kunnen correct worden geschat en in de praktijk worden gecommuniceerd. De studenten worden geïnformeerd over operationele normen op het gebied van proces- en kwaliteitsbeheer. Je leert human resources management kennen door er taken aan te nemen (bijv. Nieuwe werknemers trainen). In het kader van de verantwoordelijkheid van deeltaken van het projectmanagement, nemen de studenten ook de verantwoordelijkheid voor het personeel op zich en instrueren zij collega's bij de uitvoering van de taken. U krijgt een basisoverzicht van de bedrijfsvoering en positionering van het bedrijf. Ze maken deel uit van de bedrijfsontwikkeling bij fundamentele ondernemersactiviteiten. Dit omvat de overweging van uitbreidingen van bedrijfsactiviteiten of portfolio-toevoegingen. Ze leren ook het risicobeheer van de onderneming kennen.

Sem 6

De studenten nemen deel aan de naleving en verbetering van operationele normen in proces- en kwaliteitsbeheer. Je kunt alle dagelijkse taken binnen de projecten en evenementen afhandelen. Dit omvat bijvoorbeeld taken van de griffier of een divisiemanager. Evenzo zijn ze in staat om gekwalificeerde assistentie-activiteiten aan te nemen voor het bedrijfsmanagement en op basis van eigen onderzoeks- en marktanalyses beslissingsbases te creëren in de vorm van presentaties en deze onafhankelijk te presenteren. De studenten kunnen eenvoudige planning uitvoeren met betrekking tot de evenemententechnologie en de noodzakelijke voorwaarden inschatten.

toepassingen

 • afzet
 • planning
 • event management
 • human Resources
 • Controlling
 • citymarketing

vennootschap

 • Evenementenbureaus en organisatoren
 • Organisatoren en centra voor beurzen en congressen
 • Erlebnisgastronomie
 • Grote bedrijven van alle soorten met een evenementenafdeling
 • Vrije tijd en themaparken
Deze school biedt programma's in:
 • Duits
hwtk University of Applied Sciences

Laatst bijgewerkt op July 16, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Apr. 2019
Duration
Duur
6 semesters
Voltijd
Price
Prijs
580 EUR
/ Maand (betalingsoptie 36 maanden). Afstandsonderwijs 10.440,50 € (eenmalige betaling) of 10.990 € (betalingsmodaliteit 36, 48 of 72 maanden)
Locations
Duitsland - Baden-Baden, Baden-Württemberg
Startdatum : Oct. 2018, Apr. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Duitsland - Berlijn, Berlin
Startdatum : Oct. 2018, Apr. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018, Apr. 2019
Duitsland - Berlijn, Berlin
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Duitsland - Baden-Baden, Baden-Württemberg
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan