Bachelor in de informatica en informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Informatica is een van de belangrijkste en noodzakelijke onderwerpen voor de huidige generatie van de informatiemaatschappij om het mogelijk te maken gelijke tred te houden met de tijd en soms een stap voor te zijn. Een groot aantal van de beschikbare moderne prestaties van de menselijke samenleving, evenals het ongekende potentieel van de ontwikkeling ervan, zijn gebaseerd op het gebruik van computer- en softwaresystemen. Informatica en informatica zijn de middelen en technieken die nodig zijn op alle gebieden van menselijke activiteit. Ze bieden aanzienlijke kansen voor vele levenssferen, verhogen de snelheid, verbeteren de kwaliteit en productiviteit, vergroten de geografische ruimte.

De toepasbaarheid van de kennisgebieden en specialiteiten, gecombineerd met een sterk en gerenommeerd merk van NTUU "KPI" zijn de factoren die niet alleen de werkgelegenheid garanderen, maar ook een verdere carrière van toekomstige specialist - afgestudeerd aan de Faculteit Informatica en Computerwetenschappen (FICS ) ergens in de wereld.

Alle afdelingen die de FICS vormen, zijn afkomstig van de faculteit Elektrotechniek, die werd opgericht in 1918. De faculteit informatica en informatica geeft de huidige naam in 1985.

Structuur. De faculteit bestaat uit 4 afdelingen en 2 onderzoeksinstituten.

1. Afdeling Computer Engineering traint bachelors in "Computer Engineering", "Software Engineering" en master in "Computersystemen en Netwerken", "Software voor Computersystemen en Netwerken."

Studenten van de specialiteit "Computersystemen en Netwerken" ontvangen geavanceerde en uitgebreide kennis over het ontwerp, de ontwikkeling en de werking van het systeem en de toegepaste programmering van complexe computersystemen: gedistribueerde en geclusterde computersystemen, lokale, wereldwijde en zakelijke computernetwerken.

Activiteiten van studenten van een specialiteit "Software voor computersystemen en netwerken" is gekoppeld aan de ontwikkeling en het onderhoud van applicatiesoftware voor computersystemen en -netwerken, bedrijfsnetwerken en -systemen, beslissingsondersteunende systemen, geautomatiseerde besturingssystemen, intelligente systemen, bedrijfssoftware, internet - portals, multimediasoftware, databases en kennisbanken, software voor informatiebeveiliging in computersystemen en -netwerken.

2. Afdeling Technische Cybernetica leidt bachelors en masters op in "Automatisering en computer-geïntegreerde technologieën" en "Software-engineering", specialisaties "Geautomatiseerde systemen en robotica", "Software-engineering van geautomatiseerde systemen en robotica."

De essentie van de activiteit van afgestudeerden is de ontwikkeling en het onderhoud van geautomatiseerde en robotachtige systemen, automatiseringssystemen voor procescontrole, technische faciliteiten en bedrijfssystemen gebouwd op basis van informatie- en communicatienetwerken, computersystemen en microcontrollers met behulp van een systematische methodologie en basiskennis van moderne informatietechnologie, computertechnologie, hulpmiddelen voor informatiebeveiliging en databases en kennisbanken, managementtheorie en besluitvorming, de nieuwste programmeertechnologieën en kunstmatige intelligentie.

3. Afdeling automatisering en besturing in technische systemen leidt bachelors op in "systeemtechniek", "software-engineering" en master in "geautomatiseerde besturingssystemen en automatisering".

Het kenmerk van de opleiding van afgestudeerden is een grondige studie van moderne hightech wetenschap en technologie: informatietechnologie; computer-, elektronica- en microprocessortechnologie; systemen en netwerken voor datacommunicatie en telecommunicatie; geautomatiseerde controlesystemen. De activiteiten van de specialist houden zich bezig met onderzoek, creatie en implementatie van: geautomatiseerde controlesystemen; microprocessorsystemen en automatisering; telecommunicatiesystemen en beheersnetwerken.

4. Afdeling Computer-Aided Management en Data Processing Systems traint bachelors en masters in "Computer Science and Information Technologies" (specialisatie "Information Control Systems and Technologies"), "Software Engineering" (specialisatie "Software voor Information Control Systems.")

Afgestudeerden-analisten van computersystemen worden gekenmerkt door een hoge technische opleiding, die hen in staat stelt om de complexe kennis van alle aspecten van computertechnologie te verwerven; systeem en wiskundig denken, wat een voorwaarde is voor het formaliseren van het perceptiesysteem en automatisering; professionele kennis over software engineering, informatiesystemen, informatiebeveiliging; bredere humanitaire en economische training waarmee u vrij door de marktinfrastructuur kunt navigeren.

Studenten hebben de mogelijkheid van specialisatie op verschillende gebieden van automatisering: de ontwikkeling, de werking of de marketing van geautomatiseerde bedrijfsprocesbeheersystemen; beheersing van de fundamenten van systeemtechnologieën ORACLE, SYBASE, INPRISE en NOVELL op de producten en volgens het programma, verstrekt door de fabrikanten.

De activiteiten van het onderzoeksinstituut voor systeemtechnologie op het gebied van de ontwikkeling van intelligente technologieën voor geautomatiseerde systemen, gegevensverwerking, waaronder: modellering en constructie van complexe systemen; het creëren van geïntegreerde robotsystemen voor productie; ontwikkeling van software en technologische hulpmiddelen van werkstations; creatie van databases en algemene kennisbanken; informatie van de middelbare school; introductie van wetenschappelijke en technische ontwikkelingen, inclusief de introductie van een kleine reeks van de ontwikkelde producten.

Onderzoeksinstituut voor informatieprocessen betrokken bij de ontwikkeling en het creëren van de theoretische grondslagen en technieken van managementsystemen; ontwikkeling van theoretische kwesties en het creëren van middelen voor transformatie en overdracht van informatie via communicatiekanalen; ontwikkeling van methoden en technieken voor de controle van steenkool; ontwikkeling van methoden en middelen voor procesbeheersing en -beheer; ontwikkeling van theoretische kwesties en technische middelen voor intelligente verwerkingssystemen van speciale signalen en afbeeldingen.

Educatieve programma's

Niveaus van hoger onderwijs: de opleiding van studenten bij de FAM wordt uitgevoerd op verschillende niveaus van het hoger onderwijs. De eerste (bachelor, I-IV jaar) - de studenten verwerven kennis in de natuurkunde, wiskunde, mechanica, informatica, en speciale disciplines. Tijdens het IV-jaar verdedigen ze de bachelorcursus en ontvangen ze een bachelordiploma. Op het tweede niveau (Magistratuur, V - VI jaar) wordt de training volgens het masterprogramma uitgevoerd. Studenten worden getraind en verwerven relevante vaardigheden, waaronder laboratoriumpraktijk. Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid om hun opleiding voort te zetten in een afgestudeerde cursus, en vervolgens in een doctorale kandidatuur van de universiteit.

Termen van specialisten training: Bachelor (b) - 4 jaar; Master (m) - 2 jaar (standaard opleidingsvoorwaarden in de bacheloropleiding en de magistratuur), Graduate course / Doctoral candidacy duurt 3 jaar (4 jaar door de correspondentie-studie).

Training van specialisten wordt uitgevoerd op de full-time en correspondentie vormen van onderwijs.

Training en laboratoriumbasis

Afdeling Computer Engineering heeft een moderne technische basis, die bestaat uit 7 trainingen en 4 onderzoekslaboratoria, uitgerust met moderne apparatuur. De afdeling is een van de oprichters en ontwikkelaars van het concept van het ontwerp van supercomputercentra. Het personeel van de afdeling bekleedt belangrijke personeelsposities van het centrum en levert de grootste inspanningen om een ​​hoog niveau van centrumefficiëntie en technische ondersteuning te bieden.

De afdeling computertechnologie heeft GRID-systeem geïmplementeerd op basis van middleware gLite 3.1, dat wordt gebruikt om studenten te trainen in moderne IT-technologieën en complexe wetenschappelijke en technische problemen op te lossen. Vaardigheden in de GRID-omgeving maken efficiënt gebruik van computerbronnen van GRID-systemen van Oekraïne en de wereld mogelijk.

Als eerste in Oekraïne is het educatieve en wetenschappelijke centrum, dat werd georganiseerd door bedrijf Hewlett-Packard (HP), werkzaam op de afdeling. De primaire taak van het centrum bestaat erin Oekraïense universiteiten te ondersteunen bij de opleiding van IT-professionals op hoog niveau en studenten toegang te bieden tot moderne computertechnologie. Studenten worden getraind in HP servertechnologieën en krijgen een internationaal certificaat.

Afdeling automatisering en besturing in technische systemen uitgerust met moderne technieken. Elke student heeft de mogelijkheid om op een bepaald moment in de laboratoria te werken (van data- en telecommunicatiesystemen, geautomatiseerde besturings- en automatiseringssystemen, microprocessortechnologie en elektronica) en in de afdelingsklassen op de pc's, geïntegreerd in het lokale netwerk, waardoor het om volledig te onderzoeken de nieuwste prestaties op het gebied van informatietechnologie, om te werken in het wereldwijde computernetwerk internet.

Onderzoeksactiviteit

Het wetenschappelijk potentieel van de faculteit is vooral geconcentreerd in twee afdelingen: "Research Institute of System Technologies" en "Research Institute of Information Processes." Wetenschappers van deze instituten verrichten vruchtbaar fundamenteel en toegepast onderzoek op het gebied van informatica en informatietechnologie.

Wetenschappelijke scholen van professoren Kostyuk VI, Samofalov K., Lutskiy M., Pavlova OA werden gecreëerd en werkten succesvol op de afdeling. Deze scholen hebben tientallen artsen van technische wetenschappen en honderden doctor in technische wetenschappen voorbereid voor Oekraïne en in het buitenland. De faculteit actief betrokken bij wetenschappelijk en educatief werk met de verschillende instellingen van de National Academy of Sciences of Ukraine (NASU).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Established in 1898 the Kyiv Polytechnic Institute (Igor Sikorsky KPI) – is one of the oldest technical university of Ukraine, Europe and world.

Established in 1898 the Kyiv Polytechnic Institute (Igor Sikorsky KPI) – is one of the oldest technical university of Ukraine, Europe and world. Lees Minder