Bachelor in de informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Computers en computersystemen spelen een centrale rol in zaken, communicatie, wetenschap, amusement en geneeskunde. Naarmate het aanbod aan computertoepassingen blijft groeien, neemt ook de vraag naar informatici toe. Computerwetenschappen is een steeds veranderende discipline die de theorie, het ontwerp en de implementatie van computertoepassingen en systemen bestudeert. Je leert computer- en informatietechnologie te gebruiken om de problemen op te lossen waarmee we vandaag in het bedrijfsleven, de wetenschap en de samenleving worden geconfronteerd en met de problemen waarmee we morgen te maken zullen krijgen.

Het Honours Computer Science-programma in Carleton is georganiseerd in verschillende streams, zodat u specifieke expertise kunt ontwikkelen.

Voor die studenten die mogelijk geïnteresseerd zijn in postdoctorale studies in Computer Science, houd er rekening mee dat een Honours diploma meestal vereist is voor toelating. We bieden ook een Gecombineerd Honours-programma met wiskunde. Studenten in andere programma's kunnen ervoor kiezen om een minor in Computer Science te volgen.

Het voordeel van Carleton

Carleton's School of Computer Science heeft nationale erkenning gekregen voor zijn innovatieve niet-gegradueerde programma's. Voortbouwend op een sterk kernprogramma in computerwetenschappen en software-engineering, voegt onze Bachelor of Computer Science Honours degree kansen toe om te leren over belangrijke toepassingsgebieden zoals computerspellen, de levenswetenschappen en het bedrijfsleven. Het kernprogramma geeft alle BCS-afgestudeerden een sterke voorbereiding op werk in de IT-industrie of op geavanceerde studies in de informatica. Studenten die ervoor kiezen om ook expertise op te doen in een toepassingsgebied hebben een aanzienlijk voordeel als ze na hun afstuderen geïnteresseerd zijn in een baan in dat gebied.

Co-op kansen

Ons coöperatief onderwijsprogramma biedt u sectorervaring en laat u kennismaken met een wereld van wereldwijde technologie. Ottawa biedt de mogelijkheid om met veel vooraanstaande hightechbedrijven samen te werken, evenals met federale overheidsdiensten en agentschappen.

Hier zijn enkele van de plaatsen die Carleton Computer Science-studenten recent hebben ingehuurd voor de coöperatieve onderwijswerkvoorwaarden:

 • Nokia
 • IBM
 • Mitel
 • Canada Border Services Agency
 • CSIS
 • Opsporing
 • Toevertrouwen

Deskundige faculteit

Onze professoren brengen kennis en ervaring met verschillende achtergronden en onderhouden sterke banden met internationale hightech leiders. De school wordt internationaal erkend voor haar onderzoek, met name op het gebied van beveiliging, high-performance computing, netwerken, mens-computerinteractie en algoritmen.

Het kapitaalvoordeel

Ottawa wordt vaak aangeduid als Silicon Valley North vanwege het grote aantal hightechbedrijven dat hier gevestigd is. Deze high-tech bedrijven, evenals de federale overheid, wenden zich vaak tot Carleton-studenten om coöp-posities in te vullen en Carleton-afgestudeerden om voltijdbanen te vervullen. Meer dan 150 hightechbedrijven in het gebied van Ottawa vinden hun oorsprong in het onderzoek van Carleton-alumni, faculteit en studenten.

Het programma

Het Honours Computer Science-programma kan worden gevolgd zoals het is, of je kunt een stream of onze Stage-optie toevoegen. In alle gevallen volg je onze gemeenschappelijke kern van informatica-cursussen, inclusief cursussen in programmeren, algoritmen, software-engineering, databases en webapplicaties. Onze speciale streams geven je de mogelijkheid om je te concentreren op een bijzonder belangrijk gebied van de informatica.

Onze multidisciplinaire streams geven u de kans om toepassingsgebieden met toenemende kansen voor informatici te onderzoeken. Je kunt er ook voor kiezen om de Honours-graad zonder stream te volgen of om zonder stream te beginnen en er later een toe te voegen.

Ons Honours diploma is goedgekeurd door de Canadian Computer Science Accreditation Council (CSAC). De Software Engineering-stream is door CSAC goedgekeurd als een Software Engineering-programma. De mate wordt over het algemeen voltooid in vier jaar, of vijf jaar als de coöpoptie wordt gekozen.

Speciale streams

 • algoritmes
 • Computer- en internetbeveiliging
 • Ontwikkeling van computerspellen
 • Mobiel berekenen
 • Netwerkverwerking
 • Software Engineering

Multidisciplinaire streams

 • Management en bedrijfssystemen

Industriële toepassingen Internship Option

De stageoptie biedt uitzonderlijk gekwalificeerde studenten een kans om werkervaring op te doen die nauw is geïntegreerd met hun BCS-studies. Studenten in de stageoptie zijn zowel voltijds studenten Computerwetenschappen als betaalde werknemers van de industriële partner. Carleton's eerste industriële partner is Shopify, een in Ottawa gevestigd bedrijf dat een van 's werelds toonaangevende eCommerce-platforms heeft gecreëerd. Naast het aanbieden van een salaris, dekt Shopify de studiegelden en onderwijskosten van de studenten. Studenten krijgen alle basiskennis van de informatica te leren op het gebied van informatica, terwijl ze samen met professionele ontwikkelaars bij Shopify leren hoe de fundamenten van toepassing zijn om echte problemen voor klanten op te lossen. Afgestudeerden van dit programma zullen uitzonderlijk goed geplaatst zijn voor een carrière in Canada's grootste softwareontwikkelingsbedrijven.

Gecombineerde programma's

Computerwetenschappen kunnen worden gecombineerd met wiskunde.

Professionele benaming

Studenten die afstuderen met een BCS (Honours) diploma van Carleton's School of Computer Science kunnen ook een Information Systems Professional (ISP) -aanduiding behalen. Carleton is de eerste universiteit in Canada die de ISP-aanduiding integraal onderdeel maakt van hun BCS (Honours) -programma.

Deze aanwijzing wordt gegeven door de Canadese Information Processing Society (CIPS), de nationale vereniging van IT-professionals, die ook verantwoordelijk is voor de evaluatie en accreditatie van de Bachelor in Computer Science-programma's in Canada, evenals de ethische code voor IT-professionals in Canada. De aanwijzing wordt toegekend aan Carleton-afgestudeerden na twee jaar beroepsarbeid. Er zijn geen aanvullende examens vereist.

Major degree-programma

Voor diegenen die een wat minder rigoureus programma wensen en mogelijkheden voor meer breedte, biedt de school ook een vierjarig Major-programma aan. Houd er rekening mee dat een Honours diploma meestal vereist is voor toelating tot postdoctorale studies.

minderjarigen

Computerwetenschapsstudenten kunnen een ander studiegebied, een minor, aan hun programma toevoegen. Het hebben van dit andere specialisme kan vaak een duidelijk voordeel worden bij sollicitaties. Bezoek de Carleton University Undergraduate Calendar op carleton.ca/cuuc om alle programma's te bekijken die een minder belangrijke optie bieden. Ook kunnen studenten in andere programma's ervoor kiezen om de vier-credit minor in Computer Science te volgen.

Toekomstige kansen

Afgestudeerden van Carleton Computer Science gaan door naar een welvarende carrière op gebieden als:

 • Ontwerp en ontwikkeling van software;
 • Webservices en infrastructuur;
 • Beveiligingsanalyse van software en systemen; en
 • Biotechnologie, kunstmatige intelligentie, computerspellen en zakelijke toepassingen.

Voor Honoursstudenten die geïnteresseerd zijn in postdoctorale studies, biedt Carleton graduate programma's in computerwetenschappen, zowel op master- als op doctoraalniveau.

Careers

 • Kunstmatige intelligentie
 • biotechnologie
 • Bedrijf
 • Computer Gaming
 • Software ontwerp
 • Software ontwikkeling
 • Software beveiligingsanalyse
 • Systeembeveiligingsanalyse
 • Webservices en infrastructuur

Ontdek Computer Science aan de Carleton University

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Lees meer

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Lees Minder